Zo kun je geld besparen tijdens je vakantie met IONITY

Zo kun je geld besparen tijdens je vakantie met IONITY

De snelladers van IONITY kom je tijdens je vakantie met een elektrische auto in Europa gegarandeerd wel een keer tegen. IONITY heeft inmiddels snelladers in meer dan 24 landen in Europa en meer dan 3.300 snelladers verdeeld over bijna 600 locaties. Nu heeft deze aanbieder van snelladers een nieuwe aanbieding voor het IONITY Passport abonnement en als jij binnenkort op wintersportvakantie gaat met je elektrische auto lees dan hier hoe je geld kunt besparen tijdens je vakantie met IONITY.

Tip: Bekijk hier alle IONITY snelladers in Europa op een kaart.

De voordelen van een IONITY Passport abonnement

Het eerste voordeel van het IONITY Passport is de toegang tot het eerdergenoemde, uitgebreide netwerk van snellaadstations. Dankzij de samenwerking met toonaangevende autofabrikanten heeft IONITY een netwerk ontwikkeld langs de meeste Europese snelwegen. Hierdoor kun jij als vakantieganger met je elektrische auto gemakkelijk lange afstanden afleggen zonder je zorgen te maken over de actieradius. Met laadpunten op strategische locaties, van de handige locaties langs de Duitse Autobahn tot de beste laadplekken langs de Route du Soleil in Frankrijk, is het netwerk ideaal voor vakantiegangers in Europa.

Een ander groot voordeel is de snelheid van het laden. IONITY-stations zijn uitgerust met ultramoderne technologie die in staat is om jouw elektrische auto volgens de ideale laadcurve op te laden. Dit betekent dat je meer tijd kunt doorbrengen met genieten van je vakantie, in plaats van te wachten bij een langzaam laadstation. Een korte koffiepauze en wc-bezoek zijn vaak al voldoende om je batterij voldoende op te laden voor het volgende deel van je reis.

Het IONITY Passport abonnement biedt ook financiële voordelen. Wanneer je een abonnement neemt tijdens je vakantie geniet je van verlaagde tarieven per kWh, wat voordelig is als je langere afstanden aflegt. Zeker waneer je een vakantie op de planning hebt of als je binnenkort een stedentrip gaat maken met je elektrische auto dan is het de moeite waard om het IONITY Passport abonnement te overwegen.

Extra voordeel tijdens de vakantie tijdens het laden bij IONITY met de IONITY Passport aanbieding

Wat bespaar je met een IONITY Passport abonnement?

Laten we een voorbeeldberekening maken om aan te tonen hoe het IONITY Passport abonnement zichzelf terugverdient tijdens bijvoorbeeld een wintersportvakantie naar Oostenrijk met de Tesla model 3. Stel, je plant een vakantie naar Oostenrijk, met een totale afstand van zo’n 2.000 kilometer. We vergelijken de kosten met én zonder het IONITY Passport abonnement.

Zonder IONITY Passport abonnement:

  • Gemiddelde kosten per kWh bij IONITY zonder abonnement: € 0,69.
  • Gemiddeld verbruik van een elektrische auto: ongeveer 15 kWh per 100 kilometer.
  • Totale energieverbruik voor 2.000 kilometer: 2.000 km × 12 kWh/100 km = 240 kWh.
  • Totale kosten zonder abonnement: 240 kWh × € 0,69 =€ 165,60.

Met IONITY Passport Abonnement:

  • Maandelijkse kosten van het abonnement dankzij de tijdelijke aanbieding: € 5,99.
  • Verlaagde kosten per kWh met abonnement: € 0,49.
  • Totale energieverbruik blijft hetzelfde: 240 kWh.
  • Totale kosten met abonnement: 240 kWh × € 0,49 = € 117,60 + € 5,99 (abonnementskosten).
  • Totale kosten met abonnement: € 123,59.

Besparing:

  • Besparing door het IONITY abonnement: € 165,60 − € 123,59 = € 42,01.

Deze berekening toont aan dat het IONITY Passport abonnement aanzienlijke besparingen kan opleveren tijdens bijvoorbeeld je komende wintersportvakantie of andere lange vakantiereis. In dit voorbeeld bespaar je € 42,01 op een rit van zo’n 2.000 kilometer. Deze besparing kan nog groter zijn voor reizigers die langere afstanden afleggen door bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie het IONITY Passport abonnement af te sluiten.

Is een IONITY Passport voor jou interessant?

De aanbieding met het verlaagde tarief per maand van IONITY is zeker interessant. Terwijl je naast onze voorbeeldberekening natuurlijk ook rekening moet houden met de andere aanbiedingen bij aanbieders van snelladers. Vooral Tesla Superchargers stunten de laatste tijd behoorlijk vaak met lage tarieven, zeker buiten de spitstijden. Het nadeel van een abonnement bij één aanbieder is natuurlijk altijd dat je enigszins gebonden bent aan die ene aanbieder. Bekijk daarom vooral wat voor jouw vakantie de beste deal is en begin natuurlijk met de analyse of er voldoende IONITY laadstations langs je route liggen.

Tijdens je zomervakantie besparen op het laden bij IONITY