3 redenen waarom je tijdens je vakantie bij Tesla wil Superchargen

3 redenen waarom je tijdens je vakantie bij Tesla wil Superchargen

Bijna driekwart van de niet-Teslarijders heeft nog nooit gebruik gemaakt van een Tesla Supercharger tijdens de vakantie, terwijl deze juist tal van voordelen biedt en vakantiegangers hier zeer goede ervaringen hebben. Heb jij een elektrische auto van een ander merk dan Tesla en heb je nog nooit een Tesla Supercharger gebruikt, dan vind je hieronder de drie voornaamste redenen om dit zeker in overweging te nemen tijdens je volgende vakantie met de elektrische auto.

1. Superchargen bij Tesla is vaak goedkoper

Vaak betaal je bij een Tesla Supercharger minder dan bij een snellader van een andere aanbieder. Hoewel de tarieven per land en moment van de dag verschillen (Tesla werkt met piek- en daltarieven), kun je in de meeste gevallen rekenen op een prijs van € 0,68 per kWh. Hoewel dit al scherp geprijsd is, kun je nóg goedkoper snelladen tijdens je vakantie. Sluit een abonnement af voor één maand tijdens je vakantie (€ 12,99) en betaal nog maar zo’n € 0,34 tot € 0,40 per kWh bij een Tesla Supercharger. Zeker bij verdere vakantiebestemmingen (of dagelijkse ritjes tijdens de vakantie) verdient het abonnement zichzelf dus gemakkelijk terug en laad je de gehele vakantie goedkoper.

Tip: Koppel je laadpas aan de Tesla-app om de Superchargers te gebruiken

Superchargen bij Tesla is vaak goedkoper

2. Je hebt keuze uit meer locaties dankzij Tesla Superchargers

Het aantal snelladers in Europa neemt met de maand toe, maar Tesla heeft nog altijd het grootste netwerk met het eigen Tesla Supercharger netwerk, die ook nog eens eenvoudig te vinden zijn met de app van Tesla. Medio juli 2023 had Tesla al meer dan 50.000 Superchargers, waarvan 5.265 snellaadstations (48.000 aansluitingen) in Europa te vinden waren. Kies je voor een Tesla Supercharger tijdens je vakantie, dan heb je ineens zo’n 50.000 snelladers extra waar je kunt snelladen tijdens je vakantie.

3. Gemakkelijk betalen bij de Tesla Superchargers

Tesla is al hard aan het werk om het betalen makkelijker te maken bij de Superchargers. Zo kun je gewoon met je betaalpas betalen bij de Tesla V4 Superchargers. Daarnaast gaat Tesla steeds verder met het betalen van het laden gemakkelijker te maken door bijvoorbeeld jou de mogelijkheid te geven om je laadpas te koppelen aan je account in de Tesla-app. Dat betekent dat je de Tesla-app gebruikt om te laden, maar dat je de rekening gewoon van je eigen laadpasaanbieder krijgt. Dat maakt het overzichtelijker én zorgt ervoor dat je geen creditcard hoeft te hebben om te snelladen bij Tesla.

Leestip: Wintersportvakantie met de Tesla Model 3 naar Oostenrijk

Veel EV-rijders nog niet bekend met Tesla Superchargers

Uit de onderzoeksresultaten over op vakantie gaan met de elektrische auto in 2023 blijkt dat 81,5% met de elektrische auto op vakantie is gegaan. Ook blijkt dat ruim 72% van de niet-Teslarijders nog nooit gebruik gemaakt heeft van een Tesla Supercharger, terwijl dat juist het grootste netwerk van snelladers in Europa is. De voornaamste reden hiervoor is dat veel elektrische autorijders die geen Tesla rijden niet wisten dat het mogelijk was (20%). Een andere reden was dat het niet mogelijk was om te Superchargen met de laadpas (19%). Iets meer dan 10% geeft aan dat zij nog nooit een Supercharger gebruikt hebben omdat zij het nog nooit nodig hadden. De niet-Teslarijders die wél gebruik maakten van de Superchargers geven op hun beurt aan dat het vooral handig is omdat er zo meer snelladers op de route zijn (47%) en meer dan een kwart vindt het gewoon leuk om te proberen. Ook wordt gekozen voor de Superchargers omdat zij goedkoper zijn en er meer faciliteiten op de snellaadlocaties zijn.