Redenen waarom een elektrische auto perfect is voor een vakantie

Redenen waarom een elektrische auto perfect is voor een vakantie

Elektrische auto’s worden steeds populairder als een alternatief voor traditionele benzine- of dieselauto’s. Niet alleen zijn ze beter voor het milieu, maar ze bieden ook voordelen voor langere afstanden, zoals vakanties. In dit artikel bespreken we daarom een aantal redenen waarom een elektrische auto perfect is voor een vakantie. Van het besparen van geld op brandstofkosten tot het hebben van meer opties voor het opladen onderweg, we behandelen alle zaken die je moet weten om te beslissen of een elektrische auto de juiste keuze is voor jouw volgende vakantie. Kortom, zeker de moeite waard dus! De kans dat ook jij namelijk vroeg of laat overstapt op een elektrische auto, is vrij groot.

Leestip: 10 vooroordelen over op vakantie gaan met een elektrische auto

Praktische zaken zoals je elektrische auto verzekeren eerst!

Voor vertrek is het belangrijk je verzekeringen goed na te kijken. Uiteraard ben je verplicht je auto minimaal WA te verzekeren, maar is het wellicht ook handig wat aanvullende modules aan te zetten. Vooral wanneer je naar het buitenland gaat, zit je er niet op te wachten dat je straks ergens met pech aan de Franse snelweg staat. Online je elektrische auto verzekeren biedt daarom uitkomst. Zo vergelijk je eenvoudig verschillende verzekeraars en sluit je een autoverzekering af die past bij jouw situatie.

Redenen om met je elektrische auto op vakantie te gaan

Je bespaart op de brandstof

Een groot voordeel van elektrische auto’s is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn om te rijden dan traditionele benzine- of dieselauto’s, vooral op lange afstanden. Elektrische auto’s hebben geen brandstofmotor en gebruiken in plaats daarvan een accu om de auto aan te drijven, wat betekent dat er geen brandstofkosten zijn om je zorgen over te maken. In plaats daarvan moet je de auto natuurlijk wel opladen voordat je op reis gaat. De kosten voor het laden zijn in verhouding doorgaans een stuk aantrekkelijker dan wanneer je met een benzine-auto op vakantie gaat. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat wanneer je ook een caravan mee wilt nemen, je goed kijkt of je auto krachtig genoeg is.

Leestip: Ervaring van de vakantie met de elektrische auto en de caravan naar Frankrijk

De juiste autoverzekering afsluiten

Het op vakantie gaan met een elektrische auto heeft legio voordelen. Toch kan er, ondanks dat je auto nog maar enkele duizenden kilometers op de teller heeft staan, iets gebeuren. Het is dus belangrijk dat je jezelf en ook je auto hiertegen verzekerd. Gelukkig is een autoverzekering afsluiten via een prijsvergelijker ontzettend snel geregeld. Ook wanneer je al verzekerd bent, kun je via deze platformen gemakkelijk zien welke aanvullende dekking nodig is, om bijvoorbeeld ook in Spanje geholpen te worden. Zo heb je natuurlijk niet standaard pechhulp voor onderweg. Zo’n aanvullende module is dus zeker geen overbodige luxe in het geval je naar het buitenland gaat met je auto.

Je rijdt duurzamer

Uiteindelijk is het doel om met elkaar de uitstoot van CO2 drastisch te verminderen. Los van het feit dat er daarnaast nog zoveel meer zaken zijn om rekening mee te houden, is het rijden van een elektrische auto een enorme bijdrage aan een schoner milieu. Er rijden dagelijks alleen al in Nederland miljoenen auto’s op de weg, waarvan tot op de dag van vandaag nog altijd het overgrote deel op brandstof rijdt. Nu zien we dat de verhouding elektrische en fossiele brandstoffen wel beter wordt, maar we zijn er nog lang niet. Dus kies jij voor een vakantie met de elektrische auto, dan zet jij in ieder geval je beste beentje voor!