Aral Pulse snelladers vanaf nu ook in Luxemburg beschikbaar

Aral Pulse snelladers vanaf nu ook in Luxemburg beschikbaar

Onderweg naar je vakantiebestemming in Europa is het met je elektrische auto in Luxemburg nog weleens zoeken naar een snellader. Gelukkig is daar sinds deze week weer goed nieuws voor gekomen, want Aral Pulse heeft in Luxemburg de eerste Aral Pulse snelladers geopend. In Esch zijn bij een Aral tankstation de eerste snelladers geplaatst. Esch is na Luxemburg de grootste stad van het kleine land. Naast het goede nieuws van de eerste Aral Pulse snelladers in Esch deelde Aral direct dat er op korte termijn nog veel meer snelladers geplaatst gaan worden, waardoor de dekking van de snelladers in het groothertogdom aanzienlijk verbeterd gaat worden. Eind 2024 wil Aral al flink wat snelladers geopend hebben in Luxemburg doordat het in samenwerking met de Luxemburgse regering de plannen heeft gemaakt om het aantal snelladers in Luxemburg uit te breiden.

Minimaal 20 locaties voor eind 2024

Het eerste snellaadstation van Aral Pulse in Esch heeft drie HPC laadpalen met elk twee aansluitingen en deze kunnen laden op 300 kW, wat betekent dat de meeste elektrische auto’s binnen 30 minuten op 80% actieradius moeten zitten en weer verder kunnen. Bij de officiële opening werd ook direct aangegeven dat er voor het einde van 2024 minimaal 20 Aral Pulse snellaadlocaties geopend moeten zijn in Luxemburg. Mede vanwege de sleutelfunctie die Luxemburg speelt in Noord-Europa wil Aral hier snel meer locaties openen, zodat reizigers door Luxemburg gemakkelijk kunnen snelladen bij Aral Pulse snelladers

Tip: Bekijk alle Aral Pulse snellaadstations op een kaart.

Veel interesse in de opening van de Aral Pulse snelladers in Luxemburg

Meer dan 100.000 laadpunten in Europa in 2030

Aral Pulse is onderdeel van BP Pulse en BP wil de aanwezigheid met snelladers in Europa aanzienlijk uit gaan breiden in de aankomende jaren. Het concern gaat miljarden investeren om de laadinfrastructuur voor de elektrische auto’s te verbeteren en wil vele nieuwe laadpalen plaatsen door heel Europa. Zo heeft BP onlangs ook aangekondigd om BP snelladers in Frankrijk te gaan plaatsen om zo voor het jaar 2030 meer dan 100.000 laadpunten in Europa te hebben.

Handig voor vakanties naar Zuid-Europa

Er zijn twee redenen waarom de opening van de eerste Aral Pulse snelladers in Luxemburg zo interessant zijn. Allereerst is Aral Luxemburg één van de grootste aanbieders van tankstations, wat betekent dat er al veel ruimte is om direct snellaadstations te plaatsen (bijvoorbeeld de meer dan 50 traditionele tankstations). Daarnaast is het langs de snelwegen in Luxemburg prettig als er meer snelladers worden geplaatst omdat op dit moment de meeste snelladers van het Luxemburgse Chargy zijn. Aral kan ervoor zorgen dat er meer strategische snellaadlocaties komen en daarmee de dekking van snelladers aanzienlijk verbeteren langs de bekende Luxemburgse snelwegen.