Tolbadge voor elektrische auto

De tolbadge voor elektrische auto’s

Als je in de zomer van plan bent om met je elektrische auto rond te reizen of op vakantie te gaan, dan moet je rekening houden met het feit dat veel Zuid-Europese landen gebruik maken van tolwegen. Het bekendste land met tolwegen (ook wel bekend als Péage) is Frankrijk natuurlijk. Om tijdens je vakantie of roadtrip zo min mogelijk hinder van de tolpoortjes te ondervinden, kan je ervoor kiezen om een tolbadge aan te schaffen. Met een tolbadge voor elektrische auto’s ga je gemakkelijker langs de tolpoortjes en bespaar je tijd richting je vakantiebestemming.

De voordelen van een tolbadge

De tolbadge is een makkelijke manier om de tol sneller te passeren, zonder enige moeite. De voordelen van een tolbadge voor elektrische auto’s hebben wij voor je op een rij gezet:

 • De badge is geldig in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.
 • Voor de badge zijn aparte rijstroken, waardoor je sneller door de tolpoorten heen komt.
 • Je hebt geen contant geld of creditcard nodig tijdens het passeren van de tolpoort.
 • Extra voordeel is dat je de tolbadge inmiddels ook kunt gebruiken om bij meer dan 300 parkeerterreinen en -garages in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië te parkeren.

Bekijk ook: Wanneer heb je een milieusticker voor je elektrische auto nodig in Frankrijk?

Tolbadge Frankrijk elektrische auto

Tolbadge Frankrijk, Italië, Spanje & Portugal

Zoals hierboven beschreven is deze tolbadge voor elektrische auto’s in vier verschillende landen te gebruiken. Met een tolbadge kun je elektronisch de tol betalen. De tolbadge is een klein kastje dat je op de voorruit bevestigt. Dankzij een tolbadge voor elektrische auto’s sta je niet in de rij om te betalen bij een tolpoort. Want het werkt als volgt: je kiest de speciale rijstrook bij de tolpoorten, de tolpoort scant je tolbadge en de slagboom gaat automatisch omhoog. Op ANWB.nl kun je alles lezen over het gebruik en de voordelen van de tolbadge voor elektrische auto’s.

Bekijk ook: Tips om slimmer te reizen rondom de Zwarte Zaterdagen.

Tolbadge Elektrische Auto's

De kosten voor een tolbadge voor elektrische auto’s

De tolbadge voor elektrische auto’s is alleen te koop in de fysieke winkels van de ANWB. Ze kunnen dus alleen persoonlijk worden aangevraagd, omdat de tolbadge op naam moet komen te staan. Hierdoor moet je een soort ‘contract afsluiten’. Het is belangrijk dat je het volgende meeneemt wanneer je een tolbadge gaat kopen:

 • Legitimatiebewijs
 • Kentekennummer
 • Geldige bankpas
 • Geldig e-mailadres
 • Eventueel een ANWB pas, als je in aanmerking wilt komen voor korting

Er zijn twee soorten tolbadges en daardoor ook twee verschillende prijzen:

 1. De Tolbadge voor Frankrijk, Spanje & Portugal kost € 19,95.
 2. De Tolbadge voor Frankrijk, Spanje, Portugal & Italië kost € 23,95.

Voor leden van de ANWB zijn speciale tarieven van toepassingen. De gebruikskosten van de tolbadge bedragen € 3,- per maand in de maanden dat je de tolbadge gebruikt. Oftewel wanneer je met je auto en tolbadge langs de tolpoorten gaat. Deze gebruikskosten komen bovenop de geldende toltarieven tijdens je reis. Wanneer je de badge langer dan 24 maanden niet gebruikt, moet je er rekening mee houden dat de ANWB administratiekosten berekent van € 10,-.

Hoe gebruik je de tolbadge?

Zodra je een Tolbadge voor elektrische auto’s hebt aangeschaft is het de bedoeling dat je deze plaatst op je voorruit, achter de achteruitkijkspiegel. Wanneer je aankomt bij een tolpoort, kies je voor de rijstroken die aangegeven staan voor de automatische tolheffing. Voor de rest is het belangrijk dat de badge niet nat wordt en dat hij niet te warm wordt. Hierdoor wordt het signaal verstoord of kan de badge uiteindelijk kapot gaan. Als je thuis bent gekomen van je reis, haal dan de badge van het raam af en berg de tolbadge op in een droge omgeving.