Fastned snelladen onderweg naar vakantie

Vijf vragen aan…:
Fastned, over snelladen onderweg naar de vakantiebestemming

Fastned timmert flink aan de weg in Europa. De snellaadstations zijn al te vinden in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Daarnaast bracht het van oorsprong Nederlandse Fastned naar buiten dat ze  9 snellaadstations in Frankrijk gaan bouwen in 2021. Nu Fastned in Nederland inmiddels een begrip is voor elektrische autorijders, is het de hoogste tijd om eens te horen hoe Fastned vakantiegangers met een elektrische auto verder wil helpen in Europa. Daarom geeft Kyra Hartlief, PR Manager van Fastned, een visie op de toekomst in ‘Vijf vragen aan…’.

Fastned onderweg naar vakantie

1. Fastned is dankzij de herkenbare en betrouwbare snellaadstations in Nederland inmiddels een begrip. Hoe willen jullie Europa verder gaan veroveren?      

“Fastned heeft als doel het ontwikkelen van een Europees netwerk van 1000 snellaadstations, hiermee willen we de transitie naar elektrische mobiliteit versnellen. We hebben op dit moment ruim 130 stations operationeel in vijf verschillende landen en we zullen dit jaar Frankijk als zesde land toevoegen aan ons netwerk. We bouwen grote schaalbare snellaadstations – met een herkenbaar zonnepanelen dak – waar honderden EV’s per dag kunnen opladen met duurzame energie. De komende jaren zullen we niet alleen nieuwe stations bouwen, maar ook de capaciteit van onze bestaande stations uitbreiden en investeren in overheidsgerelateerde aanbestedingen voor nieuwe locaties, zoals in Frankrijk en Duitsland.”

Lees ook: Wat zijn de voordelen van het gebruik van een snellader onderweg?

2. Jaarlijks gaan veel Nederlanders met de auto op vakantie in Europa. Hoe helpen jullie de vakantieganger met een elektrische auto met vertrouwen op weg in Europa? 

“Dit doen we door betrouwbare laadstations te ontwikkelen, met meerdere snelle laders, die altijd werken zodat je als elektrische rijder snel kunt opladen om daarna je weg weer te kunnen vervolgen. Het is inmiddels mogelijk om bijvoorbeeld via Fastned stations van Amsterdam naar Zwitserland te rijden, maar ook naar Frankrijk of Italië kun je al een heel eind komen via onze stations. Maar met alleen Fastned stations red je het (nog) niet. Om toch betrouwbare en efficiënte routes te kunnen plannen voor je reizen in Europa kun je onze routeplanner in de  Fastned app gebruiken. Naast Fastned stations integreren wij ook andere betrouwbare snellaadnetwerken in de routeplanner. En mocht je toch nog problemen ondervinden of vragen hebben, dan kun je altijd bij onze klantenservice terecht, zij staan 24/7 voor je klaar.”

3. In het onderzoek: “Op vakantie met de elektrische auto” gaf 96% van de deelnemers aan te kiezen voor een snellader onderweg naar de vakantiebestemming. Daar liggen mogelijkheden voor Fastned lijkt het zo. Hoe zorgt Fastned ervoor dat vakantiegangers zo gemakkelijk mogelijk kunnen betalen voor een snellaadsessie?

“We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten om te kunnen opladen, maar ook om snel en eenvoudig te kunnen betalen. Hiervoor bieden we verschillende betaalopties aan: via de Fastned app, met een laadpas of via een QR-code. Ga voor meer informatie naar fastnedcharging.com of download de Fastned app.”

Bekijk ook: Welke apps zijn handig voor onderweg?

4. Voor veel elektrische autorijders is het onduidelijk waardoor de prijsverschillen per laadpas, laadsessie en aanbieder ontstaan. Hoe zorgen jullie voor helderheid en transparantie op het gebied van prijsstelling? 

“We hanteren een vaste prijs van 0,59 cent per kWh, met een Gold Member abonnement van €11,99 per maand is het tarief 0,35 cent per kWh. We rekenen verder geen starttarief voor de laadsessie. Het tarief staat altijd weergegeven op het scherm van de lader en kun je terugvinden op de website en in de Fastned app. Dit tarief rekenen wij ook door aan de laadpas aanbieder, maar als je een laadpas gebruikt kan het zijn dat de aanbieder van de laadpas extra kosten of een ander tarief in rekening brengt. Als je via onze app of door middel van onze QR code betaalt en geen laadpas gebruikt is het altijd transparant wat je betaalt.”

5. Elektrische auto’s bieden de gebruikers veel inzicht dankzij slimme technieken en data analyses. Hoe gebruikt Fastned data om elektrische autorijders te helpen? 

“Het allerbelangrijkste voor ons is dat de klant altijd kan laden en een goede betrouwbare ervaring heeft. Zo delen wij bijvoorbeeld live locatie data in onze app, maar ook met andere partijen zoals Google Maps, zodat je gemakkelijk kan zien  of er laders beschikbaar zijn. Verder monitoren wij constant de status van onze laders via onze eigen backoffice zodat we precies weten waar de issues zijn en deze snel kunnen oplossen. Ook kunnen klanten gemakkelijk via de app feedback geven over het station waar ze laden. Hierdoor is onze uptime ontzettend hoog. Verder testen wij uitgebreid elke  elektrisch auto die op de markt komt zodat we alle ins en outs (we maken bijv. laadcurves op basis van de laadsessies) weten en klanten een goede self support kunnen bieden via de app. En uiteraard gebruiken we ook laaddata om te bepalen welke stations als eerste uitgebreid moeten worden met nieuwe laders.”