Elektrische auto naar Berlijn

STEDENTRIP elektrische auto naar berlijn

Een weekendje weg, een citytrip of een stedentrip? Het maakt niet hoe we het ook noemen, Berlijn is sowieso de stad die er perfect geschikt voor is. Met je elektrische auto naar Berlijn is goed te doen. Je moet alleen wel onderweg minimaal één keer opladen. Maar wanneer je gebruik maakt van de Ionity snelladers dan ben je snel weer op pad.

Het is wel handig om te checken of jouw laadpas goede dekking heeft in Duitsland én ons advies is altijd om een extra laadpas te bestellen en mee te nemen. Zo kun je altijd opladen bij laadpalen waar jij wilt. Dat maakt je citytrip met je elektrische auto naar Berlijn een stuk aangenamer.

Het statige westen of het hippe oosten

Op diverse locaties in Berlijn zijn er hotels met een laadpaal. Het is dus echt aan jou om te kiezen in welk deel van Berlijn je wil verblijven. Met onderstaande tips voor een citytrip met een elektrische auto naar Berlijn is het echt een makkie om te gaan. Bedenk wel dat parkeren in Berlijn duur kan zijn. Want helaas is het niet zo dat als je een hotel met een laadpaal hebt geboekt, dat je er ook gratis mag parkeren. Dus let er op dat de parkeerkosten nog bovenop de prijs van je hotel komen.

40

Hotels met laadpaal in Berlijn

Enkele tips om met je elektrische auto naar Berlijn te gaan

Naar Berlijn ben je zo’n 6.5 uur onderweg en de afstand naar Berlijn is vanaf Utrecht 635 kilometer. Om met je elektrische auto naar Berlijn te gaan, is het handig deze tips door te nemen:

Zoek snellaadstations onderweg naar Berlijn
Om maximaal te genieten van je weekend Berlijn, wil je waarschijnlijk het liefst niet te veel tijd verdoen aan de reis er naartoe. Zoek waar je een snellaadstation hebt onderweg naar Berlijn. Zo ben je snel weer onderweg. Bekijk de snellaadstations van IONITY en ook de Tesla Supercharger locaties onderweg, dat maakt de reis met je elektrische auto naar Berlijn een stuk prettiger.

Bekijk ook: Kijk Netflix in je Tesla tijdens het Superchargen.

Bestel een Milieusticker
In veel Duitse steden heb je een Milieusticker nodig, dit is ook van toepassing op jou wanneer je met je elektrische auto naar Berlijn gaat. Auto’s met een buitenlands kenteken en óók elektrische auto’s moeten een milieusticker hebben voor de Duitse steden. Rijden zonder sticker in een Umweltzone kan je een boete opleveren van € 80,-.
Let op dat je de milieusticker moet bestellen, de kosten zijn € 18,15 en de levertijd is 3 werkdagen. Je kan de sticker ook via milieusticker.nl bestellen voor € 16,95.

Boek een hotel met laadpaal in Berlijn
Om je reis met je elektrische auto naar Berlijn zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we alvast 6 hotels op een rij gezet die wij absoluut aanraden. Per hotel hebben we 4 voordelen erbij gezet waardoor je gemakkelijker kunt kiezen. Uiteraard hebben alle hotels een oplaadpunt voor je elektrische auto.

Bekijk ook: Het volledige overzicht van hotels in Berlijn

IONITY Snellaadstations richting Berlijn

Tesla Superchargers richting Berlijn