Aral Pulse snelladers

Aral Pulse snelladers

Het aantal elektrische auto’s op de Europese wegen neemt in hoog tempo toe en dat betekent dat er meer faciliteiten komen voor elektrische autorijders die op vakantie gaan. Duitsland is een van die landen waar men daar hard aan werkt en één van de snelgroeiende spelers op het gebied van snelladen is Aral Pulse. Aral heeft tal van super snelladers langs de grotere wegen geplaatst, waar met 300 kW geladen kan worden. Ook zet het Duitse bedrijf in op Plug&Charge, wat het laden van de elektrische auto’s in de nabije toekomst aanzienlijk moet vereenvoudigen.

Wat is Aral Pulse?

Aral is uiteraard bekend van de Aral tankstations, die een goede dekking bieden door heel Duitsland. Aral Pulse is de elektrische tak van Aral, waar bijzonder veel aandacht aan besteed wordt door moederbedrijf BP en Aral zelf (BP Pulse en Aral Pulse zijn dus wél verweven, maar niet hetzelfde). Het doel is Duitsland te voorzien van ultrasnelladers, waarbij een laadsnelheid van 300 kW gegarandeerd moet kunnen worden voor iedereen die de elektrische auto laadt bij een van de super snelladers. Daarnaast zet Aral Duitsland zich ook in voor makkelijker laden, bijvoorbeeld door de betalingen met betaalkaarten op de laadstations mogelijk te maken.

Hoeveel Aral Pulse snelladers zijn er?

Inmiddels kun je al bij meer dan 100 Aral tankstations Aral Pulse snelladers vinden. Aangezien de plannen volop in ontwikkeling zijn, komen hier jaarlijks veel super snelladers bij waar je kunt laden met minstens 300 kW. Op de kaart kun je zien waar je precies de Aral Pulse snelladers kunt vinden.

Wil je meer weten over de snelladers bij een van de stations op de kaart? Klik dan op het logo. Je krijgt dan alle informatie te zien over de snelladers op de gekozen locatie, waaronder de maximale laadsnelheid zodat je weet of dit in je trip wilt inplannen.

Hoe werkt laden bij Aral Pulse?

Aral Pulse snelladers kun je gebruiken met je laadpas of creditcard (indien mogelijk bij het gekozen station). Het laden gaat als volgt:

  1. Kies een laadpaal bij het Aral Pulse snellaadstation van jouw keuze
  2. Activeer de laadpaal met je laadpas, app (QR-code) of je creditcard
  3. Plug de stekker in je auto en de laadsessie start direct
  4. Op de laadpaal kun je de laadsnelheid, laadduur en resterende tijd zien
  5. Ben je klaar? Haal de stekker uit de auto en hang deze terug in de zuil

Is jouw auto geschikt voor Plug&Charge en kies je een snellaadstation van Aral Pulse waar deze techniek geïmplementeerd is, dan hoef je letterlijk alleen maar de stekker in je auto te pluggen. De software zorgt ervoor dat de laadpaal geactiveerd wordt en dat jij de rekening krijgt op de overeengekomen manier.

Hoe werkt snelladen bij Aral Pulse?

Hoe betaal je voor snelladen bij Aral Pulse?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen voor het laden bij de Aral Pulse snelladers. Je kunt met je laadpas betalen voor het snelladen én je kunt ook betalen voor het laden met je creditcard bij veel van de stations. Is jouw auto geschikt voor Plug&Charge, dan krijg je de rekening aan het einde van de maand tenzij anders overeengekomen. Betalen voor laden bij Aral Pulse kan dus op verschillende manieren, wat direct een van de grootste voordelen is van deze Aral.

Wat kost laden bij Aral Pulse?

De prijs van het laden is ongeveer € 0,69 per kWh, plus mogelijke kosten voor het gebruik van de creditcard in het buitenland of kosten voor de laadpas die je gebruikt voor het laden.

Aral Pulse snellaadstation

Welke laadpassen gebruik je bij Aral Pulse?

De meeste laadpassen (ook Nederlandse) werken bij Aral Pulse. Wil je zeker weten dat je kunt laden bij de super snelladers van Aral, met je creditcard kun je eigenlijk altijd wel uit de voeten bij een laadpaal van Aral. Wil je exact weten welke betaalmogelijkheden er zijn bij een snellader, gebruik de Chargemap app voor alle informatie.

Wat voor laadkabels zijn er bij Aral Pulse?

De super snelladers (ook wel hyperchargers genoemd) zijn voorzien van twee CCS (Combined Charging System) stekkers en een CHAdeMO laadstekker. De reden achter de dubbele CCS stekkers is het feit dat dit de standaard is in Europa en dit daarom ook de meest gebruikte laadkabel is bij de Aral laadstations.

Wat is de laadsnelheid bij Aral Pulse?

Bij Aral Pulse snelladers kun je laden met 300 kW, maar dat kan alleen wanneer jouw auto deze laadsnelheid aankan. Aangezien er veel elektrische auto’s zijn met een lagere maximale laadsnelheid, is bij de gemiddelde elektrische auto de maximale snelheid van de auto bepalend voor de laadsnelheid bij de laadstations van Aral Pulse.

Hypercharger ultra snelle snelladers

Hoelang duurt laden bij Aral Pulse?

De duur van een laadsessie is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de maximale laadsnelheid van jouw elektrische auto en de laadpaal. Doorgaans is de gemiddelde elektrische auto binnen een half uur 80% geladen en kun je weer door. Kun je op 300 kW laden, dan ben je binnen een kwartier al klaar. Let wel op dat kou en drukte bij het laadstation ervoor kunnen zorgen dat er meer tijd nodig is om je elektrische auto op te laden.

Tips voor snelladen bij Aral Pulse

Om je goed op weg te helpen hebben we enkele tips voor je op een rij gezet zo kun je gemakkelijker, beter en socialer snelladen bij IONITY:

  • Aral Pulse snelladers (hyperchargers) zitten regelmatig naast een Aral tankstation, plus hier rij je door. Dit maakt sommige Aral Pulse snelladers geschikter voor elektrische auto’s met een aanhanger of caravan omdat je deze dan niet hoeft af te koppelen
  • Bekijk altijd of de Aral Pulse laadkabel goed is aangesloten en de sessie gestart is, dit voorkomt teleurstellingen
  • Volg het laadproces in de app van je elektrische auto (als die er is) zo voorkom je dat het laden onverhoopt is gestopt
  • Aral Pulse snelladers zitten vaak bij Aral tankstations waardoor je even wat te drinken kunt halen of naar de wc kunt
Aral Pulse snelladers in Duitsland