Colruyt maakt vakanties naar België makkelijker

Colruyt maakt vakanties naar België makkelijker

Net als Nederland maakt België een grote verschuiving in het mobiliteitslandschap door, dankzij de populariteit van elektrische voertuigen die snel toeneemt bij de zuiderburen. Vooral vakantiegangers die met de elektrische auto naar België gaan hebben nu meer reden tot vreugde. Colruyt-dochter DATS 24 heeft aangekondigd in de komende vijf jaar maar liefst 10.000 semipublieke laadpalen te willen installeren. Deze ambitieuze stap belooft de elektrische rijervaring in het land aanzienlijk te verrijken.

Drie voordelen voor vakantiegangers

  1. Meer mogelijkheden om op te laden:
    De aanwezigheid van een groot aantal laadpunten in België betekent dat reizigers gemakkelijker lange afstanden kunnen afleggen zonder zich zorgen te maken over het opladen. Vooral degenen die de pittoreske routes en kleinere steden van België willen verkennen, gaan van de geplande laadpalen bij Colruyt profijt hebben.
  2. “Destination Charging”:
    Colruyt’s strategie richt zich op “destination charging”. Dit houdt in dat de laadpunten worden geplaatst op locaties waar mensen tijd doorbrengen, zoals winkels, parkeerplaatsen bij ziekenhuizen en shoppingcentra. Dit betekent dat vakantiegangers de elektrische auto kunnen opladen terwijl ze winkelen of andere activiteiten ondernemen.
  3. Toegankelijkheid:
    Het plan benadrukt toegankelijkheid voor iedereen, inclusief buurtbewoners. Dit suggereert dat zelfs als je niet in een Colruyt-winkel winkelt, je ook gewoon gebruik kunt maken van de laadpalen, een groot pluspunt voor vakantiegangers.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations in België op een kaart.

Opladen met DATS 24 laadpalen bij Colruyt supermarkten

DATS 24 gaat ook snelladers bij Colruyt supermarkten plaatsen

Voor vakantiegangers  die een snelle boodschap willen doen, bijvoorbeeld om de laatste ingrediënten voor de barbecue aan te schaffen, zal DATS 24 ook snelladers met een capaciteit van 150 kW gaan aanbieden bij de Colruyt supermarkten. Hoewel het niet de bedoeling is om je elektrische auto volledig op te laden, zijn met dergelijke laadsnelheden de meeste auto’s in 30 tot 60 minuten voldoende opgeladen voor een extra rijbereik van 200 tot 350 kilometer. Dit past perfect bij de gemiddelde winkeltijd van klanten.

Steeds meer laadpalen in België

Colruyt is niet de enige die bezig is om elektrische autorijders aan te trekken door het aanbieden van oplaadmogelijkheden. Albert Heijn en Delhaize kondigden eind vorig jaar ook al aan dat ze tegen eind 2025 zo’n 1.800 snelladers willen aanbieden bij de winkels in België. Extra voordeel is dat deze snellaadpalen 24 uur per dag toegankelijk zijn.

Met de stijgende trend van elektrische voertuigen in België, aangewakkerd door fiscale stimulansen, is het een logische stap voor bedrijven om te investeren in meer laadpalen. Voor vakantiegangers betekent dit meer vrijheid, gemak en gemoedsrust tijdens de weekendtrips, reizen en vakanties in België. Het initiatief van Colruyt, samen met dat van andere spelers, zal ongetwijfeld bijdragen aan een betere dekking van de laadinfrastructuur in België.