Wat heb je nodig voor winterse kampeervakantie met je elektrische auto?

Wat heb je nodig voor winterse kampeervakantie met je elektrische auto?

Stel je voor: de sneeuw kraakt onder je voeten terwijl je de frisse, winterse lucht inademt. Je bent onderweg naar een onvergetelijke winterse kampeerervaring met je elektrische auto! Maar wacht, voordat je de wegen trotseert en je tent opzet in de besneeuwde wildernis, laten we ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent.

Bekijk ook: Tips voor het slim inpakken van je elektrische auto voor de kampeervakantie

Kampeeruitrusting – Wintereditie!

Een winterbestendige tent die als een warme cocon voor je fungeert terwijl de sneeuwvlokken dansen, een matje dat je beschermt tegen de koude ondergrond en een camping kachel die je lekker warm houdt tijdens de koudste kampeernachten! Oh, en niet te vergeten: heerlijke, warme pantoffels die je warm houden in de winterkou. Ga je wildkamperen met je elektrische auto in de winter en is er geen toiletvoorziening aanwezig? Denk dan vooral aan een chemisch toilet!

Leestip: Met de NIO EL7 en de Adria Altea caravan kamperen in de Oostenrijkse bergen

Handig: een ijskrabber en een sneeuwborstel voor je elektrische auto

Elektrisch opladen, winterse stijl

Een winterse kampeervakantie is geen standaard trip. Het is belangrijk om goed na te denken over de route die je gaat afleggen. Gebruik hiervoor apps of websites zoals Chargemap om te bepalen waar en hoe vaak je je auto moet opladen. Houd er hierbij rekening mee dat je accu het waarschijnlijk minder lang zal volhouden dan je gewend bent, gezien de koude omstandigheden. Belangrijke tips voor als je op winterse kampeervakantie gaat: plan je route en check hoeveel afstand er tussen de laadpalen zit, zodat je zeker weet dat je niet met een lege EV strandt.

Je wint er tijd mee

Winterbanden zijn een absolute must in de winter. Ze zijn handig voor grip op besneeuwde wegen en daarnaast zijn ze in sommige landen zelfs verplicht. Laat zodra het mogelijk is de winterbanden onder je elektrische auto plaatsen en je wint er zelfs tijd mee. Ook handig om in je auto te hebben zijn een ijskrabber en sneeuwborstel. Vergeet verder niet de sneeuwkettingen en je EHBO-kit, voor als je in écht barre omstandigheden terechtkomt.

Tips en checks voor vertrek

Denk voor vertrek over zoveel mogelijk zaken na zodat je onderweg een zorgeloze reis hebt. Handig om op te letten als je van plan bent om te gaan winterkamperen is om de weersvoorspellingen in de gaten te houden, zowel voor als tijdens je reis. Pas je plannen aan als er veranderingen in het weer worden voorspeld. Boek eventueel een hotel met laadpaal onderweg om onderweg op te kunnen laden en zelf te rusten. Zo loop je geen onnodig risico onderweg en kun je jezelf altijd aanpassen aan de omstandigheden.