Fastned bouwt twee grote laadstations in Gentbrugge

Fastned bouwt twee grote laadstations in Gentbrugge

Ze helpen ons steeds verder op weg richting de vakantiebestemmingen in Europa: Fastned. Vandaag hebben ze opnieuw mooi nieuws want ze gaan twee grote Fastned snellaadstations in Gentbrugge bouwen langs de weg die we allemaal vaak rijden onderweg naar het zuiden namelijk de E17 bij Gent. Fastned heeft een aanbesteding van de Vlaamse wegbeheerder, het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV), gewonnen voor de ontwikkeling en exploitatie van twee grote snellaadstations met elk 12 oplaadpunten aan weerszijden van de E17 in Gentbrugge. Dit worden de eerste ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’ waar uitsluitend elektrische auto’s terecht kunnen en waar extra faciliteiten beschikbaar zijn, zoals toiletten, broodjes en koffie.

Fastned bouwt steeds meer grote snellaadstations in Europa

Start van de bouw begin 2024

Fastned gaat in 2024 beginnen met de bouw van de twee grote snellaadstations aan weerszijden van de E17 in Gentbrugge, nabij Gent. Deze stations zullen elk twaalf oplaadpunten hebben en worden de eerste grote laadstations in Europa met faciliteiten vergelijkbaar met die van traditionele benzinestations langs de snelweg. Dat maakt dit project zeer interessant en vernieuwend want naast laadmogelijkheden voor elektrische auto’s komen hier ook voorzieningen zoals picknickplaatsen, speelplaatsen, toiletten en een shop. Dit betekent dat je tijdens het opladen van je auto een kopje koffie kunt drinken, naar het toilet kunt gaan of iets kunt eten. De snellaadstations zijn uitgerust met 400 kW-snelladers en kunnen tot 1.000 elektrische auto’s per dag in 15 minuten tot 300 kilometer rijbereik opladen.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

De snellaadpalen van Fastned zijn handig en goed herkenbaar

De toekomst van snelladen langs de weg

Fastned heeft momenteel 19 snellaadstations in werking en 24 locaties in ontwikkeling in België. De bouw van de stations in Gentbrugge zijn een enorme oppepper voor het bedrijf en voor alle elektrische autorijders. Het winnen van deze aanbesteding toont het vertrouwen van AWV in het snellaadconcept van Fastned en is een eerbetoon aan de expertise die het bedrijf de afgelopen tien jaar op de Europese markt heeft ontwikkeld.

CEO Michiel Langezaal van Fastned zet zich in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand oplaadnetwerk aan te bieden dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden. “Elke nieuwe tender die we winnen, brengt ons dichter bij ons doel om tegen 2030 over een netwerk van 1.000 grote stations te beschikken,” aldus Langezaal. Als een van de grootste en meest ervaren snellaadbedrijven in Europa, blijft Fastned inschrijven op aanbestedingen om zijn netwerk uit te breiden en elektrische rijders steeds meer mogelijkheden te bieden om op te laden en snel hun reis te vervolgen.

Lees ook: Fastned opent twee grote snellaadstations langs de snelweg tussen Parijs en Lille