Nieuw EnBW snellaadstation Kamen Karree vlakbij Dortmund

EnBW snellaadstation Kamen Karree bij Dortmund

Het aantal snelladers in Duitsland neemt enorm snel toe. In 2021 zijn er veel snelladers langs de Duitse Autobahn geplaatst en naast de individuele snelle laadpalen is er in Duitsland nog een ontwikkeling gaande die we op de voet volgen, namelijk de opkomst van snellaadstations voor elektrische auto’s. Deze ‘tankstations van de toekomst’ zien we meer en meer langs de Duitse snelwegen openen. Zoals bijvoorbeeld het snellaadstation van Fastned en Tesla bij Kreuz Hilden langs de A3 tussen Düsseldorf en Keulen, maar ook het snellaadstation van EnBW Rutesheim langs de A8 tussen Stuttgart en Karlsruhe.

De nieuwe snellaadstations zijn ideaal voor vakantiegangers die met de elektrische auto door Duitsland rijden. De kans dat je bij een snellaadstation moet wachten op een beschikbare plek is erg klein. In dit artikel lees je meer over het nieuwste snellaadstation van EnBW in Duitsland, waar maar liefst 52 snellaadpunten beschikbaar zijn.

Groot snellaadstation bij Dortmund: EnBW Kamen Karree

Ten oosten van Dortmund is onlangs het nieuwe snellaadstation van EnBW geopend: EnBW Kamen Karree. Dit nieuwe snellaadstation heeft 52 snelladers van 300 kWh per stuk beschikbaar, het merendeel zijn CCS snelladers, maar er zijn ook meer dan voldoende CHAdeMO aansluitingen beschikbaar. Het nieuwe snellaadstation ligt langs de A1 autobahn en tussen de A2 en A44 snelwegen die je richting Noord- en Oost-Duitsland brengen.

Het snellaadstation is nog niet direct gemakkelijk te vinden aan de hand van de bewegwijzering, maar via de navigatie of Google Maps is het gemakkelijk te vinden. Net zoals bij een van de andere snellaadstations in Duitsland is het niet alleen prettig om een laadstop te maken om op te laden, maar het is ook interessant om te zien welke ontwikkeling Duitsland doormaakt op het gebied van elektrisch rijden en snelladen. Net als bij het snellaadstation van EnBW Rutesheim geeft EnBW Rutesheim een kijkje in hoe de toekomst eruit kan gaan zien. Daarnaast is er gratis WiFi beschikbaar, staan er bankjes en zijn er wc’s.

Bekijk ook: Uit onderzoek blijkt dat meeste vakantiegangers slechts een laadpas meenemen op vakantie.

EnBW Kamen Karree laadstation bij Dortmund

Waar staat EnBW voor?

EnBW is een afkorting van Energie Baden-Württemberg AG. EnBW is bij velen niet bekend, maar doordat EnBW zo ontzetten hard aan de weg timmert met het plaatsen van snelladers en snellaadstations in Duitsland zal de bekendheid onder elektrische autorijders snel toenemen. Oorspronkelijk komt EnBW uit de regio Baden-Württemberg, maar ze leveren energie in heel Duitsland en ook ver erbuiten. Bij veel raststätten langs de Duitse Autobahn snelwegen kom je al wel minimaal 1 snellader van EnBW tegen.

Tip: Bekijk de actuele tarieven, laadpalen & snelladers plus download de app van EnBW.

Steeds meer snelladers in Duitsland

Het aantal snelladers in Duitsland neemt enorm snel toe, sneller dan in Nederland. Dat komt doordat Duitsland een groot land is en mensen daardoor grotere afstanden afleggen om door Duitsland te cruisen. Daarnaast is Duitsland ook een faciliterend land voor veel vakantiegangers en mensen op doorreis. Voor Nederlanders is het normaal om thuis te laden, maar wanneer we richting de wintersport in Oostenrijk gaan, dan gebruiken we volgens het onderzoek onderzoek ‘Op vakantie met de elektrische auto’ het liefst een snellader. Doordat er meer en meer snelladers komen in Duitsland, neemt hopelijk bij veel mensen ook de ‘range anxiety’ af.