Het grootste laadstation van Duitsland Kreuz Hilden

Het grootste laadstation van Duitsland Kreuz Hilden

Veel vakantiegangers gaan vanuit Nederland de grens over richting Duitsland en vanuit Duitsland door richting de vakantiebestemming in Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Scandinavië of Oost-Europa. Nu er steeds meer laadpalen in Duitsland zijn, is dat voor de elektrische autorijder natuurlijk een pluspunt in de planning en de keuze voor de vakantiebestemming. Naast het aantal publieke laadpalen dat snel toeneemt in Duitsland, komen er ook steeds meer snelladers langs de belangrijkste snelwegen.

Leestip: Interview met Fastned over snelladen onderweg naar de vakantiebestemming.

Aantal snelladers in Duitsland voor elektrische auto’s

Langs de belangrijke en bekende snelwegen in Duitsland, of beter gezegd langs de Autobahn in Duitsland, zijn steeds meer snelladers te vinden. Diverse aanbieders van snelladers blijven locaties toevoegen en openen langs de voor Nederlanders bekende autoroutes in Duitsland. Zo heeft Ionity een goed netwerk van snelladers, heeft EnBW ook al op behoorlijk wat plaatsen enkele snelladers, biedt Allego meer en meer opties, werkt Fastned hard om meer snelladers te plaatsen en heeft Tesla een goed dekkend netwerk van Superchargers in Duitsland.

Bekijk ook: De voordelen van het gebruik van snelladers onderweg naar de vakantie.

Dankzij al deze opties is het met behulp van je favoriete app of je navigatiesysteem steeds makkelijker om je route te plannen voor de elektrische auto. Apps zoals A Better Routeplanner helpen je om op basis van jouw type elektrische auto, je beschikbare actieradius en je bestemming de beste snelladers te kiezen. Op die manier spendeer je zo min mogelijk tijd aan het opladen van je elektrische auto onderweg naar je vakantiebestemming.

Het goede nieuws is dat er dankzij samenwerkingen ook snellaadstations worden ontwikkeld alleen voor elektrische auto’s. Oftewel bij deze snellaadstations hoef je niet langer tussen de vrachtwagens te zoeken naar de snellader van bijvoorbeeld Ionity of EnBW. Nee, deze snellaadstations zijn volledig opgezet voor elektrische auto’s. Een prachtig voorbeeld hiervan is snellaadstation Kreuz Hilden in Duitsland, langs de A3 snelweg, tussen Duisberg en Keulen ter hoogte van Düsseldorf. Hier hebben Fastned & Tesla een snellaadstation van de toekomst gebouwd met zowel Tesla Superchargers als Fastned snelladers langs de Duitse snelweg, alles op één locatie bij Hilden.

Bekijk ook: EnBW opent snellaadstation langs A8 met 8 x 300 kWH snelladers in Zuid-Duitsland.

Een kijkje in de toekomst? Ga Snelladen bij Kreuz Hilden in Duitsland

Onderweg naar vakantiebestemming in Duitsland, zoals Zuid-Duitsland of München hebben we inmiddels meerdere keren een laadstop gemaakt bij Hilden. Het snellaadstation Kreuz Hilden ligt een klein stukje van de A3 en is zowel onderweg naar het zuiden of onderweg terug richting Nederland goed bereikbaar. Ook op de vakantie terug vanuit Noord-Italië hebben we een laadstop gemaakt bij Fastned Kreuz Hilden.

Bekijk ook: Uit onderzoek blijkt dat meeste vakantiegangers slechts een laadpas meenemen op vakantie.

De reden dat dit snellaadstation extra leuk is om een tussenstop te maken is omdat het voelt alsof je een kijkje in de toekomst neemt. Bij dit snellaadstation hoor je geen geruis van auto’s omdat er alleen elektrische auto’s komen. Dat is iets dat als eerste opvalt. Daarnaast staan hier alleen erg veel snelladers, zo heeft Fastned hier 8 snelladers beschikbaar van 300 KWh en staan er 20 Tesla Superchargers van 150 kWh. Dat zijn 28 beschikbare snellaadplekken op een superhandige locatie voor elektrische autorijders vanuit Nederland langs de A3 in Duitsland. Daarnaast zijn er normale laadpalen te vinden en zijn er mogelijkheden het aantal snelladers uit te breiden. Met zoveel beschikbare snelladers, ontstaan er niet zo snel meer laadpaalfiles onderweg naar de vakantie.

Seed & Greet Hilden Kreuz voor lekkere snacks en koffie

Nog een reden waarom snelladen bij snellaadstation Hilden de moeite waard is…. Er is een zaakje bij gebouwd waar je de lekkerste dingen kunt kopen. Tijdens het opladen van je elektrische auto haal je bij Seed & Greet bij Kreuz Hilden een koffie met iets lekkers erbij, een vers broodje, een gezonde salade of een heerlijke pizza. Geniet van je versnaperingen terwijl je binnen zit bij Seed & Greet, buiten op een bankje zit of vanuit je elektrische auto rondkijkt naar alle andere elektrische automerken en -types.

Binnen de kortste keren is je elektrische auto weer tot 80% opgeladen en kun je de reis vanuit Hilden in Duitsland voortzetten richting je vakantiebestemming of richting huis. Het voordeel van deze laadstop is dat je met een gevulde buik van de lekkere stop en met de ervaring van een kijkje in de toekomst van snellaadstations je reis voortzet.