NIO maakt reizen door Duitsland nog makkelijker

NIO maakt reizen door Duitsland nog makkelijker

NIO blijft werken aan uitbreiding van het netwerk van NIO Power Swap Stations in Europa. De batterijwisselstations van NIO zijn tegenwoordig op steeds meer plekken te vinden en sinds kort heeft NIO nog eens 3 nieuwe stations geopend in Duitsland die op strategische, praktische plekken liggen voor NIO-rijders die op vakantie gaan richting Oostenrijk of Berlijn (en verder naar het oosten).

3 nieuwe Nio Power Swap Stations in Duitsland

NIO heeft het aantal batterijwisselstations in Europa uitgebreid met 3 nieuwe stations in Duitsland. Vanaf begin april 2024 kun je ook een NIO Power Swap Station vinden in Geiselwind, Sulzbach en Kirchlengern. De strategische ligging van NIO locaties is een groot voordeel voor de vakantieganger met een NIO. Het station in Sulzbach ligt namelijk aan de A66 richting Frankfurt am Main, waarna je direct door kunt naar Geiselwind en zo richting de grens met Oostenrijk rijdt met slechts twee tot drie ‘batterijwissels’ van vijf minuten per keer. Het NIO Power Swap Station bij Kirchlengern ligt op zijn beurt bij de A30, een van de belangrijkste snelwegverbindingen tussen het oosten en westen van Duitsland. Daarmee wordt het niet alleen makkelijker om met je NIO elektrische auto naar Berlijn te rijden, maar lijkt de weg vrij voor nieuwe locaties van NIO in Oost-Europa.

Wanneer gekeken wordt naar de ligging van alle NIO Power Swap Stations, is duidelijk dat NIO steeds verder uitbreidt. Zo heb je vanaf nu goede dekking in en rond Nederland plus een heel aantal wisselstations in Scandinavië. Een batterijwissel bij deze nieuwe wisselstations kost je ongeveer 5 minuten, waarna je direct door kunt rijden naar het volgende NIO Power Swap Station of snellaadstation om naar je vakantiebestemming te rijden (of juist naar huis uiteraard).

Tip: Bekijk alle NIO Power Swap Stations op een kaart.

NIO Power Swap Stations in Europa

Langere openingstijden na feedback van gebruikers

NIO luistert naar de feedback van de gebruikers, die ontevreden waren over de krappe of onhandige openingstijden van de NIO batterijwisselstations. Veel stations hanteerden openingstijden van 08:00 tot 16:00 uur, of van 09:00 tot 17:30 uur, wat ervoor zorgde dat NIO-rijders voor gesloten deuren kwamen te staan, zeker wanneer het wat drukker op de wegen was tijdens de vakantieperiodes.

Daar komt nu verandering in, want alle wisselstations van NIO zijn vanaf 2 april geopend van 07:00 tot 22:00 uur en tevens zijn ze zeven dagen per week geopend. Deze openingstijden gelden voor de wisselstations in Duitsland. Goed nieuws voor de vakantieganger met een NIO, want dat betekent dat het plannen van je reis een stuk sneller gaat omdat je ook ’s avonds nog gewoon voor een batterijwissel naar een NIO station kunt. Het wisselen van je batterij gaat immers veel sneller dan snelladen onderweg naar je vakantiebestemming.

Lees ook: Review: met de NIO EL7 op vakantie in het hoogseizoen