Dit is het voordeel van online een tolvignet kopen

Dit is het voordeel van online een tolvignet kopen

Zowel Oostenrijk als Zwitserland hebben vignetplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen onder de 3.500 kilo. Voor zwaardere voertuigen gelden speciale eisen. Heb je géén tolvignet op je elektrische auto en kom je in één van deze twee landen tijdens je wintersport of zomervakantie, dan riskeer je een fikse boete, die je meer dan € 100,- kost. Gelukkig is het nu nóg makkelijker geworden om je tolvignet voor Oostenrijk of Zwitserland te regelen, want het vignet kan gewoon online besteld worden en je kunt zelfs kiezen voor een e-vignet.

Bestel direct met directe levering: online tolvignet voor je elektrische auto!

Eenvoudig je tolvignet voor Oostenrijk of Zwitserland online bestellen

Tegenwoordig kunnen we nagenoeg alles online regelen en bestellen we producten en diensten via onze laptop of telefoon. Voor de tolvignetten was dit vaak nog niet mogelijk, want die moest je aan de grens kopen of als sticker ontvangen vanuit het buitenland. Dat is sinds kort verleden tijd. Je kunt vanaf nu eenvoudig online je vignet bestellen en afrekenen, waarmee het voorbereiden van de vakantie met je elektrische auto nog een stuk makkelijker wordt.

De kosten voor een online vignet zijn in veel gevallen amper hoger dan aan de grens zelf. Het gemak dat je niet meer aan de grens hoeft te stoppen is echt een voordeel. Zo bestel je voortaan je eenvoudig je tolvignet voor Oostenrijk of je tolvignet voor Zwitserland online en dat kan in sommige gevallen zelfs terwijl je in de auto onderweg bent naar de vakantiebestemming.

Geen gedoe meer met tolvignetten die je aan de grens moet kopen

Digitaal vignet op kenteken, dus geen stickers meer

Je kunt tijdens het bestellen kiezen voor een raamsticker of een digitaal vignet. Dat geldt voor zowel het tolvignet Oostenrijk als het tolvignet Zwitserland. Kies je een digitaal vignet, dan krijg je geen raamsticker toegestuurd. Het vignet staat dan namelijk op het kenteken van je EV, wat betekent dat de autoriteiten in de landen direct bij invoer van het kenteken kunnen zien dat er een tolvignet voor je elektrische auto aangeschaft is.

Dat betekent geen lelijke stickers meer op je elektrische auto of gedoe met stickers die niet goed kleven én het betekent ook dat je het vignet nu kunt bestellen en direct kunt activeren. Daarmee kun je zelfs als je niet optimaal bent voorbereid op je trip toch alsnog een digitaal tolvignet bestellen voor Oostenrijk of Zwitserland.

Lees ook: Review: met NIO ET7 op wintersportvakantie naar Oostenrijk

De voordelen van online een tolvignet bestellen

Een aantal van de handigste voordelen van online een tolvignet bestellen op een rijtje:

  • Je hoeft niet meer op zoek naar een verkooppunt van tolvignetten tijdens je reis.
  • Geen wachttijden om het tolvignet te kunnen kopen.
  • Geen gedoe met het plakken van stickers aan de hand van de onduidelijke instructies en eisen tijdens je reis.
  • Eenvoudig betalen op de manier die bij jou past zoals met iDEAL, PayPal of zelfs achteraf betalen in plaats van betalen bij de grens of bij een tankstation vlak voor de grens.
  • Digitaal vignet mogelijk dat gewoon direct op kenteken gezet wordt.
  • Zelfs nog eenvoudig tijdens je reis (of een vakantie in Duitsland) te regelen wanneer de vakantieplannen aangepast worden.
Koop voortaan online je tolvignet en voorkom stickers op je voorruit

Handig voor je volgende wintersport of vakantie naar Oostenrijk of Zwitserland

Ga je met je elektrische auto op wintersport naar Zwitserland of Oostenrijk, of juist een Alpenvakantie volgende zomer? Dan heb je nu alvast een zorg minder aangezien je het tolvignet voor je elektrische auto voor beide landen gemakkelijk van tevoren online kunt bestellen, zodat je daar onderweg niet meer naar om hoeft te kijken.

Tip: Vergeet niet om ook een milieusticker voor Duitsland te bestellen