Atlante gaat zorgen dat je tijdens je vakantie in Zuid-Europa zorgeloos kunt snelladen

Atlante gaat zorgen dat je tijdens je vakantie in Zuid-Europa zorgeloos kunt snelladen

Zorgeloos snelladen in het zuiden van Europa? Er zijn veel aanbieders die hard werken om dit mogelijk te maken. Zo is Zunder in Spanje hard aan het werk om je vakantie gemakkelijker te maken en sinds kort is Atlante hard aan het werk om duizenden snelladers te gaan openen in Zuid-Europa. Op vakantie gaan met je elektrische auto naar bijvoorbeeld Zuid-Italië is op die manier steeds gemakkelijker te doen. Als we zien hoe snel de ontwikkelingen gaan op het gebied van snelladers en laadinfrastructuur dan is het haast zonde om dit jaar niet naar Zuid-Europa op vakantie te gaan met de elektrische auto.

Leestip: Met de elektrische auto op vakantie naar Zuid-Italië

Meer snelladers in Zuid-Europa en dat is goed nieuws

In vergelijking met Nederland is Zuid-Europa dunner bezaaid op het gebied van snelladers, maar zoals gezegd komt daar in rap tempo verandering in. Atlante is namelijk een samenwerking aangegaan met het Spaanse Wallbox (die je wellicht kent van de fraaie Wallbox-laadpunten voor thuis). Samen gaan zij meer dan 5.000 snelladers plaatsen voor 2025. Dat is trouwens pas het begin, want in 2030 willen ze samen meer dan 35.000 snelladers in Zuid-Europa beschikbaar hebben.

Dat betekent dat het aantal betrouwbare, werkende snelladers in het zuiden van Europa in een geweldig tempo toe gaat nemen de komende jaren. Alle snelladers en snellaadstations van Atlante komen op strategische punten te liggen, waarbij vooral gekeken wordt naar de belangrijke snelwegen en verschillende regio’s om zo een goede dekking te kunnen realiseren.

Atlante heeft hiervoor hulp (in de vorm van een flinke geldsom) gekregen van de Europese Unie, waarmee het mee kan werken aan de nieuwe EU-richtlijnen die voorschrijven dat er per 60 kilometer minstens een laadpunt moet zijn langs elke grote weg. Dat maakt de uitdaging in Zuid-Europa direct al een stuk kleiner, aangezien Atlante zo al sprongen kan maken in de richting van de nieuwe eis.

Atlante opent op verschillende locaties in Zuid-Europa

Het gemak van de Atlante snelladers in Zuid-Europa

Atlante was tot 2022 een redelijk kleine naam, maar nam in dat jaar een van de grotere Portugese laadpaalaanbieders van Portugal (KLC) over, waarna het stevig op de kaart is komen te staan. Atlante werkt samen met Landis+Gyr en richt zich voornamelijk op Zuid-Europa, met name op landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. Atlante is daarnaast hard aan het werk om uitsluitend energie uit hernieuwbare bronnen beschikbaar te stellen, mede door gebruik te maken van zonne-energie.

De snelladers van Atlante zijn al opgenomen in de verschillende routeplanners voor elektrische auto’s en in Google Maps. Betalen voor het laden bij de snelladers is gemakkelijk, want alle laadpalen hebben een betaalterminal. Bijkomend voordeel is dat alle snellaadstations van Atlante in de buurt liggen van andere faciliteiten, zoals barretjes, restaurants of winkels, zodat je een laadstop gemakkelijk kunt combineren met andere bezigheden tijdens je vakantie.