Tesla opent eerste Supercharger snellaadstation in de nieuwe stijl

Tesla opent eerste Supercharger snellaadstation in de nieuwe stijl

Niet alleen Fastned is bezig met het verder veraangenamen van snelladen door het openen van de eerste Fastned Shop. Ook Tesla, de aanbieder van het beste snellaadnetwerk ter wereld, is druk aan het werk met nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen rond snellaadlocaties. Sterker nog, Tesla heeft het eerste Tesla Supercharger snellaadstation in de nieuwe stijl geopend in Peine, Duitsland. Met deze nieuwe Tesla Supercharger locatie maakt Tesla het nog aantrekkelijker om voor de snelladers van Tesla te kiezen, ook voor de EV-rijders die zelf geen Tesla rijden.

Leestip: 3 redenen waarom je als niet-Teslarijder tijdens je vakantie bij Tesla Superchargers wilt kunnen laden

Een totem met prijsinformatie & V4 Superchargers met betaalterminal

De nieuwe snellaadlocatie van Tesla in Peine is voorzien van de moderne V4 Superchargers, die met een maximale laadsnelheid van 350 kW aanzienlijk meer vermogen leveren dan de V3 Superchargers die 250 kW laadcapaciteit hebben. Een ander groot verschil, dat bijzonder welkom is, is de grote totem waarop de actuele prijs per kWh staat. Hier moet wel bij vermeld worden dat de prijs die weergegeven is op de totem de ledenprijs is (oftewel de prijs voor Teslarijders). Ben je geen lid, dan betaal je dus meer dan de prijs die op de totem staat. Uiteraard kun je ook als je geen Tesla rijdt een Tesla-lidmaatschap overwegen.

Tip: Bekijk alle Tesla Superchargers op een kaart.

Tesla V4 Superchargers in Peine Duitsland

De Tesla V4 Superchargers zijn open voor iedereen

Dat is niet alles, want het Tesla Supercharger snellaadstation met de V4 Superchargers is ook nog voorzien van een betaalterminal op iedere laadpaal. Voor die terminal heb je géén laadpas nodig: je kunt gewoon contactloos betalen met een bankpas of creditcard. Dit zijn de V4 Supercharger laadpalen die vorig jaar al in het Verenigd Koninkrijk werden geplaatst, waarna de veel EV-rijders al hoopten dat een betaalterminal de standaard zou worden in de V4 Superchargers.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een laadpas of je betaalkaart te koppelen aan je account in de Tesla-app. Daarmee worden de nieuwe Tesla locaties nog toegankelijker en ideaal voor iedereen die in Europa met zijn elektrische auto op vakantie gaat. Is het nog niet mogelijk jouw favoriete laadpas te koppelen aan de Tesla-app? Dan kan de Chargemap Pass laadpas wellicht uitkomst bieden voor jou. Daarmee kun je alsnog een laadpas koppelen en de verrekening laten verlopen via de Chargemap laadpas.

Wat de Tesla Superchargers in Peine extra aantrekkelijk maakt is dat Tesla dynamische prijzen hanteert, wat betekent dat je (met enige planning) hier veel goedkoper kunt snelladen, zeker wanneer je daarnaast ook nog eens een abonnement bij Tesla hebt.

Lees ook: Review: met de BMW iX naar Berlijn dankzij de Tesla Superchargers

De nieuwe stijl voor het Tesla Supercharger snellaadstation

Hoewel het niet gegarandeerd is dat alle nieuwe Supercharger locaties van Tesla identiek zullen zijn aan de recent geopende Superchargers in Peine, is de kans groot dat Tesla blijft vernieuwen op het gebied van de snellaadstations in Europa, waar gemak, comfort en faciliteiten straks hand in hand gaan om het elektrische autorijders nog gemakkelijker en comfortabeler te maken.