Draadloos Apple CarPlay dankzij deze dongel

Draadloos Apple CarPlay dankzij deze dongel

Heb je een elektrische auto en een iPhone-model 7 of nieuwer? Dan kun je gebruikmaken van Apple CarPlay in je auto, waarmee je heel je infotainmentsysteem kunt koppelen met je iPhone. Handig wanneer je je favoriete podcast in de auto wilt beluisteren of gebruik wilt maken van een navigatie app op je telefoon. Tot voor kort was het soms lastig om Apple CarPlay en je elektrische auto met elkaar te verbinden en had je daar altijd een kabel voor nodig, maar daar is nu een eind aan gekomen dankzij de CarPlay Dongle.

Wat is Apple CarPlay?

Apple CarPlay is een functie waarmee je de functionaliteiten van je iPhone koppelt aan de elektrische auto, wat betekent dat je niet de knoppen op de telefoon nodig hebt om de functies te gebruiken, maar de knoppen van de auto. Niet alleen is dit aanzienlijk veiliger, het levert je op deze manier ook geen boete op. Dankzij Apple CarPlay heb je daarnaast altijd een navigatiesysteem dat up-to-date is, kun je Whatsapp-berichten voor laten lezen door je auto, je Spotify-afspeellijst gewoon in je auto vervolgen of verder met de podcast die je thuis aan het luisteren was voordat je vertrok op vakantie met de elektrische auto.

Tip: A Better Routeplanner is ook via Apple CarPlay te gebruiken in je elektrische auto.

Waarom werkt CarPlay niet altijd draadloos?

Niet in iedere elektrische auto werkt Apple CarPlay draadloos en dat is op zijn zachts gezegd storend. Want dan zit je in je mooie nieuwe elektrische auto en dan moet je met kabeltjes klooien om je telefoon te koppelen met het infotainmentscherm van je elektrische auto. Dat is uiteraard niet onoverkomelijk, maar het kan handiger. Die kabeltjes zijn namelijk ouderwets, rommelig en lelijk in het strakke interieur van je auto. Het kan ook gebeuren dat CarPlay gewoon draadloos zou moeten verbinden met je auto alleen soms valt de verbinding tussen de telefoon en de auto ineens weg tijdens het rijden. Bijzonder vervelend wanneer je net de navigatie-instructies nauwlettend in de gaten hield of halverwege je podcast zat tijdens het rijden. Even opnieuw verbinden is niet mogelijk, want daarvoor moet je de auto eerst stilzetten. Je mag immers niet rijden met je iPhone in je hand.

Apple CarPlay

Hoe kun je vanaf nu draadloos Apple CarPlay gebruiken?

Dat gedoe met de losse kabeltjes is nu verleden tijd. Met een CarPlay Dongle zorg je ervoor dat de iPhone altijd verbonden blijft met je elektrische auto, zodat het infotainmentsysteem constant gevoed wordt door je mobieltje. De dongel heeft een bescheiden omvang, weegt slechts 40 gram en kan op elke USB- of USBC-aansluiting aangesloten worden. Om de dongel te gebruiken, moet je deze eenmaal verbinden met je iPhone en daarna is het systeem klaar om gebruikt te worden, zodat je echt het maximale uit CarPlay kunt halen én uit je reis in de elektrische auto.

Tip: Koop de CarPlay Dongle op Bol.com en je hebt ‘m de volgende dag al in huis