Weekend Maastricht met elektrische auto

Review: Weekendtrip naar Maastricht

Een weekend weg in eigen land is heerlijk. Even lekker er tussenuit naar een andere omgeving en rondcruisen geeft je meteen dat gevoel van vrijheid en vakantie. Een weekend weg naar Maastricht voelt misschien nog wel het meest als een trip naar het buitenland. De heuvelachtige omgeving, het bourgondische eten en drinken, de zachte klanken van de Limburgse taal en niet te vergeten de temperatuur die vaak net iets hoger is dan in de rest van Nederland zorgen direct voor een vakantiegevoel.

Na een aantal keer te hebben getwijfeld, was het nu het juiste moment om naar Maastricht te gaan voor een weekend weg. De weersvoorspellingen beloofden prachtig herfstweer met veel zon. Het perfecte moment om met de DS 3 CrossBack E-Tense een weekend weg te gaan.

Ongepland op pad

Naarmate je vaker in een elektrische auto hebt gereden, raak je meer aan elkaar gewend. Het is net een relatie eigenlijk. Normaal gesproken is het aan te raden om je weekend weg of vakantie te plannen zodat je weet waar je een laadstop gaat maken. Door je route te plannen, leer je beter je werkelijke actieradius in te schatten en hierdoor reis je relaxter. Plus je kunt, door vooraf de route te bekijken, er voor zorgen dat je de laadpalen of snelladers kiest die goedkoper zijn of handig liggen.

Aangezien dit weekend weg met de DS 3 CrossBack E-Tense naar Maastricht een redelijk spontane actie is, hebben we de route niet echt gepland. Uiteraard hebben we wel van tevoren gezocht naar een hotel met laadpaal in Maastricht en de tarieven voor snelladen onderweg opgezocht. Daarnaast bekijk je natuurlijk wat je kunt doen in Maastricht en omgeving tijdens je weekend weg.

Elektrische auto inpakken voor weekend weg

Inpakken en wegwezen

Het voordeel van een spontaan weekend weg is dat je niet lang hoeft te wachten voordat het zover is. Het inpakken ging erg vlot en eigenlijk zonder te veel na te denken pak je wat kleding bij elkaar voor zowel mooi als minder mooi weer. Omdat de verwachting was dat het mooi weer ging worden, toch ook maar de wielrenfiets meegenomen, want fietsen in de Limburgse heuvels is altijd een feest.

Navigatie DS 3 CrossBack E-Tense

De route naar Maastricht

Van Amsterdam naar Maastricht is een rit van meer dan 200 kilometer en sowieso 2 uur rijden. Dat doe je het liefst niet in één ruk. Het kan wel natuurlijk, maar wij hebben dat niet gedaan. De redenen waarom we niet in een keer door zijn gereden waren dat we zin hadden in een rustige rit met een koffie en een lunch onderweg. Dat kwam ook goed uit want de elektrische auto was niet volledig opgeladen, dus hadden we meteen een goede activiteit tijdens de laadstops onderweg.

Bekijk ook: Dit zijn de 10 populairste activiteiten tijdens het opladen van de elektrische auto.

Dankzij de handige navigatie in de DS 3, zie je direct waar de laadpalen en snelladers onderweg te vinden zijn. Zo kies je gemakkelijk het moment waarop je zin hebt in je koffiebreak aan de hand van de kaart en de navigatie. Door te kiezen voor de Shell Recharge snelladers, waren de kosten slechts € 0,35 per kWh. Laden bij een snellader heeft vele voordelen ten opzichte van laden bij een normale laadpaal. Als je voor zo’n laag bedrag kunt snelladen dan smaakt die Starbucks cappuccino extra lekker.

Tip: Extra lage bijtelling van slechts 8% tot einde van het jaar, profiteer nu

Shell Recharge Snellader - Elektrische Autovakanties

Cruisen door de Limburgse heuvels

Het is opvallend hoeveel mensen zeggen dat een rit in een elektrische auto zoveel meer ontspannen is. Minder geluid van de wind, minder ruis van de weg en de stilte van de motor zorgen voor een ontspannen rit. Onderweg naar Maastricht veranderen we de route een beetje omdat we besluiten toch niet direct naar Maastricht te gaan, maar eerst een stuk door de Limburgse heuvels te gaan fietsen. Nadat de bestemming in de navigatie is aangepast naar de voet van de Loorberg in Slenaken, blijkt het handiger om nog even een stop te maken bij de snellader van Fastned Ellerbrug, net voorbij Weert. Niet nodig om Maastricht te bereiken, de actieradius was voldoende daarvoor, maar omdat we eerst gaan fietsen, is het handiger toch nog even aan de snellader te koppelen en zo wat extra actieradius te hebben.

Hotel met laadpaal in hartje Maastricht

Na een schitterende tocht op de racefiets door de Limburgse heuvels met onderweg een stop voor een welverdiende cappucino en Limburgse vlaai met slagroom, halen we de voorwielen uit de racefiets en pakken we alles in om koers te zetten naar het hotel. Het Kruisherenhotel in Maastricht is een schitterend hotel in een historisch pand midden in Maastricht. Dankzij de ligging vlak achter het Vrijthof én dankzij de laadpaal die het hotel heeft was de keuze snel gemaakt. Bij aankomst vraagt de valet parking medewerker van het hotel of hij de fietsen even af kan spuiten. Dat is een service waar het hart van de wielrenliefhebber sneller van gaat kloppen natuurlijk.

Na het ontvangst in het Kruisherenhotel met een glas champagne, snel naar de kamer om op te frissen. Na de opfrisbeurt realiseren we ons dat het wel leuk is om nog even naar de Apostelhoeve te gaan aan de rand van Maastricht. Een wijngaard en wijnhuis dat heerlijke wijnen maakt en verkoopt. Plus het uitzicht bij de Apostelhoeve over de wijngaard en de heuvels met wijnranken is altijd magisch.

Apostelhoeve Maastricht - Weekend Maastricht met elektrische auto

Auto opladen bij Kruisherenhotel Maastricht

Na de trip naar de Apostelhoeve rijden we met een doosje wijn in de auto terug naar het Kruisherenhotel om te zorgen dat we op tijd zijn voor het Matinee diner in de kassen op de binnenplaats van het hotel. De medewerker die de auto gaat parkeren vraagt dit keer heel vriendelijk of de auto aan de laadpaal mag worden gelegd. En op die manier laat men voor de tweede keer het hart sneller kloppen, dit keer niet het hart van de wielrenliefhebber maar het hart van de trotse elektrische autorijder.

Het diner in de kassen op de binnenplaats is heerlijk, het team van l’Auberge Neercanne serveert een fantastisch 4-gangendiner met lokale producten en bijpassende wijnen uit de omgeving. Erg leuk dat een van de wijnen uit het wijnarrangement ook van de Apostelhoeve komt.

Binnenplaats Kruisherenhotel Maastricht

Lazy Sunday in Maastricht

Op zondag staat er niet zo veel meer op de planning, dus een lekker lazy Sunday. Ontbijt in het hotel en dan nog even door Maastricht slenteren. Doordat we later mochten uitchecken, konden we nog even langs al die leuke winkels en pleinen in Maastricht wandelen en bij terugkomst in het hotel staat de elektrische auto helemaal ingepakt en volgeladen met een volle actieradius klaar om koers te zetten naar Amsterdam. Het fijne aan de MyDS app is dat je de airconditioning of verwarming al op afstand aan kunt zetten. Hierdoor stapten we in een voorverwarmde auto en dat zijn wel echt kleine geluksmomentjes.

Doordat de auto volledig opgeladen was, is het niet nodig om onderweg terug nog op te te laden. Alleen als je buik onderweg dan toch gaat rommelen en je ook wel zin hebt in een koffietje, dan is het top dat je bij de Shell Recharge even kunt snelladen en snel weer boven de 80% zit.

Leuke stedentrip naar Maastricht

Het weekend naar Maastricht was erg leuk. Het is fijn om lekker een stuk te cruisen met de DS 3 CrossBack E-Tense. In het heuvellandschap van Zuid-Limburg en tussen de wijnranken van de Apostelhoeve voelt de DS zich haast thuis, dankzij de Franse roots. Binnen drie uur rij je heel comfortabel naar Maastricht en dan heb je zelf tijd om nog even te snelladen en een kop koffie te drinken of een broodje te eten onderweg. Met de achterbank plat, neem je gemakkelijk alle spullen mee die je nodig hebt tijdens je trip en passen er ook nog prima twee wielrenfietsen in de auto. Een stedentrip zorgt voor een energie-boost en dankzij de andere omgeving geniet je extra van je weekend. Kortom, Maastricht blijft altijd een aanrader voor een weekend weg met je elektrische auto.

Tip: Laat je inspireren voor een weekend weg met de elektrische auto in binnen- en buitenland.