Meer snelladers langs Route du Soleil

Meer snelladers langs de Route du Soleil dankzij Fastned

Goed nieuws! Fastned gaat in 2021 in totaal 9 snellaadstations bouwen langs de Route du Soleil in Frankrijk. Dit is natuurlijk voor alle elektrische autorijders die graag naar Frankrijk op vakantie gaan erg mooi nieuws. Fastned heeft een aanbesteding uitgeschreven door Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR) gewonnen en gaat hierdoor 9 snellaadstations bouwen met tot 16 snelladers. Zeker omdat het aantal snelladers in Frankrijk langs diverse autoroutes nog voor voldoende ruimte vatbaar is, is dit extra feestelijk nieuws.

De Route du Soleil

Voor veel Nederlanders de bekendste autoroute in Frankrijk, doordat de route eigenlijk voor een groot deel richting het zonnige Franse zuiden loopt. Langs de Route du Soleil liggen relatief nog maar weinig snellaadstations en dankzij Fastned gaat dit verbeteren. De 9 te bouwen snellaadstations komen langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond de stad Dijon. Hierdoor is het voor Nederlandse vakantiegangers met de elektrische auto een stuk gemakkelijker om naar de Côte d’Azur te rijden alsmede naar de prachtige Franse Alpen voor de zomer- of wintersportvakantie in de bergen.

Tip: Zorg dat je voor je vakantie naar Frankrijk checkt of je een milieusticker nodig hebt.

Fastned snellader Frankrijk

Fastned in Frankrijk

De 9 snellaadstations langs de Route du Soleil zijn ook voor Fastned een reden om erg blij mee te zijn, want dit zijn de eerste snelladers die ze in Frankrijk gaan plaatsen. Fastned heeft al in diverse andere Europese landen snelladers voor elektrische autorijders en Frankrijk is een mooie toevoeging. De snellaadstations van Fastned krijgen een dak van zonnepanelen en leveren dankzij de zonnepanelen en windenergie 100% duurzame energie bij de laadpalen. Door de plannen om ook laadstations met een capaciteit tot 16 snelladers langs de Route du Soleil te bouwen, kunnen straks honderden auto’s per dag per locatie opgeladen worden.

Bekijk ook: Uit onderzoek blijkt dat 96% van de vakantiegangers onderweg naar de vakantie kiest voor een snellader.

Fastned gaat snelladers langs Route du Soleil bouwen

Meer snelladers nodig in Europa

Het aantal elektrische auto’s in Europa blijft hard doorgroeien, alleen de laadinfrastructuur is nog niet in ieder land optimaal. Volgens een onderzoek van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) naar het aantal laadpalen in Europa, bleek dat het aantal elektrische auto’s in Europa in de afgelopen 3 jaar veel harder is gestegen dan het aantal oplaadpunten. Dit is goed nieuws, want dergelijke onderzoeken plaatsen het aanleggen van extra laadpalen en snelladers hoger op de agenda van Europese beleidsmakers.

Frankrijk blijft populair als vakantieland

Ondanks dat veel elektrische autorijders wel degelijk ervaren dat een vakantie met de elektrische auto naar Frankrijk iets uitdagender is op het gebied van laadinfrastructuur, blijkt in 2020 dat Frankrijk nog steeds het populairste vakantieland is. Dit komt uit het onderzoek “op vakantie met de elektrische auto” en geeft inzicht in de vakantielanden waar elektrische autorijders in de zomer van 2020 naartoe zijn gegaan. De aankondiging van de bouw van de Fastned snelladers is daarom fantastisch nieuws en kan voor veel vakantiegangers niet snel genoeg gerealiseerd worden.

Bekijk ook: Trend: steeds meer campings in Frankrijk hebben een laadpaal voor elektrische autorijders.