Shell Recharge snelladers
Het aantal elektrische auto’s op de weg blijft gestaag toenemen. Om ervoor te zorgen dat alle elektrische auto’s gemakkelijk de vakantiebestemming (bijvoorbeeld dat vakantiehuis met laadpaal in Zuid-Frankrijk) in Europa kunnen bereiken, zijn snelladers nodig. Shell voorziet niet alleen in Shell Recharge snelladers op belangrijke punten langs de weg, maar draagt tegelijkertijd bij aan de energietransitie door uitsluitend groene stroom aan te bieden bij alle laadpalen.
Wat is Shell Recharge?
In 2009 werd New Motion opgericht, dat later de naam zou veranderen naar NewMotion (zonder spatie). In 2017 werd NewMotion overgenomen door Shell en had op dat moment al meer dan 30.000 oplaadpunten (bij particulieren en bedrijven in onder andere Nederland, Duitsland en Frankrijk) en had meer dan 100.000 laadpashouders. Bij de overname werd besloten om de weg van NewMotion te volgen, maar wel de nieuwe naam Shell Recharge Solutions te gebruiken.
Shell Recharge richt zich op de totale markt van elektrische autorijders en daar horen ook Shell Recharge snelladers en snellaadstations bij om te kunnen snelladen (met een laadcapaciteit van 175 kW) en groene stroom om de CO2-uitstoot fors te kunnen verminderen. Tegelijkertijd is Shell altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve en passende oplossingen. Zo was Shell de eerste eigenaar van een volledig elektrisch Shell Recharge laadstation in Londen (Engeland). Daar houden de plannen niet op; Shell Recharge wil tal van nieuwe snellaadstations openen door heel Europa waar alle eigenaren van een elektrische auto kunnen laden. Daarbij moet er binnen 30 minuten genoeg geladen kunnen worden om de rit te vervolgen.
Hoeveel Shell Recharge snelladers zijn er?
Shell Recharge heeft op de dit moment meer dan 180 snelladers in Nederland staan. In totaal heeft Shell met de Shell Recharge (NewMotion) laadpalen al meer dan 90.000 oplaadpunten in Europa, maar het doel is 500.000 tegen het einde van 2025. Op de kaart kun je de locaties van Shell Recharge zien die je nu al kunt gebruiken om te snelladen.
Zoom in op de regio waarin jij een snellader nodig hebt en klik het station of de snellader aan waar je wilt laden. Je ziet direct alle belangrijke informatie in beeld staan, zoals de beschikbare laadkabels (connectors) en de max laadsnelheid.
Hoe werkt laden bij Shell Recharge?
Je kunt bij Shell Recharge laden met de Shell Recharge app, een Shell Recharge laadpas, een token (druppel) of een laadpas van een andere aanbieder. Dit werkt als volgt:
- Vind een snellader van Shell Recharge en kies een laadpaal
- Plug de stekker van de laadpaal in de auto
- Start de Shell Recharge app of scan je laadpas of token op de terminal
- Gebruik je de Shell Recharge app? Start dan de laadsessie via de app
- Heb je de app niet? Dan volg je de aanwijzingen op het scherm
- Wanneer de auto voor 80% geladen is, stop je de laadsessie via de app of het scherm
- Hang de laadkabel terug en je kunt weer verder rijden
Hoe betaal je voor snelladen bij Shell Recharge?
Betalen doe je via de QR-code, de app van Shell Recharge of een laadpas van Shell of een andere aanbieder. Bij het gebruik van laadpassen krijg je de factuur aan het einde van de maand (tenzij er een andere constructie gekozen is met jouw aanbieder). Wil je dit allemaal niet of vind je het omslachtig? Dan kun je de laadsessie ook gewoon met je bankpas starten en betalen.
Wat kost laden bij Shell Recharge?
Shell Recharge is relatief goedkoop in vergelijking met andere aanbieders zoals Fastned of IONITY. Niet alleen is de vaste prijs van € 0,53 per kWh laag, wanneer je de Shell Recharge laadpas hebt, betaal daarnaast géén abonnementskosten. Daarmee is de gemiddelde prijs bij Shell Recharge lager dan veel andere aanbieders van snelladers. De prijzen kunnen afwijken wanneer je gebruikmaakt van een laadpas van een andere aanbieder. Maak je gebruik van de Shell Recharge app, dan kun je van tevoren altijd de prijs per kWh zien waar je laadt, ook wanneer dit bij een Shell-station in het buitenland is.
Welke laadpassen gebruik je bij Shell Recharge?
Je kunt nagenoeg alle Nederlandse laadpassen gebruiken bij de snelladers van Shell Recharge in Nederland. Ga je naar het buitenland, dan is de Shell Recharge laadpas de beste oplossing om zeker te weten dat je overal kunt laden. Deze pas is gratis en er zijn geen abonnementskosten. Niet alle Nederlandse laadpassen werken bij de Shell snelladers in het buitenland en er kunnen extra kosten gerekend worden.
Wat voor laadkabels zijn er bij Shell Recharge?
Shell Recharge snelladers zijn voorzien van CCS (Combined Charging System) laadkabels, en hebben meestal ook een CHAdeMO (type 1) laadkabel. De meeste snelladers van Shell Recharge hebben deze verschillende laadkabels.
Wat is de laadsnelheid bij Shell Recharge?
Shell Recharge heeft steeds meer snelladers met een laadcapaciteit van 175 kW staan. Deze snelladers zijn geschikt voor alle elektrische auto’s die kunnen snelladen. Vergeet niet dat jouw auto vaak bepalend is voor de maximale laadsnelheid. Is deze lager dan 175 kWh, dan is de maximale laadcapaciteit van jouw auto de laadsnelheid waarmee je laadt bij een Shell Recharge snellader. De maximale laadsnelheid van je auto kan namelijk nooit overschreden worden tijdens het snelladen.
Hoelang duurt laden bij Shell Recharge?
Uiteraard is zoals bij alle snelladers de regel dat elke elektrische auto binnen 30 minuten ongeveer tot 80% moet kunnen opladen. Helaas gaat dit niet altijd op. De laadduur is onder andere afhankelijk van het batterijpakket en laadsnelheid van jouw auto, plus de weersomstandigheden spelen een belangrijke rol. Laad je bijvoorbeeld op een koude dag op een drukbezet Shell Recharge laadstation, dan kan het snelladen langer duren.
Tips voor snelladen bij Shell Recharge
Om je goed op weg te helpen hebben we enkele tips voor je op een rij gezet, zo kun je optimaal snelladen bij shell Recharge snelladers:
- Shell Recharge snelladers zitten regelmatig onder het dak van het tankstation plus hier rij je door en parkeer je niet vooruit in een vak. Dit maakt sommige Shell Recharge snelladers geschikter voor elektrische auto’s met een aanhanger of caravan omdat je deze dan niet hoeft af te koppelen
- Gebruik de Shell Recharge app om je laadsessie bij te houden en je rekeningen te zien of gebruik je eigen laadpas app om dit te volgen
- Bekijk altijd of de Shell Recharge laadkabel goed is aangesloten en de sessie gestart is, dit voorkomt teleurstellingen
- Volg het laadproces in de app van je elektrische auto (als die er is) zo voorkom je dat het laden onverhoopt is gestopt
- Shell Recharge snelladers zitten vaak bij tankstations waardoor je even wat te drinken kunt halen of naar de wc kunt
Lees ook
- De top 10 activiteiten tijdens een laadstop
- Interview met Shell Recharge over snelladen onderweg naar de vakantiebestemming
- Bij veel Shell stations in Nederland staan Fastned snelladers, bekijk waar
- Londen heeft het eerste Shell Recharge laadstation en wij hebben ‘m getest
- Wat gebeurt er als je elektrische auto leeg is?