Total snelladers

Total snelladers

Veel mensen met een elektrische auto gaan het liefst op vakantie naar Frankrijk, alleen in Frankrijk is het nog niet overal optimaal om je elektrische auto op te laden. Het is soms lastig laden met tal van laadpassen, laadwoestijnen, onduidelijke informatie en moeilijkheden met het betalen of vinden van de juiste laadaansluiting. Dankzij aanbieders als TotalEnergies komen er steeds meer laadpalen en snelladers bij in Frankrijk. Total werkt hard aan verbetering van de laadpaaldichtheid in Frankrijk én denkt ook aan jou. Tijdens het laden van je elektrische auto kun je namelijk ook altijd jezelf opladen bij veel locaties binnen het Total netwerk van snelladers. Hoe zit dit precies en hoe interessant en betrouwbaar zijn de Total Energies snelladers eigenlijk?

Wat is Total Energies?

Total is van origine een aanbieder van brandstof (net als bijvoorbeeld Shell) en heeft meer dan 16.000 tankstations in 19 landen. Total Energies biedt ook elektrische laadmogelijkheden (Total Energies laadpalen) aan zodat je met je elektrische auto ook bij veel van de stations terecht kunt. Total heeft op dit moment 20.000 verschillende laadpalen, maar het aantal snelladers van Total is nog relatief laag. Daar komt binnenkort verandering in; het bedrijf wil het aantal Total Energies snelladers flink opschroeven en begint met 300 laadlocaties in Frankrijk waar met 175 kWh geladen kan worden, in plaats van de 43 of 50 kWh snelladers die nu nog vaak de standaard zijn bij Total. Daarmee wordt laden bij Total met je elektrische auto tijdens de vakantie nog een stuk aantrekkelijker.

Hoeveel Total snelladers zijn er?

Total Energies heeft een behoorlijk aantal laadpalen in Frankrijk (en een bescheidener aantal buiten de Franse grens). Kijken we echter naar snelladers, dan vallen veel van de laadpalen af voor onderweg richting de vakantiebestemming. We hebben een kaart gemaakt zodat je makkelijk kunt zien waar je terecht kunt wanneer je snel wilt kunnen laden.

Wil je meer informatie over een bepaalde laadlocatie? Klik de gewenste snellader aan op de kaart en je ziet direct welke laadsnelheid je kunt verwachten en waar je de snellader kunt vinden.

Hoe werkt laden bij Total?

  1. Zoek een Total snellader en kies de laadkabel op het laadstation
  2. Koppel de auto aan de snellader
  3. Houd de laadpas voor het touchscreen (géén aparte kaartlezer dus) en start de laadsessie
  4. Klaar met laden? Stop de laadsessie en haal de laadkabel weer uit de auto

Let op: lang niet alle snelladers van Total zijn even betrouwbaar. Kijk van tevoren altijd even in je Chargemap app of de laders werken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. En hou tijdens het laden een oog op de voortgang van het snelladen.

Hoe werken Total snelladers?

Hoe betaal je voor snelladen bij Total?

Heb je de laadpas van TotalEnergies? Dan is elektrisch laden extra eenvoudig omdat je aan het einde van de maand alle laadkosten (en andere diensten die je afgerekend hebt met de pas) op een overzichtelijke factuur krijgt. Heb je een andere laadpas, dan betaal je via jouw eigen laadpas-aanbieder.

Wat kost laden bij Total?

Bij TotalEnergies betaal je gemiddeld € 0,40 per minuut bij de 50 kWh snelladers en € 0,65 per minuut bij de supersnelladers (175 kWh). Daarmee is Total goedkoper dan IONITY maar duurder dan Fastned, dat op zijn beurt weer een slechtere dekking heeft in Frankrijk. Let tijdens het laden in Frankrijk goed op. In Nederland is het standaard om te betalen per kWh die geladen wordt. In Frankrijk is dit vaak niet het geval; hier betaal je in nagenoeg alle gevallen per minuut. Met de langzamere snelladers (43 en 50 kWh) van Total kan dit ervoor zorgen dat een lagere prijs per minuut alsnog uitkomt op een duurdere laadsessie, omdat er simpelweg meer tijd nodig is om de accu te laden.

Wat kost snelladen bij Total snelladers?

Welke laadpassen gebruik je bij Total?

Uiteraard werkt de TotalEnergies laadpas bij Total. Deze pas kan overigens ook gebruikt worden voor tolwegen en de wasstraat. Heb je een andere Nederlandse laadpas, dan is het afhankelijk van de laadpasaanbieder en Total snellader of de laadpas daadwerkelijk werkt.

Wat voor laadkabels zijn er bij Total?

Bij Total snelladers vind je zowel CCS-laadkabels als Mennekes (type 2) en CHAdeMO (type 1) laadkabels. Dat betekent dat eigenlijk alle elektrische auto’s geladen kunnen worden bij Total snelladers, wat direct ook een van de grootste voordelen is van elektrisch laden bij TotalEnergies. Dit is overigens ook de doelstelling van Total zelf; álle elektrische auto’s moeten gebruik kunnen maken van de laadpalen.

Wat is de laadsnelheid bij Total?

Total heeft verschillende snellaadpalen, maar deze hebben een laadvermogen van 43 of 50 kWh. De 175 kWh laadpalen van Total zijn in opkomst, maar op dit moment is het aanbod nog schaars. Eigenaren van elektrische auto’s met een snellaadcapaciteit boven de 50 kWh én haast zoeken dus het beste naar de nieuwere HPC-laadpalen van Total. Dit is het makkelijkst op de kaart hierboven of in je Chargemap app.

Wat is de laadsnelheid bij Total snelladers?

Hoelang duurt het laden bij Total?

De laadduur is afhankelijk van jouw auto en de snellader die je kiest. Veel TotalEnergies snelladers hebben een maximale laadcapaciteit van 50 kW. De stelregel voor snelladen bij Total snelladers is dat de gemiddelde elektrische auto binnen 30 minuten tot 80% is opgeladen.

Tips voor snelladen bij Total

Om je goed op weg te helpen hebben we enkele tips voor je op een rij gezet zo kun je gemakkelijker, beter en socialer snelladen bij Total snelladers:

  • Check vooraf of de snellader werkt en beschikbaar is, helaas heeft Total soms snelladers die niet werken
  • Wanneer je een snellader hebt met meerdere laadkabels en je deelt deze met een andere elektrische autorijder, dan duurt het snelladen langer
  • Bij Total snelladers is het meestal niet mogelijk om met een aanhanger of caravan te laden, die moet je afkoppelen
  • Hou de Total snelladers in de gaten of volg het laden via je app om te zorgen dat het snelladen niet onverhoopt is gestopt
  • Gebruik een snellader niet tot 100%, tot 80% is efficiënter en netter ten opzichte van andere elektrische autorijders
Total snelladers