Meer Total snelladers op komst

Snelladen onderweg in het buitenland

Op vakantie gaan met de auto naar Zuid-Frankrijk vergt altijd de nodige voorbereiding. Zo hou je altijd in de gaten op welke dag dit jaar Zwarte Zaterdag valt. En daarnaast is het nodig om te plannen waar je het beste je elektrische auto kunt opladen bij een snellaadstation onderweg naar je vakantiebestemming? Omdat nog een behoorlijke groep elektrische autorijders twijfelt over de mogelijkheden om op te laden in Frankrijk, zijn we blij om in dit artikel te delen dat Total voor eind 2022 in totaal 300 snellaadstations in Frankrijk gaat openen. (Lees het Engelstalige artikel). Het aantal snelladers voor elektrische auto’s neemt gelukkig steeds verder toe in België, Frankrijk en Duitsland

Bekijk ook: Fastned gaat snellaadstations bouwen langs de Route du Soleil.

Voldoende snellaadstations in Frankrijk?

Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk of door Frankrijk rijdt met je elektrische auto, dan zijn er twee vragen voor jou van belang.

  1. Zijn er voldoende oplaadpunten in Frankrijk?
  2. Hoeveel snelladers zijn er in Frankrijk?

Tip: Wat zijn de voordelen van een snellader?

Dankzij het toenemende aantal laadpalen en doordat de batterijen van elektrische auto’s met snelladers in de meeste gevallen in 30 minuten tot 80% zijn op te laden is het steeds makkelijker om op vakantie te gaan en verre afstanden af te leggen met je elektrische auto. Dankzij bedrijven zoals Total, dat een groeiend netwerk van snelladers creëert, kun je in één keer doorrijden naar je vakantiebestemming als je dat zou willen.

Opladen bij Total snelladers in Frankrijk

Total heeft in Frankrijk al een aardig uitgebreid netwerk van oplaadpunten gerealiseerd. Uiteraard is Frankrijk een groot land en dus is er nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering, maar Total werkt er hard aan je op weg te helpen in Frankrijk. Zeker met de toezegging om voor eind 2022 300 snellaadstations in Frankrijk te hebben. In Frankrijk is men nu zeer actief om meer snellaadstations te openen en toe te voegen langs de Franse Autoroutes. Zowel het bedrijfsleven als de politiek in Frankrijk werken voortdurend aan het vergroten van de dekking en bereikbaarheid van elektrische oplaadpunten.

Bekijk hier: Waar in Frankrijk de Total snellaadstations zijn.

Onderweg naar Frankrijk

Het aantal laadpalen neemt steeds verder toe en op de markt van snelladers is bijna dagelijks wel nieuws te brengen. Zo is Total niet alleen in Frankrijk hard bezig om nieuwe snellaadstations te openen, ook in België, Nederland en Duitsland hebben ze al enkele snelladers geopend bij hun bestaande tankstations. Onderweg naar Frankrijk was België ook altijd nog best een uitdaging met het vrij beperkte aantal snelladers waar je uit kon kiezen. Dankzij de ontwikkelingen van Total en ook van Fastned en Allego is het voor steeds meer elektrische autorijders eenvoudiger om op te laden onderweg naar Frankrijk.