Aral Pulse gaat eerste gigahub snellaadstation openen in Duitsland

Aral Pulse gaat eerste gigahub snellaadstation openen in Duitsland

Aral Pulse werd in 2023 uitgeroepen tot aanbieder van het beste snellaadnetwerk in Duitsland, maar daarmee is het werk van dit grote bedrijf nog lang niet klaar. Het wil de komende tijd het aantal Aral pulse snelladers in Duitsland flink uitbreiden, wat goed nieuws is voor de vakantiegangers die met hun elektrische auto door Duitsland komen of in Duitsland op vakantie gaan. Zeker nu Aral druk aan het werk is met het bouwen van een gigahub snellaadstation bij Mönchengladbach.

Tip: Bekijk alle Aral Pulse snelladers op een kaart

Een groot Aral snellaadstation bij de A61

Aral pulse, onderdeel van BP, werkt al geruime tijd aan verbetering van het aanbod aan snellaadpunten in Duitsland. De volgende grote stap is het openen van een gigahub bij Mönchengladbach, waar 14 snellaadzuilen komen te staan met elk 2 stekkers die een laadsnelheid bieden tot maar liefst 400 kW. De hub krijgt een compleet zonnepaneelsysteem op het dak en ligt in de buurt van het bedrijfsterrein Nordpark op korte afstand van de A61.

Voor de vakantiegangers met een elektrische auto is dit natuurlijk uitstekend nieuws. Wanneer je met de elektrische auto naar het zuiden van Duitsland gaat, of zelfs Oostenrijk, Zwitserland, Italië of één van de andere Zuid-Europese landen, ligt de nieuwe hub nagenoeg direct op de route en is slechts een kleine aanpassing nodig. Zelfs voor een weekendtrip vanuit Nederland of België ligt de gigahub op een uitstekende locatie. In de zomer van 2024 moet de Aral Pulse gigahub officieel geopend worden.

Aral Pulse snelladers in Duitsland

Aral Pulse werkt hard aan verdere uitbreidingen

Alexander Junge, woordvoerder van Aral op het vlak van elektromobiliteit, geeft direct al aan dat dit slechts een klein deel van de grote plannen is. Aral Pulse heeft nu al zo’n 2.000 laadpunten verdeeld over 300 locaties, maar wil in 2024 5.000 en in 2030 zelfs 20.000 snellaadpunten hebben bij onze oosterburen. Daarbij zal gekozen worden voor de snelste Aral Pulse snelladers, zoals die in Mönchengladbach waar zo’n 300 kilometer geladen kan worden in slechts 10 minuten tijd (afhankelijk van de laadcurve je elektrische auto en de omstandigheden uiteraard).

Goed nieuws voor vakanties in én door Duitsland

Afhankelijk van het vertrekpunt, kom je al snel langs of in de buurt van Mönchengladbach wanneer je met de elektrische auto vanuit Nederland of België op vakantie gaat naar het oosten of zuiden van Europa of zelfs met je elektrische auto naar Duitsland gaat voor een weekendje weg of langere vakantie. Wie naar Italië rijdt, komt bijvoorbeeld altijd in de buurt van Mönchengladbach, waarmee het nieuwe gigahub snellaadstation van Aral Pulse een bijzonder handige ligging heeft. Aangezien de meeste Nederlandse laadpassen gewoon werken bij Aral Pulse en Aral steeds meer betaalpassen accepteert aan de laadpalen in Duitsland, is dit een hub waar je gebruik van kunt maken tijdens je volgende vakantie.