BP Pulse gaat snelladers in Frankrijk plaatsen

BP Pulse gaat snelladers in Frankrijk plaatsen

Het aantal snelladers in Frankrijk blijft gestaag toenemen. Niet alleen dankzij de grote aanbieders die al actief zijn in Frankrijk en steeds meer snellaadstations openen, maar ook door de inspanningen van bedrijven die nu pas hun eerste stappen op Franse bodem zetten. BP werkt nu samen met vastgoedbedrijf Compagnie de Phalsbourg in Frankrijk en gaat hier nu zijn eerste snelladers plaatsen. Op de planning staan minstens 25 snellaadstations die geplaatst moeten zijn voor het jaar 2025 en waarbij vooral de hyperchargers met 300 kW laadcapaciteit een enorm verschil moeten gaan maken. Goed nieuws voor de Fransen én voor de mensen die met de elektrische auto op vakantie gaan in Frankrijk.

Waar worden de BP Pulse snelladers in Frankrijk geplaatst?

De BP Pulse snelladers komen (uiteraard) op strategische plekken te staan, net als de snelladers in Frankrijk van andere aanbieders, waaronder bijvoorbeeld de concurrenten Total Energies, Fastned en Allego. BP Pulse heeft met de samenwerkingspartner gekozen voor winkelcentra die vlak buiten de grote steden liggen en goed bereikbaar zijn vanaf de snelweg. De exacte locaties zijn nog niet bekend, maar dat zal niet lang duren. De eerste snellaadstations moeten namelijk al aan het einde van dit jaar klaar zijn voor gebruik.

Tip: Bekijk alle BP Pulse snelladers op een kaart.

BP Pulse werkt hiermee gestaag door aan een verbetering van het eigen laadnetwerk in Europa. In Groot-Brittannië en Duitsland (onder de naam Aral Pulse) is BP namelijk al bijzonder actief met het plaatsen van snelladers, en nu mag Frankrijk aan de lijst toegevoegd worden.

BP Pulse snellaadstations zoals ze hopelijk ook in Frankrijk komen

Samenwerking met Compagnie de Phalsbourg

Voor Compagnie de Phalsbourg is de samenwerking een grote stap in het traject 1.000/100.000. Het bedrijf wil namelijk minstens 1.000 laadstations bouwen die van stroom voorzien moeten worden door 100.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Een sterk initiatief, aangezien er op deze manier volledig groen gereden kan worden, zonder extra belasting te leggen op het bestaande stroomnetwerk. Het bedrijf wil de zonnepanelen niet alleen gebruiken voor de laadstations overigens, maar ook voor de panden die het in beheer heeft. Deze moeten op die manier volledig autonoom worden.

Steeds meer snelladers in Frankrijk beschikbaar

Dat ook BP Pulse gekozen heeft voor Frankrijk, is niet zo opvallend als je zou kunnen denken. Frankrijk wil namelijk (net als veel andere landen in Europa) op naar volledig groene mobiliteit, maar de laadinfrastructuur liet nog te wensen over. Grote bedrijven zoals IONITY, Fastned, Engie en Total Energies zijn al hard aan het werk om de infrastructuur van snelladers aanzienlijk te verbeteren en nu ook BP Pulse meer dan 25 snellaadstations met HPC-laders gaat bouwen, wordt Frankrijk steeds beter gedekt met snelladers en dat terwijl Frankrijk ooit nog zo berucht was om zijn laadwoestijnen.

BP Pulse snelladers vooral handig tijdens de vakantie

Waar afgelopen jaren veel mensen terughoudend zijn geweest en je zelfs waarschuwden wanneer je met de elektrische auto op vakantie ging naar Frankrijk, zijn er inmiddels veel extra snellaadstations gebouwd en is de laadpaaldekking (met laadpalen én snelladers waaronder HPC-laders) aanzienlijk verbeterd. Uiteraard is het nog altijd verstandig om een routeplanner voor je elektrische auto te gebruiken, mede omdat je hierin de beschikbaarheid van de snelladers kunt zien en zo je reis aan kunt passen wanneer nodig. Dankzij de nieuwe BP Pulse snelladers nemen de mogelijkheden de aankomende tijd in ieder geval opnieuw verder toe en dat is bijzonder handig tijdens de vakantie naar Frankrijk met de elektrische auto.