Uitbreiding Aral Pulse snelladers in Duitsland dankzij REWE

Uitbreiding Aral Pulse snelladers in Duitsland dankzij REWE

Aral Pulse en REWE werken al sinds 2016 samen. Onlangs kondigden de samenwerkingspartners een bijzonder groot project aan. Bij ruim 180 locaties worden snelladers van Aral Pulse geplaatst waarbij het in totaal om zo’n 720 laadpunten gaat. De laadpalen moeten eind 2024 allemaal in gebruik genomen zijn. Dat betekent dat het nu al sterke netwerk van snelladers in Duitsland aanzienlijk verder verbeterd wordt. Goed nieuws voor de Duitsers én voor de mensen die met de elektrische auto op vakantie naar Duitsland gaan, of door het land van onze oosterburen komen op weg naar hun vakantiestek in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Italië.

Duurzame snelladers bij de REWE supermarkten

Het gaat niet zomaar om laadpalen, maar om HPC snelladers met een gemiddelde laadcapaciteit van 150 kW. Daarnaast zullen minimaal twee en maximaal zes snellaadstations 100% vernieuwbare energie bieden. Deze Aral Pulse snelladers hebben minstens twee laadpunten en zijn in staat om de gemiddelde elektrische auto binnen 15 tot 30 minuten weer tot 80% op te laden. Deze samenwerking zorgt voor een uitbreiding van de 768 Aral servicepunten met een REWE To Go winkel. Nu wordt de samenwerking ook uitgebreid naar de REWE supermarkten, zodat winkelende klanten de elektrische auto kunnen laden wanneer zij hun boodschappen doen.

Tip: Bekijk alle NIO Power Swap Stations in Europa op een kaart.

REWE Supermarkten in Duitsland met Aral Pulse snelladers

De plannen van REWE zijn nog veel groter

De 720 extra snellaadpunten passen goed in het streven van REWE. Het bedrijf wil namelijk eind 2024 minstens 4.000 laadpunten hebben bij alle locaties. Daarbij kijken Aral Pulse en REWE ook naar de vestigingen die niet in het beheer van REWE zelf zijn, om zo de dekking van snelladers in Duitsland nog verder te verhogen.

Tip: Aral Pulse breidt betalingsmogelijkheden bij snelladers in Duitsland verder uit

Het grote voordeel van deze omvangrijke samenwerking

Er zitten een paar grote voordelen aan de brede samenwerking tussen Aral Pulse en REWE:

  1. REWE zit door heel Duitsland, wat direct bijdraagt aan een verdere landelijke verbetering van de laadpaaldichtheid.
  2. Grote, goedbereikbare parkeerplaatsen maken laden bij de supermarkt makkelijk voor alle klanten.
  3. Sterke, betrouwbare laadpalen van Aral Pulse kunnen elke elektrische auto binnen korte tijd van een flinke actieradius voorzien.
  4. Altijd een supermarkt in de buurt om wat te eten en drinken te halen tijdens het laden van je elektrische auto (ook wanneer je op weg bent naar je vakantiebestemming).
  5. Aandacht voor duurzame (hernieuwbare) energie, wat nog meer bijdraagt aan het terugdringen van de CO-uitstoot.
Steeds meer Aral Pulse snelladers in Duitsland voor elektrische autorijders

Wat betekent dit voor jouw vakantie naar Duitsland?

Wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat of een weekendje weg wilt plannen naar Duitsland, dan heb je dankzij deze samenwerking binnenkort extra laadmogelijkheden in Duitsland. Je kunt eenvoudig een tussenstop maken bij een van de vele REWE supermarkten met een snellader van Aral Pulse, zodat je direct wat voor jezelf kunt halen tijdens het laden. Sterker nog, wanneer de ligging van deze locaties gunstig uitvalt, kun je zo met je elektrische auto nog makkelijker door Duitsland afstanden afleggen richting je vakantiebestemming.