IONITY opent het grootste snellaadstation tot nu toe in Italië

IONITY opent het grootste snellaadstation tot nu toe in Italië

Ben je van plan om naar Italië op vakantie te gaan met je elektrische auto? Dan is de opening van een groot snellaadstation van IONITY met tal van snelladers nabij het Gardameer ongetwijfeld goed nieuws voor je. IONITY heeft bij het Gardameer een snellaadstation geopend met maar liefst 18 snelladers. Dankzij dit grote snellaadstation in Noord-Italië helpt IONITY vakantiegangers verder op weg. Het snellaadstation draait ook nog eens volledig op zonne-energie, wat het ook een mooie stap voor de duurzame ontwikkeling maakt.

IONITY schaalt op en plaats een dak

Met investeerders als BMW, Ford, Hyundai, Kia, Volkswagen Groep en tal van andere grote namen achter zich, heeft IONITY alle middelen in huis om zich breed te maken als aanbieder van snellaadstations in Europa. Waar ze zich eerst nog vooral richten op kleinere snellaadlocaties in Europa met vaak 4 of 6 snelladers per locatie, lijkt IONITY nu het aantal snelladers per station aanzienlijk op te schroeven. Er zijn namelijk meer snellaadstations met veel snelladers in aanbouw. Tevens is het goed om te zien dat IONITY de nieuwe snellaadstations voorziet van een dak. Dit maakt snelladen prettiger wanneer het regent en is een van de meest gehoorde klachten van elektrische autorijders over snellaadlocaties.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations met een dak op een kaart.

IONITY snellaadstation in Frankrijk geopend bij Mornas

Snelladers van IONITY erg handig tijdens je vakantie in Italië

De opening van dit nieuwe snellaadstation zorgt voor de verdere uitbreiding van snelladers in Europa. De afgelopen jaren neemt het aantal locaties waar je kunt snelladen steeds verder toe en dat is fijn want juist in Italië (waar het nieuwe snellaadstation geplaatst is), kan het af en toe nog lastig zijn om een snellader te vinden die meer dan 100 kW kan leveren en op drukke dagen ook nog beschikbaar is. IONITY werkt al langer aan een goed dekkend netwerk in Italië. Daarbij werken ze soms ook samen met Enel X om gezamenlijk nieuwe snelladers of snellaadstations te openen. De nieuwe snelladers kunnen laden met een snelheid tot 350 kW en dat soort locaties kom je nog niet zoveel tegen in Italië.

Bekijk ook: Waarom de Juicepass laadpas app handig is voor je vakantie naar Italië?

Ook veel grotere snellaadstations in andere landen

Grotere snellaadstations met meer snelladers die hogere laadsnelheden aan kunnen, lijken de nieuwe trend te zijn. Niet alleen in Italië, maar ook in landen zoals Duitsland en Frankrijk, waar IONITY overigens ook een groot snellaadstations geopend heeft bij Mornas, in de buurt van Avignon langs een van de drukke snelwegen in de richting van het populaire Zuid-Frankrijk. De trend van meer snelladers per station sluit uiteraard naadloos aan bij het toenemende aantal elektrische auto’s op de weg die graag willen snelladen op een prettige locatie.

Verder zie je vaak dat grote(re) snellaadstations op strategische plekken liggen waar veel toeristen passeren in de vakantieperiodes. We hebben dit al eerder gezien bij de snellaadstations zoals in Zumarshausen, Kamen Karree en de snellaadstations van Fastned tussen Lille en Parijs en bij Kreuz Hilden, samen met Tesla. Juist bij knooppunten is het vaak drukker en handig om een snellaadstation te openen vanwege de strategische ligging. Bijkomend voordeel is dat er vaak winkelcentra of horecagelegenheden in de buurt liggen (of gepland zijn), wat betekent dat je tijdens het laden lekker wat te eten of drinken kunt halen.