De GRID routeplanner voor je EV

De GRID routeplanner voor je EV

Routeplanner apps maken het aanzienlijk makkelijker om een vakantie te plannen, zonder enige laadstress. Tijdens de vakantie met de elektrische auto kun je kiezen voor A Better Routeplanner (een van de meest gebruikte apps), de Shell Recharge routeplanner (inclusief gekoppelde laadpas) of een van de vele andere aanbieders. GRID is een nieuwe, handige website plus app en is zeker ook een interessante optie voor het plannen van je route richting de vakantie. Hoe werkt de GRID routeplanner precies en wat zijn de grote voordelen van deze routeplanner?

Wat is GRID?

GRID is op dit moment een website plus app met een handige routeplanner voor je elektrische auto. Met de GRID routeplanner kun je eenvoudig je route uit laten stippelen door je vertrekpunt en eindbestemming in te voeren. Aan de hand van de filtermogelijkheden kun je de reis en opties verfijnen, om zo een optimale reiservaring te hebben tijdens je vakantie. Heb je eenmaal de route gepland, dan kun je deze direct versturen naar je Google Maps, Apple Maps, of zelfs Waze app.

Hoe werkt de GRID routeplanner?

Wil je zelf een route plannen met GRID om te zien of dit een fijne routeplanner voor jou is? Dan doe je het volgende:

  1. Open de website of download de app en maak een account aan. Het laatste is nodig om voertuigen toe te kunnen voegen.
  2. Open de routeplanner en voer je eindbestemming in.
  3. Klik vervolgens op Bereken Route en voer je vertrekpunt in. Hierbij vul je ook in met hoeveel accupercentage je vertrekt en hoeveel procent je over wilt hebben bij aankomst.
  4. Selecteer je voertuig (niet noodzakelijk, maar wel handig voor een accuraat reisadvies) en klik op Route Berekenen onder in beeld.
  5. De route wordt gepland. Je kunt deze route gebruiken of met de filteropties (rechtsboven in het menu) de route en voorkeuren verfijnen.
  6. Tevreden? Klik op Route Delen en open jouw route in Google Maps, Apple Maps of Waze.
GRID Routeplanner App

Wat zijn de voordelen van de GRID routeplanner?

Bij GRID kun je niet alleen een elektrische auto toevoegen zodat de routeplanner rekening houdt met jouw specifieke verbruik, je kunt ook filteren op specifieke laadpunten, zoals:

  • Laadpalen met specifieke aansluitingen.
  • Laadstations met voorzieningen in de buurt, zoals winkels, restaurants, hotels met laadpaal of zelfs fitnesscentra.
  • Laadpalen en snelladers van specifieke aanbieders.
  • Het soort laadpunt, zoals openbaar of particulier.

Vooral op het gebied van de filteropties is GRID een handige routeplanner. Wat echter minstens zo praktisch is, is dat je met de knop ‘Route Versturen’ de route kunt versturen naar je Google Maps, Apple Maps of Waze. Dat betekent dat het combineren van routeplanners en navigatie bijzonder gemakkelijk is met GRID.

Wat zijn de nadelen van de GRID routeplanner?

De GRID routeplanner is volop in ontwikkeling en daardoor zijn nadelen die we vinden wellicht op korte termijn opgelost. Juist dat ze bij GRID zo enthousiast bezig zijn om de routeplanner steeds beter te maken, laat zien dat ze serieus met feedback omgaan. Een nadeel is dat GRID zou moeten werken met Waze, maar dat dit (nog) niet altijd vlekkeloos verloopt.

De GRID routeplanner, een andere app of je navigatie?

Of een routeplanner zoals GRID of juist je eigen navigatiesysteem het beste voor je is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. GRID is in ieder geval een handige toevoeging aangezien je deze makkelijk kunt koppelen met andere systemen. Houd er wel rekening mee dat de navigatie in de auto zelf rekening houdt met specifieke factoren, zoals het voorverwarmen van de accu voor de laadbeurt. Wil je thuis achter de computer goed je reis plannen, dan is GRID zeker een handige optie voor je volgende vakantie met je elektrische auto.