Shell Recharge routeplanner app

Shell Recharge routeplanner app

Tijdens een vakantie of weekendje weg met je elektrische auto is het plannen van de laadstops vaak het meeste werk. Met handige apps plan je gemakkelijk je route tegenwoordig. Nu er steeds meer laadpassen zijn en verschillende apps waarmee je makkelijk je route kunt plannen, kon Shell Recharge natuurlijk niet achterblijven met het aanbieden van de Shell Recharge Routeplanner app die de complete route voor je uitstippelt inclusief de laadstops. De routeplanner app is eenvoudig te koppelen aan je Shell Recharge laadpas, maar werkt ook wanneer je deze laadpas niet hebt. De Shell Recharge laadpas is overigens de populairste laadpas onder vakantiegangers in 2023 en het lijkt daarom dan ook logisch dat Shell Recharge een routeplanner toevoegt net zoals bijvoorbeeld de Chargemap routeplanner app.

Tip: Bekijk alle Shell Recharge snelladers in Europa op een kaart

Hoe werkt de Shell Recharge Routeplanner?

De Shell Recharge Routeplanner is makkelijk te gebruiken. Wanneer je de volgende stappen doorloopt, zorgt de routeplanner ervoor dat de volledige route uitgestippeld wordt aan de hand van de gegevens die je ingevoerd hebt.

 1. Voer je startlocatie en bestemming in.
 2. Kies je voertuig. Je kunt van tevoren verschillende voertuigen invoeren door op ‘Mijn Voertuigen’ te klikken bij je accountopties.
 3. Voer je huidige actieradius (laadstatus) in plus de minimale actieradius (laadniveau) die je wenst te hebben bij aankomst.
 4. Controleer de filteropties bovenaan je scherm. Hier voer je onder andere het aantal personen in en de gewenste laadsnelheid bij de laadpalen of snelladers. Doe je dit niet, dan geeft de routeplanner in nagenoeg alle gevallen een foutmelding.
 5. Bevestig de laadstatus. De app wil zeker weten dat de percentages correct ingesteld zijn.
 6. Klik op ‘Route berekenen’ en de routeplanner in de app van Shell Recharge berekent direct de route en de laadstops.
Route plannen met de Shell Recharge routeplanner app

Wat zijn de voordelen van de Shell Recharge Routeplanner?

Een aantal van de grootste voordelen van de Shell Recharge routeplanner op een rijtje:

 1. Toegang tot meer dan 500.000 laadpunten (je kunt voorkeur ingeven voor Shell en NewMotion).
 2. Je kunt zelf de gewenste laadsnelheid invoeren.
 3. Minimale actieradius is op elk moment makkelijk aan te passen in de app.
 4. Makkelijk te gebruiken in combinatie met Apple Maps of Google Maps.
 5. Eenvoudig meerdere automodellen toe te voegen via je profiel.
 6. Via de locatielijst (bovenste button rechtsonder in beeld) kun je alle laadpunten in de nabije omgeving vinden.

Vooral de flexibiliteit is handig, omdat de routeplanner in de app hiermee te gebruiken is voor woon-werkverkeer, vakantiereizen en incidentele ritten, waarbij je elke keer de minimale actieradius bij aankomst naar wens kunt veranderen.

Shell Routeplanner en laadpas app

Wat zijn de nadelen van de Shell Recharge Routeplanner?

Geen enkele app is perfect. Hoewel er weinig grote nadelen te vinden zijn aan de Shell Recharge Routeplanner, zijn er wel een aantal punten die hopelijk snel opgepikt worden. Hieronder vallen:

 1. De algemene foutmelding wanneer je geen filteropties instelt zodat je als nieuwe gebruiker niet weet wat je moet doen om dit op te lossen.
 2. De app werkt goed voor reizen binnen Nederland, maar heeft het verder van huis lastiger waardoor het geen ideale app is voor vakanties.
 3. De optie ‘Shell Recharge Stations’ staat standaard aan in het menu, wat betekent dat sommige reizen niet mogelijk zijn. Deze moet je als gebruiker uitzetten in het filtermenu om je reis te kunnen plannen wanneer er geen Shell Recharge stations op de route liggen.

Shell Recharge Routeplanner, een andere app of navigatie?

De keuze voor een routeplanner (zoals die van Shell Recharge) of de eigen navigatie van de auto is natuurlijk altijd persoonlijk. De Shell Recharge app is makkelijk te integreren met bijvoorbeeld Google Maps, waardoor er rekening gehouden wordt met tal van factoren die een grote invloed hebben op je reis. De navigatie van de auto is echter specifiek ontwikkeld voor jouw auto en houdt rekening met andere factoren, zoals het voorverwarmen van de batterij zodat er sneller geladen kan worden bij de laadpalen en snelladers. Aangezien de routeplanner van Shell Recharge volledig gratis is én geïntegreerd kan worden met andere gratis navigatie apps, is het een handige app voor gebruikers van de populairste laadpas van 2023.

Shell Recharge snelladers in het buitenland

Conclusie

Ga je met je elektrische auto op vakantie of een weekend weg? Dan wil je dat jouw routeplanner of navigatie vlekkeloos werkt. Dat is niet wat de Shell Recharge routeplanner app op dit moment te bieden heeft. Een routeplanner als A Better Routeplanner is wat dat betreft beter en betrouwbaarder. Je wil namelijk niet gefrustreerd raken onderweg van meldingen dat de Shell Routeplanner App je route niet kan plannen om onduidelijke redenen (foutmeldingen). Wellicht zijn het de perikelen van het opstarten van de routeplanner, dan oordelen we binnenkort nogmaals over de Shell Routeplanner app.

Download de app: Shell Routeplanner App (Apple).
Download de app: Shell Routeplanner App (Android).