Hoe vraag je een Maingau laadpas aan?

Hoe vraag je een Maingau laadpas aan?

Als elektrische autorijder wil je graag nagenoeg overal kunnen laden en natuurlijk ook tegen een zo laag mogelijk laadtarief. Precies om die reden is de Maingau laadpas zo populair onder vakantiegangers met een elektrische auto. Ga je op vakantie met je elektrische auto richting Duitsland dan is de Maingau laadpas misschien ook wel een echte must voor jou. Hieronder vind je niet alleen de belangrijkste voordelen van de Maingau laadpas, maar ook de manier waarop je deze laadpas gewoon vanuit Nederland (of België) kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen!

Leestip: Goedkoper snelladen kan deze zomer met het IONITY Passport abonnement

De voordelen van de Maingau laadpas

De laadpas van Maingau heeft tal van grote voordelen die dit direct een zeer geschikte laadpas maakt voor mensen die met de elektrische auto op vakantie gaan. Allereerst is dit één van de laadpassen waarvoor je geen enkele abonnementskosten hoeft te betalen. Je legt eenmalig € 9,99 neer (dit is inclusief de verzendkosten van de laadpas zelf, zelfs wanneer je deze naar Nederland laat versturen) en dat is alles.

Tegelijkertijd heeft Maingau altijd zeer aantrekkelijke tarieven om te laden en te snelladen. Deze lage tarieven zorgen ervoor dat je met een Maingau laadpas bijna altijd de laagste prijs betaalt bij het snelladen. Bij een gewone laadpaal is het tarief met de laadpas van Maingau ook vaak lager dan de tarieven van andere laadpasaanbieders, waardoor je de investering van een tientje er vaak al met één trip uit hebt.

Dat is echter niet alles want het grootste voordeel is waarschijnlijk de zeer goede dekking in Europa die de Maingau laadpas je kan bieden. Je kunt met deze laadpas bij tal van laadpalen en snelladers terecht. Zo werkt de laadpas bij onder andere de netwerken van Aral Pulse, IONITY, E.ON, Allego, Fastned, BP Pulse en Ladenetz. De Maingau laadpas heeft een goede dekking in de volgende landen: België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje & Zweden.

Maingau laadpas Elektrische Autovakanties

Let op het boetetarief

Er zitten uiteraard ook een aantal nadelen aan de laadpas van Maingau. Zo werkt de laadpas momenteel niet op het netwerk van Shell Recharge, dus het is verstandig om eventueel de Shell Recharge laadpas ook mee te nemen tijdens je vakantie. Een ander nadeel is het boetetarief dat Maingau hanteert. Bij snelladen gaat het boetetarief in 1 uur nadat de laadsessie klaar is en de auto niet afgekoppeld wordt. Bij een standaardlaadpaal is dit 4 uur. ’s Nachts je auto aan de lader laten staan is met de Maingau laadpas dus geen verstandige zet.

Tip: Lees wat een blokkeertarief of ‘Blockiergebühr’ is en waarom je dit wil vermijden tijdens je vakantie

Maingau

Zo vraag je de Maingau laadpas (buiten Duitsland) aan

Hoewel je in de shop van het Duitse Maingau geen adres buiten Duitsland in kunt voeren, is het middels een trucje toch mogelijk om de Maingau laadpas vanuit Nederland (of België) te bestellen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we hieronder een compleet stappenplan voor je opgesteld:

  1. Ga naar de shop van Maingau.
  2. Vul je gegevens in, maar laat de adresgegevens nog even liggen tot de volgende stap.
  3. Kies ‘Deutschland’ als je land en vul een 5-cijferige code in bij de postcode (bijvoorbeeld: 12233).
  4. Bij Adresszusatz vul je vervolgens je Nederlandse (of Belgische) adresgegevens in.
  5. Je kunt de Maingau laadpas direct betalen met PayPal of SEPA-rekening. Doe je dit niet, dan krijg je de rekening op het adres waarop ook de laadpas afgeleverd wordt. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden.
  6. Binnen 5 werkdagen ontvang je de pas thuis en kun je inloggen op de app van Maingau om daar de laadpas te activeren.
  7. Je Maingau laadpas is nu gereed voor gebruik!