Fastned gaat ook in Italië snellaadstations openen

Fastned gaat ook in Italië snellaadstations openen

Fastned snelladers vind je tegenwoordig langs de belangrijkste verkeersroutes in Europa en het snellaadbedrijf werkt hard aan het verder uitbreiden van het eigen netwerk. Het jaar 2024 wordt een belangrijk jaar voor Fastned, want dat wordt het jaar waarin het de eerste, grote stappen mag zetten op Italiaanse bodem. Fastned gaat namelijk het aantal Fastned snellaadstations uitbreiden met een locatie in het noorden van Italië. De kans is groot dat dit het begin is van meer vertrouwde snellaadstations van Fastned in Italië.

De locatie van het eerste Fastned snellaadstation in Italië

Italië het achtste land voor Fastned in Europa

Fastned is al actief in tal van Europese landen, waaronder Nederland, Zwitserland, Denemarken, België (waar Fastned ook extra stations in Wallonië gaat plaatsen) en Frankrijk. Italië wordt het achtste land waar Fastned snellaadstations gaat plaatsen dankzij een contract dat afgesloten is met A4 Holding Group, het Italiaanse snelwegbedrijf. De Italiaanse markt is bijzonder interessant voor Fastned, want het land heeft een toppositie in Europa wanneer gekeken wordt naar het aantal kilometers snelweg. Ook zijn er jaarlijks veel vakantiegangers die met een elektrische auto via de A4 naar Italië komen om te genieten van de vakantie.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Snelladen bij een Fastned laadpaal

Acht x 400 kW-laders in Noord-Italië

Het nieuwe snellaadstation komt tussen Brescia en Padua aan de A4 te liggen. Dit is een punt waar de gemiddelde verkeersdrukte bijzonder hoog is, vooral tijdens de vakantieperiode waarin tal van vakantiegangers via dit punt Italië binnen komen rijden. Heel verrassend is dit overigens niet. Fastned staat namelijk bekend om het strategisch kiezen van locaties om snelladers te plaatsen en daarbij de vakantieganger met EV zo goed mogelijk te bedienen. Wanneer alles volgens planning loopt, wordt het nieuwe snellaadstation van Fastned in 2024 geopend, wat zou betekenen dat je de 400 kW-laders volgend jaar al kunt gebruiken wanneer je met je elektrische auto op vakantie naar Italië gaat.

Wanneer de opening succesvol is en het station veel gebruikt wordt, heeft Fastned de mogelijkheid om het aantal snelladers te verdubbelen, waarmee er 16 x 400 kW-snelladers komen te staan bij de A4 tussen Brescia en Padua. Praktisch, want deze Fastned snelladers zijn niet alleen in staat om de EV binnen korte tijd te laden, maar zijn ook punten waar de caravan of vouwwagen niet afgekoppeld hoeft te worden. De Fastned snelladers zijn doorgaans laadpunten waar je gewoon doorheen kunt rijden namelijk.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Italië

Het grote voordeel van Fastned: Je kunt doorrijden met je vouwwagen of caravan achter je EV

Het begin van een nieuwe reis voor Fastned?

Michiel Langezaal (oprichter en CEO van Fastned) hoopt dat de opening van het eerste Fastned snellaadstation in Italië zal leiden tot meer snelladers van het bedrijf langs de Italiaanse snelwegen en in de grote steden van Italië. Tegelijkertijd is Fastned nog altijd druk bezig met het uitbreiden van het aantal snelladers in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland die ook op de route richting Zuid-Italië liggen. Het hogere doel van Fastned is nog veel groter, want men wil binnen korte tijd 1.000 stations in Europa kunnen aanbieden. Dit alles om een steeds betere dekking  van snelladers voor elektrische autorijders te kunnen bieden en dat is ook goed nieuws voor vakantiegangers met een elektrische auto.