Fastned helpt je straks verder op weg in de laadwoestijnen van Wallonië

Fastned helpt je straks verder op weg in de laadwoestijnen van Wallonië

België staat bekend als een land met twee gezichten en een duidelijke verdeling tussen Vlaanderen en Wallonië. Ook op het gebied van laadmogelijkheden is er een groot onderscheid tussen het Franstalige en Vlaamse gedeelte van België. Waar Vlaanderen een aardig dekkend netwerk van snelladers begint te krijgen, heeft Wallonië op dit moment nog flinke stukken waar je niet direct een snellader langs je route kunt vinden (oftewel een laadwoestijn zonder snelladers). Daar komt hopelijk weer verbetering in, want ons eigen Fastned gaat het aantal snelladers in Wallonië aanzienlijk uitbreiden de komende tijd met de opening van 3 snellaadstations in de omgeving van Namen (Namur).

Tip: Bekijk alle tips voor een reis naar of door België met je elektrische auto

Een samenwerking met het netwerk van ziekenhuizen

Voor de toevoeging van de 3 nieuwe snellaadstations in de buurt van Namen werkt Fastned samen met het CHU UCL-ziekenhuisnetwerk Namur. Dankzij deze samenwerking openen er binnenkort drie Fastned snellaadstations in deze regio die een centrale ligging heeft voor vakantiegangers die met een elektrische auto op vakantie gaan naar Frankrijk. De locaties zijn:

  • Dinant, aan de N936 (op korte afstand van de E411).
  • Godinne, op de route tussen Namen en Dinant.
  • Nabij Sainte-Elisabeth.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

De Fastned stations rondom Namen zijn volop in aanbouw

Meer snelladers in Wallonië zijn hoognodig

Fastned gaat op de nieuwe locaties de nieuwste snelladers plaatsen bij de te openen stations. Verder zal elk station worden voorzien van vier tot acht snelladers die een maximale snelheid hebben van 400 kW. Mocht je nu denken dat de locaties wellicht ’s nachts dicht zijn bij de ziekenhuizen? Geen zorgen: Alle stations zijn dag en nacht geopend voor mensen die hun EV willen laden (dus niet alleen gasten, patiënten en personeel van de ziekenhuizen). De samenwerking tussen de ziekenhuizen en Fastned valt onder de duurzame ontwikkeling die het CHU UCL-ziekenhuisnetwerk wil doormaken met het oog op de energietransitie en de toekomst.

Meer gemak met snelladers van Fastned

Dat juist Fastned de snellaadstations mag plaatsen is geen verrassing. Het snellaadbedrijf is de laatste jaren druk bezig geweest met het uitbreiden van het Fastned snellaadnetwerk in Europa en zet hierbij vooral in op strategische plekken, zoals langs de drukkere knooppunten naar het zuiden van Frankrijk, waar de nieuwe snelladers in Wallonië ook onder vallen. Tegelijkertijd is het een groot voordeel dat juist Fastned de snelladers mag gaan plaatsen. Niet alleen omdat deze snelladers bekend staan om de betrouwbaarheid en het gemak met betalingen, maar ook omdat het doorgaans laadplekken zijn waar je doorheen kunt rijden. Ga je op vakantie met een elektrische auto en een vouwwagen of caravan, dan hoef je bij deze snelladers vaak niet af te koppelen, maar kun je gewoon laden en daarna je reis voortzetten.