IKEA gaat meer dan 1.000 snelladers in Duitsland plaatsen

IKEA gaat meer dan 1.000 snelladers in Duitsland plaatsen

IKEA en Mer gaan de Duitse laadinfrastructuur een goede boost geven door samen meer dan 1.000 snelladers te plaatsen bij de IKEA winkels in Duitsland. Het project van het plaatsen van de mer snelladers bij de IKEA winkels gaat ongeveer een jaar in beslag nemen. Het plaatsen van de nieuwe snelladers is ook goed nieuws voor vakantiegangers met een elektrische auto die naar Duitsland op vakantie gaan of door Duitsland rijden op weg naar de vakantiebestemming. Wat kunnen we precies verwachten en om hoeveel laadpunten gaat het eigenlijk per vestiging van IKEA in Duitsland?

Snelladen bij IKEA in Duitsland

De Mer-snelladers worden verdeeld over 54 vestigingen van IKEA in Duitsland, wat neerkomt op zo’n 20 snelladers per vestiging. Daardoor is de kans groot dat er een vrije snellader voor jou beschikbaar is wanneer jij met je elektrische auto bij IKEA gaat laden en de IKEA-parkeerplaats oprijdt. Gezien het karakter van zowel IKEA als Mer is het niet verrassend dat er uitsluitend geladen kan worden op groene stroom. De eerste snellader van Mer bij IKEA Duitsland gaat begin 2025 geïnstalleerd worden, waarna de volgende snelladers naar verwachting snel volgen. Het plan is dat als er veel vraag is en blijft naar de snelladers dat er vervolgens snel gekeken gaat worden naar verdere uitbreidingen.

Tip: Waar kun je gratis laden onderweg naar je vakantiebestemming in Europa?

IKEA plaatst bij steeds meer winkels in Europa laadpalen voor EV's

Wat is het voordeel voor jou tijdens je vakantie?

Er zijn een aantal redenen waarom dit goed nieuws is voor EV-rijders. Allereerst zijn de snelladers van Mer gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ze zowel met als ook zonder laadpas gebruiken, want je kunt gewoon de QR-code op de laadpaal scannen om jouw laadsessie te starten. Het is ook mogelijk om vooraf een account aan te maken: de app van Mer is gratis te downloaden en je kunt direct een bankrekening koppelen aan je account, zodat je probleemloos kunt laden bij alle Mer snelladers in Europa.

Een ander groot voordeel is dat het aantal snelladers in Duitsland flink toeneemt en dat IKEA vestigingen vaak handig gelegen zijn aan de snelweg of bij belangrijke knooppunten rondom Duitse steden. Terwijl het allergrootste voordeel van snelladen bij IKEA is dat je tijdens het laden direct wat gehaktballetjes, een ijsje, hotdog of goedkoop kopje koffie kunt scoren bij de counter van de Zweedse bouwpakketgigant. En wanneer je met het gezin op vakantie bent, dan kun je de kinderen even laten uitrazen in de ballenbak van de IKEA.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Zuid-Duitsland op vakantie

Laadpalen van mer met de kennis vanuit Noorwegen

Mer, aanbieder van laadpunten als onderdeel van het Noorse Statkraft, dat al jarenlang proactief bezig is binnen de energietransitie, heeft veel grotere plannen dan alleen het plaatsen van snelladers in Duitsland. Vorig jaar maakten Mer en IKEA ook al bekend dat zij snelladers gaan plaatsen bij de IKEA-vestigingen in Groot-Brittannië en Mer wil nog veel verder gaan om elektrisch rijden net als in Noorwegen gemakkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Op het moment van schrijven heeft Mer 401 laadstations met in totaal tienduizenden laadpalen, maar dat aantal zal de komende jaren flink toe gaan nemen, vooral buiten Scandinavië waar op dit moment de meeste Mer-laadzuilen staan.