Nieuw: gebruik met Polestar Charge nu ook de Tesla Superchargers

Nieuw: gebruik met Polestar Charge nu ook de Tesla Superchargers

Heb jij een Polestar en ga je op vakantie? Dan is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn van Polestar Charge. Met Polestar Charge kun je jouw leven makkelijker maken tijdens de vakantie met je Polestar. Sinds kort is er zelfs een extra reden bij gekomen om Polestar Charge te gebruiken, want vanaf nu kun je ook terecht bij de Tesla Superchargers met Polestar Charge. Dankzij deze nieuwe toevoeging heb je toegang tot veel meer laadpalen en dat alles vanuit één app.

Wat is Polestar Charge precies?

Polestar en Plugsurfing hebben de handen ineengeslagen om samen Polestar Charge te ontwikkelen. Het is één app waarmee je meer dan 650.000 laadpunten in Europa kunt gebruiken. Hiermee staat een enorm netwerk aan snelladers tot je beschikking, waaronder de laadpunten van IONITY, Total, Allego, Fastned en sinds kort ook de Tesla Superchargers.

Laad je regelmatig of ga je op vakantie met je Polestar? Bekijk dan of een Polestar Charge-abonnement interessant kan zijn voor je. Hiermee krijg je 30% korting op de standaardprijzen bij meer dan 25.000 laadpunten. De maandelijkse kosten zijn € 13,99 (voor Nederlandse gebruikers) en het abonnement is maandelijks opzegbaar. Ideaal voor je vakantie dus, want je kunt het direct opzeggen en het abonnement betaalt zichzelf bij nagenoeg elke vakantie buiten Nederland terug.

Polestar Charge probeert je nog makkelijker op weg te helpen tijdens je vakantie

Integratie van het Tesla Supercharger netwerk in de Polestar Charge app

Sinds kort kun je ook de Tesla Superchargers gebruiken met Polestar Charge waardoor de dekking van het aantal laadpalen nog uitgebreider is. Hiermee hebben Polestar en Plugsurfing de grootste laadnetwerken in Europa samengebracht in één app. Er moet wel een kleine kanttekening bij gemaakt worden. Bij andere snelladers dan Tesla kun je in de Polestar Charge app wél de beschikbaarheid zien, maar voor de Tesla Superchargers geldt dat (op het moment van schrijven) nog niet. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar Plugsurfing raadt aan om in de tussentijd de Tesla app te gebruiken om de beschikbaarheid van Tesla snelladers te controleren voordat je een laadpaal kiest.

Lees ook: 3 x redenen waarom je tijdens je vakantie bij Tesla wilt kunnen snelladen

1 app voor alles dankzij het Zweedse bedrijf?

De missie van Polestar Charge is helder en sluit naadloos aan op de behoefte van de Polestar-rijders die op vakantie gaan. Het doel is één app te hebben voor het vinden van snelladers, gebruiken én betalen, met een koppeling met Google Maps om direct de optimale route te vinden voor het plannen van reizen op voorhand of onderweg. Polestar Charge is op dit moment al uitstekend bezig, dus de kans is groot dat je binnenkort daadwerkelijk genoeg hebt aan één applicatie en alle andere apps, laadpassen en -druppels niet meer nodig hebt.

Polestar Charge koppelen aan de Tesla app

Polestar Charge koppelen aan je Tesla-account

Op deze manier kun je gemakkelijk de Polestar Charge app en Tesla app koppelen:

  • Download en installeer zowel de Polestar Charge als Tesla app.
  • Open de Polestar Charge-app, ga naar het details-scherm voor de laders en klik op ‘details’ in de infobox waarin staat dat je je account moet koppelen aan de Tesla-app om te kunnen laden.
  • Kopieer de code naar je klembord (of schrijf ‘m even ergens op).
  • Open je Tesla-app, log in en klik op het profielicoontje rechts boven in beeld.
  • Klik op ‘Account’, ‘Portemonnee’ en daarna ‘Toevoegen’.
  • Klik op ‘Laadpas toevoegen’ en selecteer ‘ Polestar Charge’
  • Bij het kaartnummer voer je de code in (die je gekregen hebt bij de derde stap).
  • Voer daarna een factuuradres in en klik op bevestigen.
  • Je kunt nu laden bij de Tesla Supercharger met je Polestar Charge-app!