Scandinavische cabin voorzien van stroom dankzij Vehicle to Load (V2L)

In Scandinavië leeft men bewuster, althans dat lijkt vanuit Nederland gezien wel zo. In Scandinavische landen draait het in het leven meer om de natuur, om een sfeervol binnen leven, om stijl, om eenvoud, om creativiteit en om focus. Niet voor niets komen wereldwijd bekende bedrijven zoals IKEA, Fjällräven, Samsøe & Samsøe en Filippa K. uit Scandinavië. In Scandinavië is de aandacht beter toegespitst op waar het op dat moment om draait.

Duurzaamheid is een thema waar men in de Scandinavische landen meer mee bezig lijkt te zijn dan andere landen in Europa. Noorwegen is niet voor niets hét EV-land ter wereld. De natuur speelt een belangrijke rol in het leven. Door creatief naar de bestaande mogelijkheden en uitdagingen te kijken ontstaan innovatieve toepassingen.

Een van die innovatieve toepassingen is de Scandinavische cabin die midden in de natuur is geplaatst in Zweden. Een Fins creatief bureau bedacht een model voor een echte hut / cabin die midden in de natuur te plaatsen is. Deze cabins kunnen op unieke locaties midden in de natuur worden geplaatst waardoor je vanuit de cabin echt even aan de wereld kunt ontsnappen en jezelf één met de natuur kunt voelen.

De cabin voorzien van stroom dankzij de IONIQ 5

De cabin is van binnen natuurlijk stijlvol en met Scandinavische eenvoud ingericht. Alle gemakken zijn aanwezig zoals verlichting, een bureau, een loungestoel, een Nespresso-machine, een waterkoker, een televisie, een Sonos geluidsinstallatie, een koelkast en natuurlijk een verwarming of airco. Vanuit de cabin is het uitzicht uniek, doordat de cabin middels een groot raam uitzicht geeft op de weidse natuur.

Een perfecte manier om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte en om inspiratie en creativiteit op te doen. Alleen doordat de cabin midden in de natuur staat is er geen elektriciteit beschikbaar. En precies dat is waar Hyundai op het innovatieve idee kwam om de cabin te voorzien van stroom dankzij de Vehicle to Load (V2L) functionaliteit van de Hyundai IONIQ 5.

De Hyundai IONIQ 5 heeft de mogelijkheid om elektriciteit terug te leveren en daarmee andere elektrische apparatuur te voorzien van stroom. De elektrische auto verandert hierdoor in een soort powerbank op wielen. In plaats van de batterij van de Hyundai IONIQ 5 op te laden bij de cabin, zoals normaal gesproken gebruikelijk bijvoorbeeld bij een vakantiehuis met laadpaal, gebruik je in dit geval de actieradius van jouw auto om de cabin van stroom te voorzien.

De Scandinavische inrichting en het bureau van de cabin

De toekomstmogelijkheden dankzij elektrische auto’s

Stel je eens voor dat je midden in de uitgestrekte natuur je eigen cabin (hut) hebt en dat je deze van stroom kunt voorzien met de batterij van je elektrische auto… Met de Hyundai IONIQ 5 is dit geen toekomstvisioen meer, het is werkelijk één van de mogelijkheden geworden. Hyundai heeft een plek gecreëerd midden in de natuur in Zweden waar creativiteit, innovatie en technologie bij elkaar zijn gekomen.

Wij brengen een dag door in de cabin en ervaren de ware mogelijke toepassingen van Vehicle to Load (V2L). Met onze IONIQ 5 rijden we naar de cabin. Daar sluiten we de kabel aan op de auto en dankzij de V2L techniek voorziet de IONIQ 5 de cabin en alle elektrische apparatuur van elektriciteit. We moeten daadwerkelijk enkele keren met onze ogen knipperen om te realiseren dat dit alles ‘gewoon’ werkt.

Na het aansluiten van de kabel is de gehele cabin voorzien van stroom. Alle energie komt uit de batterij (actieradius) van de IONIQ 5. Je kunt vervolgens je laptop openen en inpluggen, koffiezetten, de verwarming aandoen, muziek afspelen via de Sonos boxen, tv kijken of gewoon rustig een kopje theedrinken en genieten van het magische uitzicht. Maar wat niet nodig is, is om je zorgen te maken over de actieradius. Want natuurlijk hebben we scherp in de gaten gehouden of we niet op een gegeven moment met een lege batterij in ‘the middle of nowhere’ zouden staan.

Steeds tussendoor kijken we in de auto of de actieradius niet te snel afneemt. Maar na meer dan 8 uur is de actieradius van onze IONIQ 5 nog niet eens met 7% afgenomen. Dat terwijl binnen in de cabin de temperatuur inmiddels zo’n 22 graden is, de koelkast zorgt voor koude drankjes, we meerdere koffietjes en theetjes hebben gemaakt en er constant een lekkere Spotify playlist op staat.

Deze cabin midden in de natuur in Zweden en de Hyundai IONIQ 5 laten zien dat de toekomst van elektrisch rijden en op vakantie gaan met je elektrische auto snel verandert. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden te bedenken hoe je de elektriciteit van je auto in kunt zetten tijdens je vakantie. Vehicle to Load is een mooie toepassing en triggert ons creatief brein om verder te fantaseren over elektrische autovakanties in de nabije toekomst.

Hyundai IONIQ 5 Vehicle to Load (V2L)