Wat is Fastned Autocharge en wat heb je eraan tijdens je vakantie?

Wat is Fastned Autocharge en wat heb je eraan tijdens je vakantie?

Gemak dient de mens en dus hebben we steeds meer te wensen als we op vakantie gaan. Snelladen gaat steeds sneller doordat de gemiddelde elektrische auto meer vermogen aan de laadpaal kan verwerken en geklungel met verschillende laadpassen en laaddruppels hoeft ook al niet meer doordat je vaker met je bankpas kunt betalen voor je laadsessie. Hoe kan snelladen nog makkelijker? Nou door simpelweg bij de snellader de laadkabel in je auto te pluggen en dat de laadsessie dan direct start. Het maakt niet uit of je het Plug & Charge noemt of Autocharge zoals Fastned het noemt, het is handig om te weten voor je volgende vakantie want zo hoef je bij de laadpaal niet meer met je laadpassen in de weer, maar start de laadsessie vanzelf zodra je de laadkabel van Fastned inplugt. Wat zijn de voordelen van Fastned Autocharge en waarom heb je de Fastned app écht nodig voor je volgende vakantie?

Het grote voordeel van Autocharge bij Fastned

Met Fastned Autocharge hoef je niet meer aan de slag met laaddruppels, pasjes en apps om je laadsessie te starten. Integendeel, wanneer je bij een Fastned snellader komt waar Autocharge van Fastned beschikbaar is (en je elektrische auto is hier geschikt voor), kun je zo de stekker in je auto steken en wordt de laadsessie direct gestart. Dat betekent niet alleen dat er minder handelingen nodig zijn, het betekent óók dat je gewoon kunt laden wanneer je je telefoon, druppel of laadpasje niet direct bij de hand hebt.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Fastned opladen

De Fastned app is nu nog handiger

Fastned is de laatste maanden druk bezig geweest met het uitbreiden van het snellaadnetwerk in Europa. Tegenwoordig zie je Fastned bijna  langs elke grote snelweg in Europa verschijnen, wat ideaal is want Fastned is op basis van Chargemap onderzoek benoemd tot meest betrouwbare netwerk van Europa. De mensen van Fastned focussen al lang niet meer alleen op Nederland en Duitsland, maar openen ondertussen ook nieuwe stations in Italië, Denemarken en zelfs Spanje.

Als dat nog niet genoeg reden is om de Fastned app te installeren voor je volgende vakantie, weet dan dat Fastned besloten heeft om ook snelladers van andere aanbieders op te nemen in de app. Het voordeel voor jou is dat je daardoor gemakkelijker je route plant met de Fastned app en op die manier betrouwbare snelladers voorgesteld krijgt die passen bij jouw elektrische auto en je route, ook als er onverhoopt geen Fastned snellaader beschikbaar is langs je route.

Fastned Autocharge activeren via de Fastned App

Fastned Autocharge, niet nieuw – wel handig

Autocharge bij de snelladers van Fastned is erg handig. Het is simpel, eenvoudig en als je het eenmaal gewend bent wil je niet anders meer. Tegelijkertijd is de techniek niet nieuw. Want als je weleens met een Tesla hebt geladen bij een Tesla Supercharger, dan heb je een vergelijkbare techniek al ervaren. En in Duitsland kun je bij Aral Pulse terecht voor dezelfde ervaring alleen dan heet het Plug & Charge. Allemaal namen die hetzelfde aanduiden: de technologie waarbij je alleen nog de laadkabel in je auto hoeft te steken om de laadsessie direct te starten zonder dat je een laadpas moet gebruiken. Jouw elektrische auto en de laadpaal communiceren namelijk onderling, wat betekent dat de snellader de laadpaalaanbieder ‘vertelt’ waar de factuur heen moet en hoeveel er geladen is.

Houd er wel rekening mee dat je auto geschikt moet zijn voor Autocharge van Fastned om hier gebruik van te kunnen maken. Je auto heeft hiervoor het ISO15118-protocol nodig, dat de standaard zal worden voor nieuwe elektrische auto’s en voor veel oudere modellen beschikbaar is via een software-update.