Luxemburg stunt met goedkope laadtarieven

Luxemburg stunt met goedkope laadtarieven

Vanuit vroeger ben je niet anders gewend dan dat je op vakantie via Luxemburg ging om daar goedkoop te tanken. De afgelopen jaren vragen wij ons al langer af waarom men in Luxemburg niet overstapt op het faciliteren van de elektrische autorijders? Alsof het lot er mee speelt is daar ineens het nieuws dat niet alleen het tanken van brandstof in Luxemburg een stuk goedkoper is dan in andere Europese landen, maar dat dit vanaf nu ook geldt voor het opladen van je elektrische auto. Dit is dankzij Shell Recharge, want zij hebben in heel Luxemburg een prijs van slechts 30 eurocent per kWh geïntroduceerd. Dit komt neer op ongeveer 6 euro per honderd kilometer. Hiermee wordt het via Luxemburg rijden met je elektrische auto tijdens de vakantie ineens weer extra aantrekkelijk.

Goedkoper snelladen bij Shell Recharge in Luxemburg

Korting voor opladen dankzij de Luxemburgse overheid

Het is algemeen bekend dat het loont om even te stoppen in Luxemburg om de brandstof bij te vullen voordat je verder rijdt richting het zuiden. Dit geldt nu dus ook voor vakantiegangers met een elektrische auto. De Luxemburgse overheid heeft besloten om tot het einde van 2023 korting te geven op de energieprijs bij publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hierdoor heeft Shell Recharge besloten om de prijs voor het opladen aan al hun oplaadpunten te verlagen naar slechts 30 eurocent per kWh. Dit geldt zowel voor de snellaadpalen (DC) als voor de AC-laadpalen.

Tip: Bekijk alle Shell Recharge snelladers op een kaart.

Shell maakt snelladen goedkoper in Luxemburg voor elektrische autorijders

Deze beslissing van Shell is dus het gevolg van een besluit dat is genomen door de Luxemburgse overheid. Het effect hiervan is nu al duidelijk merkbaar, want Shell heeft aangekondigd dat de prijs aan al hun Shell Recharge-punten fors wordt verlaagd. In België betaal je bijvoorbeeld nog 69 eurocent per kWh bij de snellaadpalen van Fastned. Dit betekent dat het in Luxemburg mogelijk is om voor meer dan de helft van deze prijs te snelladen.

Lees ook: Review: met de elektrische auto de Route du Soleil rijden

Niet speciaal voor omrijden, wel handig tijdens de vakantie

Als we kijken naar de kosten, dan betekent dit dat als je met je elektrische auto op de snelweg zo’n 20 kWh/100 km verbruikt, je na het opladen in Luxemburg uitkomt op een prijs van slechts 6 euro per 100 km bereik. Ter vergelijking: Om deze prijs te evenaren met een dieselwagen moet je wel een heel zuinige auto hebben. Dit maakt het via Luxemburg rijden met je elektrische auto richting het zuiden een stuk goedkoper.

Het is dus zeker de moeite waard om tijdens een vakantie naar het zuiden van Europa even een tussenstop te maken in Luxemburg om je elektrische auto op te laden. Niet alleen bespaar je hiermee flink op de kosten, maar het ligt meestal toch wel op de route. Het advies is niet om er voor om te rijden, maar mocht je via Luxemburg je route plannen dan loont een stop bij een Shell Recharge snellader wel. Let trouwens wel op voordat je gaat laden of het tarief daadwerkelijk lager is. Helaas is de geadverteerde prijs niet altijd wat je achteraf op je factuur ziet. Dus let goed op, zo voorkom je dat je achteraf voor niets via Luxemburg bent gereden.