Vijf vragen aan…: &Charge over gratis kilometers sparen

Vijf vragen aan…:
&Charge over gratis kilometers sparen

Er zijn veel apps voor elektrische autorijders en natuurlijk heeft iedere app zijn eigen voordelen alleen de app van &Charge vinden wij extra interessant voor elektrische autorijders die op vakantie gaan. Waarom de &Charge app interessant is? Om meerdere redenen eigenlijk, maar de voornaamste is dat je voor gratis kilometers kunt sparen om te laden onderweg naar je vakantie. Daarnaast kun je opdrachten uitvoeren tijdens een laadstop en help je de community met jouw informatie. Wat is er nog meer mogelijk met de app en hoe kan de &Charge app vakantiegangers verder helpen? De hoogste tijd om Andrea Schmidt, Growth Manager bij &Charge wat vragen te stellen in deze ‘Vijf vragen aan…’.
Andrea Schmidt &Charge

&Charge, over de gratis kilometers verzamelen

1. De &Charge app is populair onder Nederlanders. Hoe kan de &Charge app worden gebruikt om laadpalen te vinden tijdens het reizen naar nieuwe buitenlandse bestemmingen?

“Allereerst bedankt voor de uitnodiging voor dit interview. Ik ben blij dat ik &Charge wat beter aan jullie kan voorstellen en hoop dat ik meer elektrische autorijders kan inspireren met de app. Maar nu naar de vraag. &Charge is geen app waarmee je routes kunt plannen, althans nog niet. Wel heeft &Charge een kaart, waar je je bestemming kunt invoeren en een geschikte laadpaal kunt zoeken. Je hebt mooie opties om de stations te filteren (bijvoorbeeld op laadcapaciteit of wat er in de buurt beschikbaar is). Ook kun je foto’s en beoordelingen van gebruikers bekijken. Maar het mooiste is dat je ook kunt zien of er een challenge is bij het laadpaal. Ofwel een foto-uitdaging waarbij je tot 9 km kan verzamelen, ofwel een uitdaging waarbij je een paar vragen moet beantwoorden en er 10 km voor terugkrijgt. In het beste geval kan je met 1 laadpaal tot 19 km verzamelen. Dit komt overeen met € 1,52, aangezien één km altijd een waarde heeft van € 0,08. Dat klinkt in eerste instantie niet als veel, maar je bent er toch en moet de tijd tijdens een laadstop overbruggen. Als je dit 10 keer hebt gedaan, kan je al € 15 besparen op je volgende laadsessie. Er zijn ook plaatsen, bv laadstations, waar er soms 10 uitdagingen tegelijk zijn. Dan kun je met één stop 100 km ophalen.”

Krijg 10 km gratis: Download de &Charge app en krijg via deze link 10 km gratis

2. Hoe werkt het beloningssysteem van de &Charge app en welke voordelen biedt &Charge aan gebruikers?

Zoals gezegd zijn er verschillende manieren om kilometers te verzamelen. Bijvoorbeeld via verschillende uitdagingen. Soms zijn er ook enquêtes waarbij je vanuit je eigen huis een paar km kunt verzamelen. Maar dat is nog niet alles, je kunt ook km verzamelen via online shopping. Kijk gewoon in de &Charge app wanneer je je volgende aankoop wil doen en kijk of de winkel van jouw keuze beschikbaar is. Staat jouw winkel er tussen? Dan hoef je alleen nog maar via de link in de app naar de winkel te gaan en je spaart direct je volgende kilometers. Mocht de shop niet bestaan, kun je uiteraard ook gewoon naar ons supportteam mailen (Support@and-charge.com). Wij kijken dan of de shop deel uitmaakt van een affiliate programma en zetten het voor je op. Zo zorgen we ervoor dat je misschien kilometers kunt verzamelen met de volgende bestelling bij je favoriete winkel. We breiden ons netwerk voortdurend uit om gebruikers meer mogelijkheden te bieden om km‘s te verzamelen.

Kilometers sparen met &Charge

3. Wat doen jullie met de informatie van alle laadpalen en laadlocaties? Is al deze informatie inzichtelijk voor gebruikers in de community?

“Je moet hier een beetje differentiëren. Er zijn de uitdagingen van de eigenaren van laadpalen, bv. Beoordeel het snellaadstation van Fastned. Hier beantwoordt de gebruiker specifieke vragen van de laadpaalexploitant, deze informatie wordt uitsluitend doorgegeven aan de laadpaalexploitant en is niet openbaar toegankelijk, net als bij enquêtes. Het doel is dat de exploitant zo snel mogelijk kan reageren en het defect of de storing kan verhelpen, zodat de laadpaal zo snel mogelijk weer gebruiksklaar is. Ons doel is niet alleen om met onze app kosten te besparen, maar ook om de laadinfrastructuur te verbeteren en betrouwbaarder te maken.

Uitdagingen &Charge

Wat dat betreft hebben we een super spannende case. Zo gebeurde er onlangs nog iets in Remscheid dat we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op de snelweglocatie Remscheid West reed een vrachtwagen daadwerkelijk tegen een snellaadstation aan. Nog geen 15 minuten later werd dit incident door de community gemeld via de &Charge app – inclusief gedetailleerde challenge foto’s en beschrijvingen. Het incident werd onmiddellijk door de politie gemeld aan de exploitant van laadpaal en de challenge-foto’s waren nuttig bij het vaststellen van de materiële schade en zijn doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij voor verder onderzoek. De exploitant van de laadpaal liet ons vervolgens direct weten dat ze de laadpaal gingen herstellen.”

Dan zijn er nog de gegevens van de foto-uitdagingen en de check-ins. Deze gegevens zijn zichtbaar in de &Charge app en kunnen door iedere gebruiker worden bekeken. Dit kan nuttige informatie opleveren, bijvoorbeeld of de laadpaal moeilijk te vinden is of hoe betrouwbaar deze is.”

4. De uitdagingen zijn leuk om te doen tijdens een laadstop onderweg. Hoe kunnen gebruikers zoveel mogelijk kilometers onderweg verzamelen met de opdrachten?

“Blijf de app checken om te zien waar er nog uitdagingen openstaan. Vergeet niet om elke keer dat je online winkelt en een aankoop doet via de link van &Charge te kopen. Ondertussen proberen wij ook voortdurend nieuwe partners voor je te overtuigen, zodat er nog meer uitdagingen voor je zijn en we gezamenlijk de laadinfrastructuur over de hele linie kunnen verbeteren. Natuurlijk is het altijd geweldig om laadstations of -pleinen te hebben onderweg waar je meerdere uitdagingen tegelijk kunt doen. Het is ook belangrijk om te weten dat je niet altijd hoeft te laden. Bij veel uitdagingen gaat het alleen om visuele inspecties, waarbij opladen niet verplicht is. Zo kun je zelfs nog niet in het bezit zijn van een EV en al wel beginnen met het verzamelen van kilometers. Mocht opladen verplicht zijn, dan wordt dit altijd aangegeven in app bij de challenge.”

5. Wat is de langste afstand die gebruikers afgelegd hebben met gratis kilometers die ze gespaard hebben met de &Charge app? Nog andere leuke vakantie anekdotes?     

Grappig genoeg ontvingen we hierover onlangs een e-mail van een gelukkige gebruiker. Hij ging op vakantie van Duitsland naar Nederland en betaalde al zijn oplaadkosten met ons km-tegoed. Dat waren 1.500 km, wat overeenkomt met een waarde van € 120. Rijden op vakantie is nog leuker als je helemaal gratis kunt opladen. Maar ik denk niet dat dit de langste afstand was, alleen het is wel het meest recente geval dat bij mij opkomt. Sommige gebruikers die al langer de &Charge app gebruiken, hebben soms al meer dan 10.000 km in hun account staan. Dat komt overeen met een waarde van € 800 euro, waarmee je met de huidige elektriciteitsprijzen een flink eind kunt reizen tijdens je vakantie.

Direct beginnen met kilometers verzamelen: Download de &Charge app en start met sparen

Kilometers inwisselen &Charge app