Hoe werkt de &Charge app?

Hoe werkt de &Charge app?

Op het gebied van apps rondom het laden van je elektrische auto zien we constant nieuwe ontwikkelingen, mede dankzij de grote vraag naar apps die goed werken en meer informatie geven over laadopties. In uitzonderlijke gevallen gaat het om apps die veel meer doen dan de beschikbaarheid en laadsnelheid van de laadpunten op bepaalde locaties aangeven. Een app die populair is bij meer en meer elektrische autorijders, is &Charge (ook wel gespeld als ‘And Charge’). Deze app maakt het niet alleen mogelijk om goedkoper te laden, maar zorgt ook voor een zee aan informatie over laadstations en dat is waar je als vakantieganger met een elektrische auto op veel manieren van kunt profiteren.

Tip: Sneller sparen met de &Charge app? Klik hier en krijg de eerste 20 km gratis!

Wat is &Charge?

&Charge is meer dan een normale laadapp. Gebruikers geven feedback over laadstations en sparen punten door te laden en opdrachten te voltooien in de app zelf. Aangezien And Charge ook hard bouwt aan een grotere community, werkt het samen met online bedrijven waar je met de &Charge app kunt winkelen. Je kunt de And Charge app het best omschrijven als een laadapp gecombineerd met een uitgebreid loyaliteitsprogramma, dat tegelijkertijd bij wil dragen aan verduurzaming én meer informatie over laadstations. Hiermee wil dit bedrijf het aanzienlijk makkelijker maken voor de mensen die elektrisch rijden.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

&Charge logo

Hoe werkt de &Charge app?

De app is gratis te downloaden. Wanneer je een account aangemaakt hebt, kun je in het overzicht direct alles zien wat je kunt doen. Door op de button ‘Shops’ te klikken, zie je alle aangesloten winkels in de app. Ook staat hierbij hoeveel kilometer je krijgt per uitgegeven bedrag (bijvoorbeeld 1 kilometer per € 2 die je besteedt in de winkel). Om de kilometers te krijgen, moet je uiteraard je bestelling plaatsen via de app van &Charge zelf.

Wat voor veel elektrische autorijders wellicht nog veel interessanter is, zijn de challenges in de app. Wanneer je staat te laden bij een snellader of bij een laadpaal, kun je in de And Charge app alle openstaande opdrachten zien staan. Bij de knop ‘Challenges’ komt een notificatie te staan. Wanneer je hierop klikt, kun je precies zien wat de opdracht is (dit wordt stap voor stap uitgelegd) en welke beloning je hiervoor krijgt. Mogelijke opdrachten zijn het geven van feedback, het beantwoorden van vragen over het snellaadstation of het uploaden van een foto.

Lees ook: Bespaar op je laadkosten thuis met de Jedlix app

&Charge app bij IONITY gebruiken

In de app kun je daarnaast uiteraard alle laadpunten in de buurt vinden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen particuliere laadpunten, HPC-laadpalen (snelladers) en ‘prachtige laadpunten’ waar je kunt rekenen op een schitterende omgeving of een zeer goed verzorgd laadplein.

Leuk natuurlijk al die punten die je spaart met de &Charge app, alleen wat heb je nou aan die punten? De punten kun je inwisselen voor beloningen of gratis kilometers bij je volgende laadbeurt onderweg naar je vakantiebestemming. Waarbij iedere kilometer een waarde heeft van € 0,08.

Wat zijn de voordelen van &Charge?

  1. Meer feedback vanuit de community betekent meer actuele informatie over laadstations in Europa.
  2. Spaar kilometers door te laden en online te winkelen bij aangesloten bedrijven.
  3. Sluit je aan bij een innovatieve, klimaat-neutrale startup met verfrissende ideeën.
  4. Goedkoper je elektrische auto laden en daardoor vaker op vakantie kunnen. Daar worden we altijd blij van.

Krijg de eerste 20 km gratis van &Charge?

Wil jij na het lezen van dit artikel over de &Charge App ook goedkoper op vakantie met je elektrische auto? Dat begrijpen wij natuurlijk. Om sneller te sparen om je elektrische auto onderweg naar je vakantiebestemming op te laden krijg je nu tijdelijk 20 km gratis in plaats van 10 kilometer. Hoe je deze gratis km’s kunt claimen? Klik op de link en maak een account aan. Zodra je bij een partner geshopt hebt óf je eerste uitdaging hebt volbracht tijdens het laden, krijg je de 20 gratis kilometers in je account gestort.

Tip: Claim hier jouw gratis 20 kilometers in de &Charge app!