Vakantiehuis met laadpaal

Vakantiehuis met laadpaal

Vakantiebehoeftes veranderen niet heel erg veel, maar soms zijn er wat nieuwe benodigdheden voor een vakantie. Zoals een vakantiehuis met een laadpaal voor de elektrische auto. Waar we vroeger massaal met de brandstofauto op vakantie gingen kiezen we door de toenemende actieradius en de betere infrastructuur steeds vaker voor een duurzame autovakantie met de elektrische auto. Aangezien je natuurlijk niet stil wil komen staan tijdens je vakantie, biedt het huren van een vakantiehuis met laadpaal de perfecte oplossing.

Nieuw: laadpaal op vakantiebestemming

Doordat er inmiddels meer dan 200.000 elektrische auto’s rondrijden in Nederland en er steeds meer bij komen, groeit het aantal elektrische auto’s dat richting de zon gaat rijden. Een nieuwe trend ontstaat hierdoor: de vraag naar een vakantiehuis met laadpaal.
Want voor een zorgeloze vakantie is het natuurlijk van belang dat je de auto elke dag kunt opladen. Lekker de omgeving verkennen dankzij de flexibiliteit van de auto is heerlijk. Wanneer je een vakantiehuis boekt hoef je niet te veel spullen mee te nemen. Daardoor is de elektrische auto lichter beladen, wat beter is voor je actieradius.

Vakantiehuis met laadpaal aan de muur

Vakantiehuis met laadpaal Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste bestemmingen voor een autovakantie. De populaire regio’s in het zuiden van Frankrijk, zoals de Provence, de Cote d’Azur, de omgeving van Bordeaux of de Dordogne zijn allemaal binnen een flinke dag rijden te bereiken. Deze regio’s zijn gewend aan de nederlanders die een vakantiehuis boeken om lekker vakantie te vieren.

Ook dichterbij huis, in noordwest Frankrijk, op een halve dag rijden van Nederland zijn schitterende regio’s te vinden. Het prachtige Normandië of Bretagne zijn met een tussenstop om de auto bij te laden prima aan te rijden. In deze regio’s vind je na een beetje speurwerk gemakkelijk een vakantiehuis met laadpaal om je eigen auto op te laden.

Bekijk ook: Alle vakantiehuizen in Frankrijk met een laadpaal op een interactieve kaart.

Vakantiehuis in Italië

Italië is een prachtig land om je vakantie door te brengen. De schitterende bergen en meren in het Noord-Italië en de eeuwenoude steden als Florence, Milaan, Pisa, Venetië en Turijn bieden je genoeg bezienswaardigheden om een aantal weken door te brengen. Een vakantiehuis met laadpaal in Italië biedt je de mogelijkheid om al deze bezienswaardigheden in je eigen tempo te ontdekken met je elektrische auto.

Vakantiehuisje met laadpaal en zwembad

Vakantievilla in Spanje

Stel je eens voor: je rijdt na een lange rit de oprit van je Spaanse villa op, hangt de auto aan de stekker en ploft op een heerlijk ligbed in de zon. Noord-Spanje, met bruisende steden als Barcelona, Girona, Bilbao en San Sebastian en de vele prachtige stranden, is perfect te bereiken met een elektrische auto. Spanje is ook het land bij uitstek om een vakantievilla met laadpaal te huren, aangezien Spanje vol staat met prachtige villa’s en een gezamenlijk verbond van energieleveranciers in 2019 heeft besloten de komende jaren minstens 100.000 laadpalen bij te bouwen in heel Spanje.

Bekijk ook: Met de elektrische auto naar Noord-Spanje – review door Autoweek.

Vakantiehuis met laadpaal in Duitsland

Duitsland is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de elektrische auto. De uitstekende infrastructuur biedt de mogelijkheid het hele land te ontdekken, het is goed bereikbaar en heeft zo veel mooie plekken. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis met laadpaal in het bosrijke zuiden, aan de Bodensee of in de buurt van een van de gezellige Duitse steden. Met vele interessante steden als Berlijn, München of dichterbij huis Keulen of Düsseldorf biedt het land genoeg mogelijkheden voor een heerlijke vakantie.

Tesla snellaadpaal buitenland

Boek een hotel met laadpaal onderweg

Uiteraard kun je niet alle bestemmingen in Europa bereiken binnen een dag rijden. En aangezien je vakantie ook een tijd is om te ontspannen, is het verstandig een hotel met laadpaal te boeken voor een overnachting. Zo kunnen jij en je auto uitgerust en opgeladen verder rijden, je bent tenslotte op vakantie.