Osprey Charging opent grote hub in het Verenigd Koninkrijk

Osprey Charging opent grote hub in het Verenigd Koninkrijk

Osprey Charging, opgericht in 2013 en inmiddels een grote naam aan de andere kant van het Kanaal, heeft een flink laadplein geopend in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk waar je vanaf nu met je elektrische auto terecht kunt om te snelladen tijdens je vakantie. Bij de nieuwe hub hebben ze over zo veel mogelijk zaken nagedacht, zodat je als vakantieganger altijd makkelijk en snel kunt laden bij Osprey Charging.

Grootste ultrasnelle laadhub in het zuidwesten

De nieuwe hub van Osprey Charging is te vinden langs de A38 Devon Expressway bij Salmon’s Leap in Buckfastleigh. Er staan in totaal 16 snelladers met een laadcapaciteit van 300 kW, wat betekent dat je weinig tijd nodig hebt om weer door te kunnen met 80% accupercentage. Stiekem is dat jammer, want op loopafstand is een boerenwinkeltje en er liggen al plannen voor een volledig servicepunt bij de hub, om het laadplein van nog meer gemakken te voorzien.

De hub ligt op een handige locatie voor iedereen die via Exeter met de elektrische auto naar het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk wil en maakt het makkelijker om dit zuidelijke deel van het Verenigd Koninkrijk te verkennen met een elektrische auto. Osprey Charging heeft hierbij aan iedereen gedacht. Er zijn extra grote parkeervakken voor auto’s met aanhanger, caravan of vouwwagen zodat je niet eens meer af hoeft te koppelen om te kunnen laden. Ook zijn er extra brede parkeervakken zodat je gemakkelijk in en uit kunt stappen. De hoop van menig Engelsman en Nederlandse vakantieganger is dat Osprey dit model doorzet en meer van dit soort hubs opent de komende tijd in het Verenigd Koninkrijk.

Tip: Lees de ervaring van de vakantie met de Jaguar I-PACE naar de prachtige Cotswolds

Osprey Charging snellaadlocatie langs de A38 Devon Expressway bij Salmon’s Leap in Buckfastleigh

Grote plannen voor Osprey in het Verenigd Koninkrijk

De nieuwe hub is het grootste project geweest dat Osprey geopend heeft, met 16 snelladers die op een praktische manier ingedeeld zijn en waarbij dankzij moderne technologie snelladen zonder verspilling van energie vanzelfsprekend geworden is. Osprey heeft echter nog veel meer plannen en wil een aanzienlijk betere dekking qua snelladers in het Verenigd Koninkrijk. De ambitie van Osprey is ook ingegeven door het aanstaande verbod op de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor in het VK vanaf 2030.

Voor vakantiegangers is de opening van deze grote snellaadlocatie goed nieuws. Niet alleen is de hub in het zuidwesten een vakantiebestemming op zichzelf, het toenemende aantal snelladers van grote exploitanten als Osprey en BP Pulse zorgen ervoor dat je steeds makkelijker met je elektrische auto op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk kunt om te genieten van de Londense dubbeldekkers en uiteraard de high tea.

Lees ook: Shell Recharge opent eerste snellaadstation ter wereld in Londen