BP Pulse snelladers
BP Pulse helpt elektrische autorijders in het Verenigd Koninkrijk al behoorlijk op weg met het netwerk van BP Pulse snelladers. Dit zijn goede snelladers met makkelijke betaalopties, waarbij je niet altijd vastzit aan een laadpas die je ook nog eens maandelijks geld kost. BP Pulse is tegenwoordig al lang niet meer alleen in het Verenigd Koninkrijk te vinden; in Amsterdam zorgt dit bedrijf er bijvoorbeeld voor dat de transitie naar een uitstootvrije stad makkelijker gemaakt wordt plus ze willen Europa verder op weg helpen met goede snellaadoplossingen.
Wat is BP Pulse?
BP Pulse is de elektrische tak van de brandstofaanbieder BP. De kans is groot dat je nog niet van BP Pulse gehoord hebt, want de meeste BP Pulse snelladers staan in het Verenigd Koninkrijk. BP Pulse heeft ook al enkele snelladers in Spanje en Nederland en wil een Europese dekking van snelladers realiseren. BP heeft een bestelling van 1.000 snelladers gedaan bij het Australische Tritium om meer BP Pulse snelladers aan te kunnen bieden.
In Nederland gaat BP Pulse meer snelladers plaatsen, net als in andere Europese landen. De kans is groot dat Duitsland volledig genegeerd gaat worden. Dat is namelijk de markt van dochterbedrijf Aral, die met de Aral Pulse snelladers een goede dekking biedt en de concurrentie van het Britse moederbedrijf niet nodig heeft.
Hoeveel BP Pulse snelladers zijn er?
BP Pulse heeft een zeer dekkend netwerk van snelladers in het Verenigd Koninkrijk en is van plan de BP Pulse snelladers verder uit te breiden op het Europese vasteland. In Nederland zijn rondom Amsterdam de drie eerste BP Pulse snellaadpleinen geopend. Ook in Spanje kun je terecht bij BP Pulse snelladers rond Madrid.
Wil je meer informatie over een van de snellaadstations of een van de BP Pulse snelladers? Klik dan op de locatie. Je krijgt dan alle relevante informatie in beeld te zien, zoals het aantal laadaansluitingen en de laadcapaciteit van de laadpaal.
Hoe werkt laden bij BP Pulse?
Snelladen bij BP Pulse snelladers is erg eenvoudig. Volg de volgende stappen om je auto snel op te laden:
- Kies een BP Pulse snellader
- Activeer de laadpaal met je laadpas, app (QR-code) of je betaalkaart
- Plug de stekker in je auto en de laadsessie start direct
- Op de laadpaal kun je de laadsnelheid, laadduur en resterende tijd zien
- Ben je klaar? Haal de stekker uit de auto en hang deze terug in de zuil
Hoe betaal je bij BP Pulse?
Je kunt bij de BP Pulse snelladers op verschillende manieren betalen. Afhankelijk van het snellaadpunt kun je betalen met je favoriete laadpas of app. Je kunt ook Google Pay en Apple Pay gebruiken bij contactloze stations of een betaalpas wanneer de zuil hier geschikt voor is. Welke betaalmethode een BP Pulse laadpaal accepteert kun je van tevoren controleren in de Chargemap app. Je kunt ook de BP fuel & charge pas aanvragen en hiermee betalen.
Wat kost laden bij BP Pulse?
De prijs van het laden is ongeveer € 0,69 per kWh, plus mogelijke kosten voor het gebruik van de creditcard in het buitenland of kosten voor de laadpas die je gebruikt voor het laden.
Welke laadpassen gebruik je bij BP Pulse?
De Fuel & Charge kaart van BP werkt bij alle BP Pulse snelladers, net als veel andere laadpassen van andere aanbieders. Ga je naar het Verenigd Koninkrijk en wil je zeker weten dat je kunt laden bij BP, vraag dan vandaag alvast een laadpas aan (die kun je koppelen aan een Nederlandse IBAN-rekening). Neem ook een creditcard mee indien mogelijk; steeds meer stations accepteren creditcards wat de laadstress aanzienlijk verlaagt.
Wat voor laadkabels zijn er bij BP Pulse?
De nieuwe BP Pulse snelladers zijn voorzien van CCS kabels en een CHAdeMO. Bij de oudere stations kun je nog andere laadkabels tegenkomen, maar deze zullen vervangen worden. De CCS laadkabels zullen de overhand krijgen, omdat dit de standaardaansluiting wordt in Europa voor elektrische auto’s. De CHAdeMO laadkabels verdwijnen overigens niet; dit is de standaardaansluiting voor Japanse auto’s en aangezien die naar Europa geëxporteerd worden, is het wel zo prettig wanneer deze ook kunnen laden bij BP Pulse.
Wat is de laadsnelheid bij BP Pulse?
Bij de snellaadstations van BP Pulse kun je laden met 300 kW, wat betekent dat je binnen de kortste keren weer op pad kunt. Is de maximale laadsnelheid van jouw auto lager dan 300 kW, dan bepaalt jouw auto hoe snel er geladen wordt. Let op; niet alle laadstations van BP Pulse zijn voorzien van 300 kW. Kijk van tevoren even op de kaart om te zien wat de laadcapaciteit van de snelladers is bij het station waar jij wilt gaan laden.
Hoelang duurt laden bij BP Pulse?
De gemiddelde elektrische auto zit binnen een half uur op 80% bij een snellader. Met een 300 kW snellader kan dit uiteraard nog veel sneller, maar dan moet jouw elektrische auto hier wel geschikt voor zijn. Houd er ook rekening mee dat koude weersomstandigheden en drukte bij het laadstation kunnen zorgen voor langere laadtijden. Dit geldt uiteraard ook voor auto’s met een grotere accucapaciteit die simpelweg meer stroom nodig hebben om op 80% te komen.
Tips voor snelladen bij BP Pulse
Om je goed op weg te helpen hebben we enkele tips voor je op een rij gezet, zo kun je gemakkelijker, beter en socialer snelladen bij BP Pulse:
- BP Pulse snelladers (hyperchargers) zitten regelmatig aan een soort laadplein. Dit maakt BP Pulse snelladers niet geschikt voor elektrische auto’s met een aanhanger of caravan omdat je deze dan af moet koppelen
- BP Pulse snelladers zitten vaak bij BP tankstations waardoor je even wat te drinken kunt halen of naar de wc kunt
- Bekijk altijd of de laadkabel goed is aangesloten en de sessie gestart is, dit voorkomt teleurstellingen
- Volg het laadproces in de app van je elektrische auto (als die er is) zo voorkom je dat het laden onverhoopt is gestopt
- Gebruik een snellader niet tot 100%, tot 80% is efficiënter en netter ten opzichte van andere elektrische autorijders