PUMP routeplanner app

PUMP routeplanner app

Bij het afleggen van langere afstanden richting de vakantiebestemming met je elektrische auto, heb je een goede planning nodig. Wat is het maximale bereik van jouw elektrische auto, waar kun je precies laden en bij welke laadstations wil je bijvoorbeeld absoluut niet laden omdat de kosten te hoog zijn? Al met al gaat het vooral om zo snel en comfortabel mogelijk aankomen op de plek van bestemming. Om je dit makkelijker te maken, kun je gebruikmaken van de navigatie in je elektrische auto, of apps zoals de PUMP app routeplanner.

Tip: 5 x tips om gratis te laden onderweg naar je vakantiebestemming.

Wat is de PUMP routeplanner app?

PUMP knalt de wereld van elektrisch autorijders binnen door zich te profileren als de snelste routeplanner voor elektrische auto’s ter wereld. Een belofte die PUMP ook wel waarmaakt, want zelfs ingewikkelde routes met tal van voorkeuren worden binnen enkele seconden berekend. De PUMP app berekent de route aan de hand van de laadpunten die jij kunt gebruiken. Geen gedoe verder want je koppelt je auto in de app van PUMP zodat de app uitsluitend geschikte snelladers en laadpalen aanbeveelt. Zo hoef je zelf niet meer te plannen en kun je gewoon rekenen op PUMP die ervoor zorgt dat je altijd op je vakantiebestemming aankomt.

De PUMP routeplanner app gebruiken

Hoe werkt de routeplanner van PUMP?

De PUMP routeplanner app is een handige routeplanner voor je elektrische auto. De routeplanner is alleen beschikbaar als app en uitsluitend voor Apple gebruikers. Hierdoor kun je vooralsnog geen routeplanning maken op je computer of op een Android telefoon. Bij de beschrijving van de nadelen lees je hier meer over. Als routeplanner app is de PUMP app lekker snel en dat is fijn tijdens het plannen van je reis.

Nadat je de PUMP app hebt gedownload uit de Apple App Store gebruik je deze als volgt:

 • Stap 1: Open de app, klik op het hamburger-menu en stel alles in (je type elektrische auto, of je km of mijlen wil gebruiken, etc.)
 • Stap 2: Klik op zoeken: “Search place or address”
 • Stap 3: Zoek je bestemming
 • Stap 4: Klik op “Plan Trip”
 • Stap 5: Bekijk je route
 • Stap 6: Selecteer favoriete snelladers of klik op “Start navigation”
 • Stap 7: Deel de route met Google maps of Apple maps wanneer je geen PRO-licentie hebt

Bekijk de 7 stappen voor het gebruiken van de PUMP routeplanner app in de afbeelding van links naar rechts weergegeven.

PUMP Routeplanner app met Apple CarPlay

Wat zijn de voordelen van de PUMP routeplanner app?

De PUMP app heeft tal van voordelen, al is het hier wel even afhankelijk van de versie die je kiest. De basisversie zorgt ervoor dat je onbezorgd op vakantie kunt en precies ziet waar je kunt laden. De snelheid van de app is een groot voordeel; wanneer jij van de route afwijkt of toch meer stroom nodig hebt dan berekend was, dan springt de app van PUMP in en berekent een aangepaste route.

Echt interessant wordt het met de PRO-versie van de PUMP app. Deze kost je € 50,- per jaar, maar wanneer je meerdere keren naar het buitenland gaat met je elektrische auto, is deze investering het overwegen zeker waard. Helemaal wanneer je veel gedetailleerde gegevens wilt zien, gewoon omdat het kan. Een aantal voordelen aan de betaalde versie van de app van PUMP:

 • 1 licentie voor meerdere gebruikers
 • Terugweg wordt berekend na één druk op de knop
 • Live data wordt weergegeven in de app
 • Je geeft zelf aan bij welke aanbieders je wel of niet wilt laden
 • Maandelijks opzegbaar, dus je kunt de PRO betaalde versie al proberen voor € 5,-

Wat daarnaast ook erg praktisch is, is dat de PUMP navigatie app nu ook via Apple CarPlay te koppelen is met het navigatiescherm van je elektrische auto. Hierdoor hoef je niet de geplande route met de PUMP app in Google Maps te laden om het in je auto te bekijken net zoals bij de routeplanner van Chargetrip GO wel het geval is.

Bekijk ook: De A Better Routeplanner (ABRP) heeft ook een gratis en betaalde versie voor het plannen van je trips.

Wat zijn de nadelen van de PUMP app?

De routeplanner van PUMP heeft uiteraard ook nadelen. Het grootste nadeel is dat de app alleen geschikt is voor Apple gebruikers oftewel iOS (Android-gebruikers kunnen dus nog niet profiteren van deze handige app). Daarnaast is het wel te begrijpen dat de PRO-versie van de PUMP app een betaalde versie is, maar dat is toch jammer terwijl het logisch is dat echte kwaliteit niet gratis is.

PUMP Routeplanner App Beta Apple CarPlay

PUMP app routeplanner of navigatie?

Gebruik je nou het beste de navigatie die in je auto geplaatst is of ga je voor de routeplanner van PUMP? Eigenlijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. PUMP heeft een app ontwikkeld waarmee je makkelijk de juiste (en eventueel goedkoopste) laadpunten onderweg kunt vinden, inclusief alle informatie die je nodig hebt, zoals de laadtijd zodat je hier rekening mee kunt houden. Ook houdt PUMP rekening met aanzienlijk meer factoren en kan deze de navigatie in de auto overbodig maken omdat je jouw auto koppelt waarmee PUMP hetzelfde kan als jouw ingebouwde navigatiesysteem.

Weet je niet zeker of je de app van PUMP wilt gebruiken? Installeer dan de gratis versie (of ‘investeer’ € 5,- om de proef op de som te nemen met de PRO-versie) en probeer de app gewoon eens. Dat is dé manier om te bepalen of dit een van de apps voor onderweg is die jouw leven makkelijker gaat maken tijdens je volgende vakantie.