Chargetrip GO routeplanner

Wat is de Chargetrip GO routeplanner?

Wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat, helpt een goede planning om laadstress te voorkomen. Daarvoor kun je de navigatie in je elektrische auto gebruiken, maar er zijn ook tal van apps en websites die je extra hulp kunnen bieden bij het uitstippelen van de ideale route en de beste laadmomenten. De Chargetrip GO routeplanner is populair bij steeds meer elektrische autorijders, ondanks dat er ook enkele duidelijke nadelen aan Chargetrip zitten. Is de Chargetrip GO routeplanner dé planner die jouw volgende vakantiereis makkelijker gaat maken, of kun je beter even verder kijken, zoals naar de bekendere A Better Routeplanner ABRP?

Chargetrip GO routeplanner

Chargetrip GO is een handige routeplanner, maar heeft géén app die je kunt downloaden op je mobiele telefoon of andere apparaten. Je hebt een webbrowser nodig om Chargetrip GO te gebruiken; dit werkt prima op een tablet, telefoon of een computer. Chargetrip GO maakt gebruik van Google Maps om de ideale route te berekenen en de snelladers aan te geven die jij kunt gebruiken om de optimale rit mogelijk te maken. Chargetrip is daarnaast een ontwikkelaar die de routeplanner-software aanbiedt aan automerken, zoals Porsche. De software die nu ook als API geleverd kan worden, is daardoor breed inzetbaar en gebruikt vijftien verschillende variabelen om het de bestuurder van de elektrische auto zo makkelijk mogelijk te maken om optimaal en comfortabel te kunnen rijden. De software van Chargetrip lijkt daarmee bijzonder op wat Tesla aanbiedt, maar dan voor elektrische auto’s van alle merken. Op dit moment werkt Chargetrip onder andere samen met de ANWB, Norsk Elbilforening (Noorse vereniging voor elektrische auto’s), Porsche en tal van andere partners en afnemers.

Leestip: ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s: de voor- en nadelen.

Chargetrip GO zorgt dat je met Google Maps je route kunt afleggen

Hoe werkt de Chargetrip GO routeplanner?

Chargetrip GO is een handige routeplanner voor je elektrische auto die je vooral gebruikt voor het plannen voorafgaand aan je reis. Doordat je op de website je route kunt plannen kun je op lekker groot scherm je route bepalen voordat je vertrekt. Heb je de route gepland dan stuur je de route naar je mobiel om deze te volgen via Google Maps. Om de routeplanner te gebruiken volg je eenvoudig de volgende stappen:

  • Open de website van Chargetrip GO
  • Selecteer het begin- en eindpunt van de reis
  • Selecteer je elektrische auto, model en type
  • Voer de huidige actieradius in en de gewenste actieradius op het eindpunt
  • Vul in hoeveel inzittenden er zijn en welke features (zoals airco) er gebruikt worden tijdens de reis
  • Klik op ‘Plan Trip’ en Chargetrip GO gaat een route voor je berekenen
  • Je kunt de route en laadpunten direct naar je telefoon sturen vanaf de website wanneer je de reis hebt gepland op een computer
Hoe werkt de Chargetrip GO routeplanner?

Wat zijn de voordelen van de Chargetrip GO routeplanner?

De Chargetrip GO routeplanner heeft een aantal handige voordelen. Allereerst krijg je per laadstation alle informatie die je nodig hebt (indien deze beschikbaar is), zoals het aantal laadcontacten en de prijs per kWh. Aangezien je van tevoren zelf aan moet geven welke auto je hebt, zorgt de routeplanner ervoor dat alleen de geschikte laadpalen en snelladers getoond worden. Ook kun je exact zien hoe lang je precies moet laden. Klik je op de website de laadpaal informatie zelf ook nog aan, dan kun je zien wat er in de buurt te doen is. Zo kun je de 30 minuten snelladen prima combineren met een kopje koffie of wat te eten, aangezien je direct al weet waar je terecht kunt.

Bekijk ook: Dit zijn de top 10 activiteiten tijdens een laadstop.

Daarnaast is de Chargetrip GO routeplanner slim ontwikkeld. Aangezien er vijftien verschillende factoren gebruikt worden, is de informatie erg nauwkeurig én kun je beter inspelen op je eigen wensen. Wat dacht je van een laadpaal kiezen in de buurt van een speeltuin zodat de kinderen de benen even kunnen strekken en de energie kwijt kunnen, in plaats van de iets snellere laadpaal langs de snelweg waar de kinderen eigenlijk niets kunnen doen?

Wat zijn de nadelen van de Chargetrip website?

Een van de grootste nadelen van de Chargetrip GO routeplanner is dat er alleen een website is. Doordat er geen app is ben je aangewezen op de website. Dat is prima om de route te plannen vooraf, alleen onderweg is het toch fijner als je een app kunt gebruiken zoals de Chargemap Routeplanner app. De Chargetrip GO website laat je de route via de camera van je telefoon en de QR-code scanner op je telefoon bekijken. Op je telefoon zie je de route dan in Google Maps.

Nu is dit nadeel wellicht te verwaarlozen, omdat aan het gebruik van Google Maps weer voordelen zitten. Zo krijg je direct de actuele verkeersinformatie en kun je zien wat er in de omgeving te doen is. Ondanks dat is het vooral voor de minder mobiel onderlegde gebruikers een nadeel dat er voor de Chargetrip GO routeplanning routes naar een mobiel moeten worden verzonden via de telefooncamera en een QR-code.

Chargetrip GO route naar je telefoon versturen

Chargetrip GO routeplanner of navigatie

Zowel de navigatie in je elektrische auto als de Chargetrip GO website zijn prima te gebruiken voor het plannen van de route. Wat het beste bij jou past, is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Overigens bestaat de kans dat de navigatie in jouw auto al gebouwd is op de software van Chargetrip. Wil je graag meer informatie over de reis, inclusief de beschikbaarheid van laadpalen en dingen om te doen tijdens het laden? Vind je het niet bezwaarlijk om een webbrowser open te houden en eenmalig alle informatie in te vullen zodat de Chargetrip Go routeplanner zijn werk kan doen? Dan is de Chargetrip GO website zeker de moeite waard om eens te bekijken.