Meer Fastned locaties Noord-Frankrijk op komst

Meer Fastned locaties in Noord-Frankrijk op komst

Eind november 2021 opende Fastned de eerste laadstations in Noord-Frankrijk, waarbij snelladen mogelijk is. In eerste instantie ging het om vier stations, met vijf extra laadlocaties in de weken die daarop volgden. De Nederlandse laadexploitant heeft nu aangegeven dat het aantal laadpunten de komende tijd flink opgeschroefd zal worden in het noorden van Frankrijk. Dat is wenselijk, want de meeste laadlocaties liggen op dit moment langs de Route du Soleil en zijn met name ten zuiden van Parijs te vinden. Dat is waarom Fastned Noord-Frankrijk zal voorzien van een betere dekking.

Lees ook: Goed nieuws: Fastned gaat snelladers openen langs de Route du Soleil.

Groei van het aantal Fastned locaties

Fastned is een van de snelst groeiende aanbieders van laadstations. Begin 2022 stond de teller op 188 laadpalen in 4 verschillende landen, waarbij Frankrijk de jongste laadstations van Fastned telde. Om dit mogelijk te maken, bracht Fastned medio 2021 nieuwe aandelen uit, waarmee het 150 miljoen Euro binnen wist te halen om de nieuwe laadstations mee te bouwen. Vooral de Fastned snelladers zijn populair onder de inmiddels meer dan 100.000 klanten; binnen een half uur is de gemiddelde accu van de elektrische auto tot 80% geladen en kan er weer verder gereden worden.

Fastneds nieuwe locaties in Noord-Frankrijk

Uitbreiding aantal Fastned snellaadlocaties in Noord-Frankrijk

De nieuwe laadlocaties van Fastned komen voornamelijk in Noord-Frankrijk te staan; rondom Nancy en tussen Lille & Parijs, waar relatief weinig laadstations zijn op dit moment. Het is nog niet exact bekend wanneer de laadstations in gebruik genomen worden. Wel is duidelijk dat de snelladers een laadcapaciteit hebben van 300 kW en dat er 4 tot 18 laadpunten per station zullen komen.

Frankrijk zit te springen om meer laadlocaties. Het land heeft in totaal zo’n 25.000 laadpalen die zich voornamelijk in de grotere steden bevinden. Ter vergelijking; Nederland (een voorloper op het gebied van laadpalen per vierkante meter) heeft meer dan 37.000 laadpalen!

Fastned wint grote Franse aanbesteding voor snellaadstations

De ontwikkeling van de Fastned snelladers in Frankrijk

Fastned staat niet alleen in dit omvangrijke project. Sanef, de beheerder van de snelwegen in het noorden van Frankrijk, wil het aantal laadpunten langs de wegen sterk uitbreiden en werkt hiervoor samen met Engie, TotalEnergies én Fastned. Ook springt de Franse staatkas bij; maximaal 49% van de totale kosten of € 50 miljoen (welke het eerst bereikt wordt) wordt gedekt door de Franse overheid.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat snelladen in Frankrijk bijzonder lastig is. Er zijn veel publieke laadpunten te vinden, maar in het binnenland van Frankrijk (van de snelwegen af dus) is het vinden van een snellader bijzonder lastig. Omdat ook Frankrijk het aandeel van de EV wil verhogen, de CO2-uitstoot wil reduceren én aandacht heeft voor de toerist met elektrische auto, is het tijd om de faciliteiten te verbeteren. Fastned past goed in dit beeld, omdat het 100% groene energie aanbiedt.

Fastned gaat fors uitbreiden in Frankrijk

Op vakantie met de elektrische auto naar Noord-Frankrijk

Op vakantie met de elektrische auto naar Frankrijk is nog weleens een uitdaging, maar nu Fastned Frankrijk gaat voorzien van nóg meer laadpalen, is er goede hoop voor de vakantiegangers. Een planning maken van tevoren loont echter wel; de dekking is nog steeds niet optimaal. Zoek daarom nu alvast op waar je kunt laden en neem voor de zekerheid een 220V laadkabel mee. Hoewel de Mennekes (type 2) aansluiting standaard is in de Europese Unie, heeft Frankrijk nog diverse laadpalen met de oudere type 3 aansluiting.

Daarnaast is het handig om te kijken welke overnachtingsplekken (hotels, campings, vakantiehuizen) voorzien zijn van een laadpaal zodat je daar je elektrische auto kunt laden. Op die manier weet je namelijk zeker dat je de volgende dag gewoon weer met een volle accu en dus optimale actieradius op pad kunt om te genieten van het mooie Frankrijk.

Bekijk ook: Fastned over snelladen onderweg naar de vakantiebestemming.