Geld besparen met Jedlix

Geld besparen met Jedlix

Iedereen houdt van vakantie en het liefst willen we allemaal gratis elektrisch rijden. In dit artikel leggen we je uit hoe je geld kunt besparen en daardoor extra geld kunt overhouden om met je elektrische auto op vakantie te gaan. Sterker nog je bespaart niet alleen geld je krijgt zelfs geld terug. Dat klinkt interessant, niet? Dat dachten wij ook en daarom zochten we uit hoe Jedlix werkt zodat jij extra kunt besparen en zelfs kunt verdienen aan het opladen van je elektrische auto.

Voordat we je uitleggen hoe Jedlix werkt en hoe jij straks meer geld hebt om vaker op vakantie te gaan, is het belangrijk dat je weet hoe slim laden werkt. Slim laden is het opladen van je elektrische auto op het juiste moment. Oftewel je laat je elektrische auto pas opladen op het moment dat er veel duurzame energie beschikbaar is en er een lage belasting is op het elektriciteitsnet. Met slim laden stel je het opladen van je elektrische auto uit en op die manier voorkom je dat je precies op het moment gaat opladen wanneer iedereen stroom gebruikt (bijvoorbeeld aan het eind van de dag als iedereen thuiskomt).

Wat is Jedlix?

Jedlix is een start-up die een een slim laden app heeft ontwikkeld waardoor gebruikers in staat zijn om een elektrische auto uitgesteld op te laden. Dankzij Jedlix start je auto pas met opladen op het moment dat er een grote hoeveelheid duurzame energie beschikbaar is. Doordat je het opladen van je elektrische auto uitstelt tot het moment dat er zoveel mogelijk duurzame energie beschikbaar is en tegen de best mogelijke prijs, krijg je van Jedlix een financiële beloning.

Wat is mijn voordeel als Jedlix gebruiker?

De Jedlix app start je laadsessie sowieso voordat jij wil vertrekken, waardoor je gegarandeerd bent van een volledig opgeladen auto. De slimme app van Jedlix houdt er rekening mee dat veel mensen na een dag werken rond hetzelfde tijdstip thuiskomen en vervolgens veel stroom verbruiken door de lampen aan te doen, te koken, de televisie aan te zetten, de oven of magnetron te gebruiken én tegelijkertijd de elektrische auto op te laden. Dit zorgt voor een piek op het elektriciteitsnet en dit kan voor overbelasting zorgen. De app van Jedlix gebruikt slimme modellen en technologie om te voorspellen wanneer de vraag naar stroom hoog (dus duur) en laag (dus goedkoop) is waardoor jij kunt besparen. Naast de besparing door het gebruik van slim laden krijg je ook van Jedlix een vergoeding voor het gebruik van de app.

Bekijk ook: Wat is het voordeel van zonnepanelen als je een elektrische auto rijdt?

Het voordeel voor jou als gebruiker is dat je jouw elektrische auto voortaan laat opladen op het goedkoopste moment. Doordat Jedlix je om informatie vraagt over het merk en model elektrisch auto dat je hebt en over je energiecontract, kan de Jedlix app het laden starten op het meest voordelige of duurzame moment. Zo start de app de slimme laadsessie aan de hand van de verstrekte informatie bijvoorbeeld tijdens de daluren. Naast dit voordeel krijg je ook een beloning van Jedlix voor het balanceren van het elektriciteitsnet. Zo ontvang je ongeveer 1,5 cent (€ 0,015) per geladen kWh. Heb je meer dan vijf Euro bespaard? Dan kun je dit al laten uitbetalen. Op die manier spaar je tijdens het thuis laden aan je laadpaal voor je volgende vakantie. Het laatste voordeel is dat de app gratis is en je nergens aan vast zit. Je kunt op elk moment stoppen.

De voordelen van Jedlix:

 • Gratis app
 • Slim laden
 • Bespaar op je laadkosten thuis
 • Krijg een vergoeding voor thuisladen van Jedlix
 • Vanaf € 5,- kun je Jedlix al laten uitbetalen
 • Geen verplichtingen: Op ieder willekeurig moment opzegbaar
Jedlix app gebruiken

Hoe kan ik de Jedlix App gebruiken?

Jedlix geeft je in de app de mogelijkheid om alle modellen en automerken te kiezen, echter het is nog niet mogelijk om Jedlix te gebruiken met alle elektrische automerken en modellen. Vooralsnog kun je de app alleen gebruiken wanneer je thuis een wallbox of laadpaal hebt en je een Tesla (alle modellen), BMW i3, Mini electric, Audi e-tron of Jaguar I-Pace rijdt. Andere merken zoals Hyundai heeft een eigen Hyundai Smart Charging app. Naast alle genoemde auto’s kan je ook gebruik maken van Jedlix wanneer je een ander type elektrische auto hebt, voorwaarde is wel dat je thuis Easee laadpaal hebt. Daarnaast is Jedlix druk bezig om extra elektrische auto’s en laadpalen toe te voegen aan hun platform.

Om de Jedlix app te gebruiken moet je enkele stappen doorlopen.Hieronder nemen we de stappen met je door. De eerste stap is dat je de Jedlix app moet downloaden. Open de app vervolgens en doorloop de onderstaande stappen. (Bekijk de stappen 1 tot 8 in de afbeelding).

Stap 1: Kies ‘Maak een account’
Stap 2: Selecteer je land
Stap 3: Voer je emailadres in
Stap 4: Voer je voor- en achternaam in en kies je wachtwoord
Stap 5: Accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid
Stap 6: Kies je automerk
Stap 7: Kies je model
Stap 8: Verifieer je emailadres

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, moet je in je account bij de instellingen nog je gegevens invullen over je adres en energiecontract plus je moet je thuislader en elektrische auto koppelen.

Jedlix account aanmaken Stap 1-8

Wanneer kan ik de Jedlix app gebruiken:

 • Als je een eigen oplaadpunt hebt (Wallbox of laadpaal thuis)
 • Als je een van de Tesla modellen, BMW i3, Mini electric, Audi e-tron of Jaguar I-Pace rijdt

Hoeveel kan ik besparen en verdienen met Jedlix?

Doordat slim laden van veel factoren afhankelijk is, is het lastig om exact in te schatten hoeveel je kunt besparen. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere:

 • De huidige energieprijzen
 • De vraag & het aanbod van duurzame energie
 • De eigenschappen van je elektrische auto (laadsnelheid, accupakket, etc.)
 • De instellingen van je laadpaal (laadsnelheid, type aansluiting, etc.)
 • De weersomstandigheden (temperatuur heeft invloed op de laadsnelheid)
 • De vooraf ingestelde vertrektijd (mate van flexibiliteit)
 • De vooraf ingestelde minimum actieradius (mate van flexibiliteit)

Onze ervaring is dat iedereen die Jedlix activeert bespaart en sowieso geld verdient. Laat dat extra vakantiegeld niet liggen en probeer Jedlix.

Conclusie

Of je nou graag vaker tripjes maakt met je elektrische auto of dat je gewoon graag goedkoop wilt rijden, Jedlix wil je niet links laten liggen. Er zijn veel apps om je te helpen wanneer je een elektrische auto rijd. De meeste apps helpen je om je route te plannen of om je auto op te warmen / koelen voor vertrek. Jedlix is in onze ogen een vooruitstrevende startup die je geld geeft om slim te laden en daarnaast helpt de app je indirect te besparen. Het enige wat je jezelf natuurlijk wel altijd moet blijven afvragen is wat het voordeel voor Jedlix is. Het lijkt erop dat ze energieleveranciers en hoogspanningsnetbeheerders balanceerdiensten aanbieden op basis van de data van de gebruikers. Hierdoor is het energienet beter te balanceren en dit stimuleert duurzame energie.

Download de app: Jedlix (Apple).
Download de app: Jedlix (Android).

Elektrische auto oplaadpunt thuis