Fastned opent eerste Deutschlandnetz snellaadstation in Duitsland

Fastned opent eerste Deutschlandnetz snellaadstation in Duitsland

Het Nederlandse Fastned is inmiddels een grote naam in Europa aan het worden als het gaat om het leveren van betrouwbare snelladers, zo blijkt ook opnieuw uit recent onderzoek van Chargemap naar de beste aanbieders van snelladers in Europa. Deze eer valt Fastned niet zomaar ten deel, ze werken erg hard en bouwen gestaag door aan een betrouwbaar en dekkend netwerk in Europa. Onlangs heeft Fastned zelfs het eerste snellaadstation geopend als onderdeel van het grote Deutschlandnetz, een netwerk van snelladers dat op initiatief van de Duitse overheid gebouwd zal worden de komende jaren. Dit eerste snellaadstation van Fastned is inmiddels al in gebruik en ligt op zo’n 2,5 uur van Utrecht, op een ideale plek wanneer je een stedentrip in Duitsland wilt maken.

Het eerste onderdeel van het netwerk in Düren

Het eerste Duitse snellaadstation van Fastned als onderdeel van het nieuwe netwerk ligt langs de drukke A4 tussen Aken en Keulen. De laadpalen leveren een laadvermogen tot maximaal 400 kW, waarmee de gemiddelde elektrische auto binnen de tijd van een kop koffie en een broodje weer tot 80% geladen is (of het percentage dat de laadapp aangeeft). Het snellaadstation is zoals we gewend zijn van Fastned overkapt, verlicht en zelfs voorzien van sanitaire voorzieningen plus er kan op termijn ook eten en drinken gekocht worden. Daarmee heb je alles op één plek om daarna je reis weer op de optimale manier voort te zetten.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Eerste Fastned snellaadstation van Deutschlandnetz geopend

Het grote gemak van de Fastned snellaadstations

Ga je met de elektrische auto naar Duitsland en neem je een caravan of vouwwagen mee, dan zijn de Fastned snellaadstations een verademing. Fastned staat namelijk bekend om de vele locaties waar je gewoon je caravan of vouwwagen achter de e-auto kunt laten zitten tijdens het laden, waar je bij veel concurrenten nog altijd moet afkoppelen om te laden en weer aan moet koppelen wanneer je klaar bent. Een ander bijkomend voordeel is dat je bij Fastned makkelijk kunt betalen, zonder dat je hier extra (buitenlandse) laadpassen aan moet schaffen. De plannen zijn dat Fastned ook buiten het Deutschlandnetz meer snellaadstations buiten Nederland zal bouwen, om het de vakantiegangers met elektrische auto aanzienlijk makkelijker te maken tijdens de reis.

Leestip: Fastned laat vanaf nu ook andere laadpalen zien in de app

Onderdeel van een netwerk met maar liefst 900 stations

Het nieuwe snellaadstation van Fastned bij Düren (hemelsbreed tussen Maastricht en Keulen) is onderdeel van een veel groter project van de Duitse overheid. In totaal wil de Duitse overheid meer dan 8.000 laadpalen aan laten leggen op meer dan 900 verschillende plekken. Bij het plannen van de nieuwe snellaadstations voor het Deutschlandnetz heeft de Duitse overheid gekeken naar de aanwezigheid van bestaande snelladers en het aantal elektrische auto’s dat per regio geladen moet kunnen worden. Deze snellaadstations zullen dus niet allemaal door Fastned gebouwd worden. In totaal zijn er 10 verschillende aanbieders die aan de slag gaan met de bouw van snellaadstations, waarmee de dekking qua snelladers in Duitsland aanzienlijk verbeterd zal worden. Ideaal voor de vakantieganger met elektrische auto die op vakantie wil in Zuid- of Oost-Europa, of gewoon een vakantie bij de oosterburen wil plannen.