Handig: bij Electra kun je een snellader reserveren

Handig: bij Electra kun je een snellader reserveren

Electra is een van de vele nieuwe aanbieders van snelladers die zich binnen korte tijd op heeft gewerkt tot een betrouwbare naam onder vakantiegangers met een elektrische auto. Verrassend is dat niet, want snelladen bij Electra biedt tal van voordelen wanneer je onderweg naar je vakantiebestemming bent. Zo kun je altijd makkelijk betalen én is het mogelijk om een Electra snellader al op afstand te reserveren, zodat je niet hoeft te wachten om te snelladen tijdens je vakantie.

Reserveer je snellader bij Electra

Electra heeft tal van snelladers door heel Europa staan en wil het elektrische autorijders vooral makkelijker maken. Een van de grote voordelen is dat je bij Electra via de app onderweg een snellader kunt reserveren. Dat betekent dat je nooit in de rij aan hoeft te sluiten en altijd direct door kunt rijden naar de snellader. Zeker op drukke reisdagen zoals Zwarte Zaterdag kan dat een groot verschil maken en dankzij de handige app van Electra wordt het plannen van de reis (zeker met een bijrijder) op deze manier nog veel makkelijker wanneer je bijvoorbeeld met je elektrische auto naar Frankrijk (of nog zuidelijker) gaat.

Snelladen bij Electra snelladers in Frankrijk

Snelle groei in Frankrijk & België

Electra begon ooit met het aanbieden van snelladers in Frankrijk, maar is inmiddels uitgegroeid tot een exploitant van snelladers met een netwerk dat zich gestaag over Europa uitspreidt. In België is Electra bijvoorbeeld samenwerkingen aangegaan met BePark (een digitale parking operator) en LSGI Group (winkelcentra-ontwikkelaar en -uitbater) om zo binnen korte tijd duizenden laadpunten te creëren voor mensen die elektrisch rijden. Daarbij zet Electra ook in op Luxemburg, dat meer dan 150 laadpunten van Electra moet krijgen. Dat is goed nieuws voor de vakantieganger met de elektrische auto, want juist dit is langere tijd een probleemgebied geweest met een lage dekkingsgraad, zeker wanneer je de laadpunten buiten de stad Luxemburg zelf niet meerekent.

Electra heeft op dit moment al zo’n 150 stations (met minstens twee snellaadpunten per station) beschikbaar, maar dat aantal wordt snel uitgebreid. Zo wordt er nu al gebouwd op 100 plekken en heeft Electra grote plannen voor Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Zeker een exploitant van snelladers om in de gaten te houden, want de kans wordt met de dag groter dat je tijdens je volgende vakantie een snellader van Electra tegenkomt wanneer je met je elektrische auto naar Frankrijk, Spanje of Italië gaat.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Parijs

Aan ambitie geen gebrek

De samenwerkingen die Electra aangaat, zijn geen unicum. Als eigenaar van een hotel, restaurant of supermarkt kun je namelijk een partneraanvraag insturen om samen te werken met Electra om zo kosteloos en vrij van onderhoud een laadpunt aan te bieden. Voor vakantiegangers met een elektrische auto is dit een extra voordeel aan snelladen bij Electra. Niet alleen kun je makkelijk betalen (via de app kun je zelfs autocharge gebruiken), de snelladers hebben ook nog eens een hoog maximaal laadvermogen, zodat de kans groot is dat je zelfs met een groter accupakket de ideale laadcurve krijgt bij Electra. Daar komt ook nog eens bij dat er vaak in de buurt van de snelladers gewinkeld, gegeten of geslapen kan worden dankzij de samenwerkingen van Electra.

Een aantal andere voordelen van Electra snelladers op een rijtje:

  • Makkelijk betalen met je bankpas, de app of een laadpas, waarbij de tarieven altijd gelijk zijn.
  • In de app en bij het snellaadstation kun je altijd zien welke laadpalen vrij zijn.
  • Geen wachttijden meer bij snelladers van Electra aangezien je jouw plekje van tevoren kunt reserveren.