Plan nu nog makkelijker je route in de Fastned app

Plan nu nog makkelijker je route in de Fastned app

De snelladers van Fastned helpen je steeds verder op weg in Europa, zeker ook met alle aangekondigde uitbreidingen die er nog aan gaan komen. Zo gaat Fastned het eerste Fastned station in Italië openen, staan er 3 Fastned locaties op de planning in Denemarken en heeft men aangekondigd dat ze langs de E17 snelweg in België twee grote Fastned snellaadstations bij Gentbrugge gaan bouwen. Alleen zelfs met al deze nieuwe toevoegingen heeft het bedrijf nog geen dekkend netwerk van snelladers. En dus hebben ze iets bedacht om je toch gemakkelijk op weg te helpen in Europa; vanaf nu kun je in de Fastned app ook andere snelladers zien (dus niet van Fastned).

Gebruik van de Fastned app stimuleren

Het lijkt misschien gek dat Fastned andere snelladers in de app laat zien dan alleen de eigen snellaadlocaties alleen als je er goed over nadenkt dan is dit niet zo’n gekke toevoeging. Fastned wil jou als elektrische autorijder namelijk helpen om gemakkelijk en snel te kunnen laden. Zo kun je met de app gemakkelijk je route plannen, bekijken welke Fastned snelladers beschikbaar zijn om te laden, kun je met autocharge zelfs zorgen dat de Fastned laadpaal vanzelf start nadat je de laadkabel inplugt en direct betalen voor je laadsessie. Wanneer je bedenkt dat andere aanbieders zoals bijvoorbeeld Tesla steeds meer EV-rijders (Niet-Tesla’s) aan proberen te trekken door het mogelijk te maken om je laadpas te koppelen aan de Tesla-app om te Superchargen dan is het een hele logische stap van Fastned.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Nieuw in de Fastned app: andere laadpalen langs je geplande route

Loyaliteit middels handige app functies

Door steeds meer handige functies aan de app toe te voegen, neemt vaak de loyaliteit van gebruikers toe. Wanneer een app echt een toevoeging is aan je dagelijkse gebruik of aan het plannen en maken van een reis met je elektrische auto dan is de kans groot dat je vaker kiest om bijvoorbeeld bij Fastned te gaan laden. Op dit moment heeft Fastned al enkele handige functies in de app verwerkt zoals het mogelijk maken om een route te plannen, live de status van locaties te bekijken en te zien of een laadpaal beschikbaar is plus via de app kun je autocharge bij Fastned activeren.

Niet alleen Fastned komt steeds met nieuwe functies en mogelijkheden via de app. Bijvoorbeeld het Franse Electra heeft ook handige functies in de app verwerkt. In de Electra app kun je een snellader reserveren, iets dat erg handig kan zijn op drukke reisdagen of tijdens je rit naar de wintersport in de Franse Alpen of juist naar de kust in Zuid-Frankrijk.

Lees ook: Met de Electra app kun je een snellader reserveren

Live-status en laadcurve

Veel elektrische automerken hebben tegenwoordig een app voor je EV, maar mocht je die nou niet hebben of gebruiken dan is de Fastned app ook een aanrader. Want met de Fastned app kun je ook de live-status volgen van je laadsessie. Daarnaast kun je zien wat de laadcurve van je elektrische auto is tijdens de laadsessie en dat helpt je weer om slimmer te snelladen onderweg naar je vakantie.