Vanaf eind 2024 kun je overal bij Aldi in België je elektrische auto opladen

Vanaf eind 2024 kun je overal bij Aldi in België je elektrische auto opladen

ALDI staat bekend als prijsvechter en dé supermarkt voor verse groenten en fruit tegen een aantrekkelijke prijs, maar er als vakantieganger ken je binnenkort ALDI in België om nog een reden. Want in België wordt ALDI namelijk in 2024 een grote speler als aanbieder van de laadpalen voor elektrische auto’s, want alle vestigingen worden voorzien van laadpunten zodat winkelende klanten direct hun e-auto op kunnen laden. En dat is natuurlijk bijzonder praktisch tijdens jouw volgende vakantie naar België.

AC- en DC-laders bij alle vestigingen van ALDI in België

ALDI kiest ervoor om zowel AC-laders (met een laadsnelheid van 11 of 22 kW) als DC-laders (60 tot 120 kW in het geval van ALDI, dus niet de zeer moderne snelladers met zo’n 300 kW laadsnelheid) te plaatsen, maar het merendeel zal bestaan uit snelladers. ALDI werkt hiervoor samen met PLUON en in de eerste fase van dit grootschalige project worden al 200 parkeerplaatsen van ALDI voorzien van laadpalen, zodat al bijna een kwart van de locaties tijdens de eerste fase voorzien gaat worden van laadpalen.

Klanten van ALDI kunnen de laadsessie starten met hun laadpas en ALDI geeft desgevraagd aan dat er marktconforme tarieven gehanteerd worden bij de ALDI-laadpalen in België. Opladen bij ALDI België kan overigens al zeer binnenkort. De laadpalen bij ALDI moeten eind 2024 allemaal geïnstalleerd en actief zijn, zodat vakantiegangers de elektrische auto (en Belgen de elektrische wagen) binnenkort al kunnen opladen tijdens een bezoekje aan de prijsvechter.

Tip: Bekijk alle laadpalen in België op een kaart.

Snel en voordelig je elektrische wagen opladen bij ALDI in België

Uitstekende aansluiting bij de duurzaamheidsstrategie van ALDI

ALDI besluit om uitsluitend 100% groene stroom te gebruiken voor de laadpunten bij de filialen, wat naadloos aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen om volledig in te zetten op energie uit hernieuwbare bronnen. De stroom wordt opgewekt door de eigen zonnepanelen of wordt geleverd door energieleveranciers die volledig groene stroom aanbieden.

Lees ook: Review: met de elektrische auto kamperen in de Belgische Ardennen

Laden tijdens het doen van boodschappen

Voor vakantiegangers met een elektrische auto is het uitrollen van een compleet nieuw laadnetwerk met meer dan 900 laadpunten uiteraard geweldig nieuws, aangezien de laadinfrastructuur in België hiermee nog verder verbeterd wordt. Daarnaast is het zeer handig dat de laadpunten bij de supermarkten geplaatst worden, zodat je het laden van je e-auto makkelijk kunt combineren met het halen van boodschappen, of gewoon een aantal versgebakken broodjes uit de schappen waar ALDI bekend om staat. Daarmee zijn deze bijna 1.000 nieuwe laadpunten ook erg handig voor mensen die met de elektrische auto door België naar Frankrijk reizen voor de vakantie.